Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nikdy jsem s nikým nechodila a to mi je 19 let. Cítím se hrozně špatně, protože většina kolem mě někoho má, nebo aspoň někdy měli a já nic. Nemyslím si, že mám přehnaná očekávání, vím, co chci, ale je to realistické. Už bych někoho chtěla, chtěla bych cítit, že mě má někdo rád…
Znám spoustu mladých, co ještě na VŠ s nikým nechodili, natož v 19 letech. Navíc, někteří sice s někým chodí, ale ten vztah/nevztah stojí za houby. Jsi ještě mladá a určitě na tebe někdo vhodný čeká. Chodíš někam do společnosti? Nejlíp se člověk seznamuje přes známé, vyrazit někam do hospody s přáteli, ti tam přivedou svoje další přátele… Nebo vyřaž s kamarádkou někam na akce pro studenty. Nedávno jsem četla, že polovina mladých ve věku 25 let ještě neměla sex, takže klid!
No a co pro to aktivně děláš aby ses seznámila atd?
Jinak já jsem měla první vztah v 18 a v pohodě, nepřipadá mi že bych o něco přišla.
@Terka689 píše: Více
Je to dnes nějak posunuté. Mám dokonce kolegyni, které je 20 a nikdy se s nikým ani nelíbala do minulého měsíce. Konečně se našel. ![]()
Má nejstarší z dcer to měla stejně, studovala, pak pracovala v zahraničí, až po návratu do Čech se seznámila s mužem, se kterým je dodnes, klape jim to už osm let. ![]()
Takže nejsi jediná.
Pracuji na gyn. ultrazvuku, v poslednich letech pozoruji, ze narusta pocet mladych divek a zen, ktere jsou virgo, tedy nemely pohlavni styk a byvaji to normalni, pohledne zeny. Jiste pro to mohou byt ruzne duvody, ale myslim si, ze v teto online dobe se lide i obtizneji seznamuji.