Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
No já myslím, že už toho podnikatele mají prostě dost. Potřebují se uživit. Tak jsou rádi za každého platícího zákazníka. Já se jim nedivím.
A já očkovaná jsem a upřímně je mi to jedno, jestli kontrolují nebo ne. Můžu se přece nakazit od očkovaného i neočkovaného ![]()
Já jsem šla na první dvě dávky opravdu kvůli zdraví
ne kvůli výhodám.
Na třetí už se mi moc nechtělo, protože už mám za sebou i Covid, takže jsem chráněná až kam
Ale šla jsem, protože jedeme do Rakouska lyžovat ![]()
@Anonymní píše:
Taky vas to stve nebo jsrm vyjimka? Kdyz jdu nekam, kde by ho meli chtit videt, nechcou ho. Jednou na bazene, jinak v restauracich ne, v hernach ne, na sportovistich ne. Vcera jsem byla na predstaveni, asi 200 lidi v sale. Zase nikfo certifikat nechtel videt. Vsichni bez rousky. Myslela jsem ze aspon tam se bude neco dodrzovat. Jsem ockovana, ale treba tatka s cukrovkou se ockovat nechce. Asi se tomu nevyhnem kdyz nikdo nic nedodrzuje. Taky zvazuju nedavat syna do skolky, nema jeste 5 tak nemuze byt ockovany. Ani nevim na co se ptam, proste se covidu chci vyhnout ale zrejme uz se nevyhnu a bojim se at na to nedoplati ostatni.
Tak prave s cukrovkou by se ockovat mel.
Jinak ja ukazovala za mesic co ho mam certifikat dvakrat, jednou u McDonals a jednou v kine. V restauracich, kavarnach, pri koupi skipasu, na cviceni, u kadernika nebo na kosmetice, nikde nic.
@Lelio píše:
Tak mi třeba okolí padá s covidem po třetích dávkách (v posledním měsíci vím o 7 lidech s třetí, kteří jsou pozitivní a dokonce i nemocní). Takže mi jako vysvětli, v čem že ty jsi bezpečnější než neočkovaný? Pokud se cítíš jako super zodpovědný lepšočlověk, který se bojí nákazy, seď doma na zadku a nechoď na riziková místa. Proč by se kvůli tvému strachu měli omezovat všichni okolo?
To vy i malé děcka že když máš 3 dávky můžeš být pozitivni
@Anonymní píše:
Taky vas to stve nebo jsrm vyjimka? Kdyz jdu nekam, kde by ho meli chtit videt, nechcou ho. Jednou na bazene, jinak v restauracich ne, v hernach ne, na sportovistich ne. Vcera jsem byla na predstaveni, asi 200 lidi v sale. Zase nikfo certifikat nechtel videt. Vsichni bez rousky. Myslela jsem ze aspon tam se bude neco dodrzovat. Jsem ockovana, ale treba tatka s cukrovkou se ockovat nechce. Asi se tomu nevyhnem kdyz nikdo nic nedodrzuje. Taky zvazuju nedavat cdo skolky, nema jeste 5 tak nemuze byt ockovany. Ani nevim na co se ptam, proste se covidu chci vyhnout ale zrejme uz se nevyhnu a bojim se at na to nedoplati ostatni.
covid je tu dva roky a když pomalu končí, tak tě chytla panika? z čeho? a ty dva roky jsi prožila zamčená ve skleníku i s dítětem, nebo co?
nedává ten tvůj hysterický výplod logiku,
a certifikát chtějí vidět - nevím, kde žiješ - u nás v každé restauraci, na bazéně, na koncertě, v divadle, v kině
@stinga píše:
covid je tu dva roky a když pomalu končí, tak tě chytla panika? z čeho? a ty dva roky jsi prožila zamčená ve skleníku i s dítětem, nebo co?
nedává ten tvůj hysterický výplod logiku,
a certifikát chtějí vidět - nevím, kde žiješ - u nás v každé restauraci, na bazéně, na koncertě, v divadle, v kině
Nechcou vidět?
@B4RC3LON4 no právě. Takže nechápu, co řeší! Proč se buzeruji neočkování. Absolutně to nedává smysl.
Jak kde, někde chtěj, někde ne.. Například minulý týden na bruslení certifikát nevyzadovali, dnes ano. Oficiálně neočkování skro nikam vstup povolen nemaj, jestli to nedrzuji, jejich věc. Mě osobně je to úplně jedno, nejlépe kdyby už tohle všechno skončilo.
U nas to pozaduji akorat na bazenu a jednou to po mne chteli v restauraci primo v centru. Jinak nikde a uprimne je mi to fuk, jestli si to nekdo vyzada nebo ne. Muj duvod k ockovani byl jiny, nez svobodne chozeni do restauraci.
@B4RC3LON4 píše:
Nechcou vidět?
u nás chcou, tak proto by mě zajímalo, kde zakladatelka žije
Příspěvek upraven 23.01.22 v 19:13
Ono až dojde kontrola a padnou pořádně pokuty tak těchto hrdinů co to. Chtít nebudou tak. Jich rapidně ubude nebojte se
@stinga píše:
u nás chcou, tak proto by mě zajímalo, kde zakladatelka žije
- u nás jedině Bar nekontroluje
To. Tu nepiš tam. Chodím na rumy ať nemají problém
Příspěvek upraven 23.01.22 v 19:14
Evidentně na to že ses nechala naockovat jsi na to nalezite pyšná
![]()
@Anonymní píše:
Taky vas to stve nebo jsrm vyjimka? Kdyz jdu nekam, kde by ho meli chtit videt, nechcou ho. Jednou na bazene, jinak v restauracich ne, v hernach ne, na sportovistich ne. Vcera jsem byla na predstaveni, asi 200 lidi v sale. Zase nikfo certifikat nechtel videt. Vsichni bez rousky. Myslela jsem ze aspon tam se bude neco dodrzovat. Jsem ockovana, ale treba tatka s cukrovkou se ockovat nechce. Asi se tomu nevyhnem kdyz nikdo nic nedodrzuje. Taky zvazuju nedavat syna do skolky, nema jeste 5 tak nemuze byt ockovany. Ani nevim na co se ptam, proste se covidu chci vyhnout ale zrejme uz se nevyhnu a bojim se at na to nedoplati ostatni.
a ještě, když tě to tak šíleně štve, tak ukazuj certifikát sama proaktivně - a beztak si protiřečíš, jsi vyděšená k smrti, a chodíš do restaurací a do heren - tak buďte doma, omikron beztak dle vlády a odborníků dostaneme všichni, očkování, neočkování - tak nechápu co řešíš,
chtělo by to psychologa pro úzkostné stavy
@B4RC3LON4 píše:
To. Tu nepiš tam. Chodím na rumy ať nemají problém
tak to necituj, to už smazat nejde, to musíš ty
Mne je úplně jedno, co kdo má nebo nemá, a kde to kdo vyžaduje potvrdit…ono je to totiž celý nesmysl. I ockovanej to může chytit a roznaset, takže fakt nechápu, proč se mám někde prokazovat, že mám x dávek vakcíny, když to stejne neříká vůbec nic o tom, jeslti jsem zdravá nebo ne. Blbistán tady, fakt…