Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Po mě většinou certifikát chtějí, jen ne u kadeřnice, ta ví, že jsem očkovaná
Zde Praha a tady to spis videt chteji. My se moc v restauracich nestravujeme, ale dokonce i v blbym mekaci to videt chteji. Mne to prijde absurdni. Protoze vejit do mekace muzes uplne v pohode, objednat si jidlo muzes, ale sednout si bez certifikatu nemuzes.
Ale v kavarne blizko naseho domu ho po mne nechteli. Diky bohu, protoze moje rodina ockovana neni a 5 lete dite bych nenechala ockovat na covid ani omylem a obcas si do te kavarny zajdeme.
Kdyz jsme pred dvema tydny jeli na vylet do kutne hory, najedli jsme se bez problemu v restauraci. Neockovana kamaradka rika, ze to je jak kde, nekde to videt chteji, nekde ne. Ona je akcni typ, co kazdy vikend nekam jezdi a rika, ze zatim nenarazila na vetsi problem. Ze si vytypuje 2-3 restaruace, ty obvola a zepta se a ze se vzdy jedna najde, ktera ji dovnitr pusti bez. Diky bohu za to.
A co se tyka lidi, kteri se takto vzrusuji, ze ne vsude se to kontroluje, tak ti mi zvedaji tlak. Mam kamaradku, ktera je naockovana az na pudu a minule se se mnou chtela setkat, nejlepe nekde v teple, protoze venku je zima. Ona moc dobre vi, ze ockovana nejsem. Tak jsem rekla hmmmmm, tak muzeme do te kavarny za rohem, tam to nekontroluji. Odmitla to, ze prece vim, jaky ona ma nazor na ockovani a dodrzovani pravidel, takze to nepujde. Trochu jsem nechapala, kam ze to chce jit do tepla, kdyz vsude chteji certifikat videt a navic, ona prece nenese zodpovednost za moje „nezodpovedne“ chovani, tak v cem je problem.
Problem je holt v tom, ze lidi radi moralizuji a ridi jinym jejich zivot.
Příspěvek upraven 23.01.22 v 19:19
Kdo chtel, mohl se dat naockovat a kdo nechtel, tak at. Kazdeho vec, ale i odpovednost. Myslim si teda, ze neockovany by si mel zaplatit i pripadne lekarske vylohy ( a taky si myslim, ze kuraci by nemeli mit narok na transplantaci plic).
Jen at uz jsme zpatky v normalu, bez rousek a testovani.
@Midaku píše:
Mne je úplně jedno, co kdo má nebo nemá, a kde to kdo vyžaduje potvrdit…ono je to totiž celý nesmysl. I ockovanej to může chytit a roznaset, takže fakt nechápu, proč se mám někde prokazovat, že mám x dávek vakcíny, když to stejne neříká vůbec nic o tom, jeslti jsem zdravá nebo ne. Blbistán tady, fakt…
Taky to neřeším. Nevidím v tom žádný přínos. Lituji ty podnikatele, kteří musí odmítat zdravé lidi, a přitom mohou vzít očkované, i když jsou nakažení. Je to celé padlé na hlavu.
Včera jsme byli lyžovat a chtěli to i když jsme kupovali skipas a pak i v hospodě u svahu.
Na bazéně ano, v kině ano, v divadle ano. V hospodách u nás tak v 70% ano.
@K. Rocánková píše:
Kdo chtel, mohl se dat naockovat a kdo nechtel, tak at. Kazdeho vec, ale i odpovednost. Myslim si teda, ze neockovany by si mel zaplatit i pripadne lekarske vylohy ( a taky si myslim, ze kuraci by nemeli mit narok na transplantaci plic).
A obézní člověk s diabetem by si taky měl platit inzulín,.? Tak klidně.
@K. Rocánková píše:
Dobrý názor stěma. Kurakama stebou plně souhlasím ale to. Je i další věci když třeba lidé mají transplatovane játra a propijou to
Štve mě, že ho všude vidět chtějí, a to ho mám. Jinak opravdu nechápu, že máš doma otce v té nejrizikovější kategorii (mně na to diabetolog vystavil přednostní kód už v dubnu, a to asi nebudu ve věku tvého táty), který se očkovat nechce. A ty vidíš jako největší problém to, že po normálních zdravých mladých lidech někdo nechce vidět lejstro? Jako fakt? Přijde ti bezpečnější, že do hospody může jít na pohodu někdo píchnutej před osmi měsícema, když tací to chytají jak na běžícím páse, než aby se ten, kdo se bojí, aktivně chránil?
Jsem zastánce toho, ať se nechají naočkovat rizikoví a všichni, kdo o to stojí nebo se bojí, a ostatním ať dají pokoj. Prohlásit očkovaného za bezinfekčního a neočkovaného za smrtelnou hrozbu, mi přijde totálně ujeté. A jo, smiř se s tím, že si omikronem asi projdem všichni. Mé děti jen v tomhle týdnu tři různé kontakty, a to fakt nevymetají žádné akce.
@Cekk píše:
A obézní člověk s diabetem by si taky měl platit inzulín,.? Tak klidně.
Cukrovka není z cukru zjistí si. O. Tom. Neco
@Cucajz píše:
V Mekáči ho chtějí vidět vždycky
Jj, v Mekaci jsou dukladny. Chteli ho tam po mne dokonce dvakrst behem jedne navstevy. Jednou u jidla a podruhy o druhyho pultu na kafe ![]()
@stinga kez by to koncilo, 30000 denne je celkem dost. Jsem z moravskoslezskeho kraje, okresni mesto.
@B4RC3LON4 píše:
Cukrovka není z cukru zjistí si. O. Tom. Neco
Záleží jaký typ myslíš. Jsou dva.