Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj
já mám rok zavedené nehorm. tělísko Multiload, dr mi jej zaváděla 3. den MS. Na radu jsem si ráno vzala Panadol, aby mi nebolelo břicho … zavedení jen štíplo. Asi po 10 minutách jsem šla z ordinace, platila jsem 850 Kč a mám jej na 5 let. Za měsíc jsem šla na kontrolu, zda je tělísko na svém místě a další kontroly vždy po půli roce. Jsem s ním spokojená, dvě děti máme a nechtěla jsem do sebe cpát zbytečně hormony. Nemá žádný vliv na moji pleť, sex. touhu
.. vše je ve starých kolejí. Jsem s ním opravdu moc spokojená ![]()
Ahoj, já mám gynefix zavedený druhý měsíc. Zavádění nci moc, ale dá se to vydržet. Všude o něm čtu jen chválu. Já asi nemám takové štěstí. Protože první měsíc jsem co chvíla špinila a měsíčky jsem měla dost silé a přitom by gynefix neměl MS zvyšovat. Ted čekám na druhá MS, tak doufám, že se to upraví a bude to už ok. Přeji monoho štěstí.
Dnes mi Dr. říkal, že pokud tělísko nebude dělat „dobrotu“ rok, tak se vyndá a firma 60% ceny klientce vrátí.
tak to děkuji, za informaci. Já když jsem se ptala lékařky, tak říkala, že u gynefixu se nic nevací jen u mireny. Tak to se budu ještě jednou informovat. MS se mě trochu zlepšily, ale stále t není tak jak to bylo.
Každej doktor to má asi jinak! Záleží od jakého dodavatele tělíska bere! Můj by mi nevrátil ani pětník ![]()
Mám gynefix čtvrtý měsíc Také jsem pořád špinila dva dny po třetí menstruaci s tělískem jsem začala opět velmi silně krvácet,dostala jsem na to léky na oddálení menstruace.Teď čekám další menstruaci,ale mimo cyklus už nekrvácím ani nešpiním,tak se snad usadilo.Ale nechci to zakřiknout.
Mně říkal doktor,že mám vydržet půl roku potom se uvidí.A také si myslím,že by mi nic nevrátili.
zdravím,leták s gynefixem držím v ruce,v přepočtu stojí asi 3.5 tisíce,je nehormonální,myslím,že je to dobré,zabranuje početí a tělo si jede vlastní proces hormonů bez chemie.TAké o něm uvažuji,chtěla jsem Mirenu,ale pač je dosti drahá,toto je relativně únosné na 5 let.Jen by mě ženy zajímala diskuse se zkušenostíMS při tělístku,ale každý asi reaguje jinak,sestra má okolo 1.tis.tělístko a Ms má někdy více jak Deset dní,pak mám známou,má nehormonální,taky za podobnou cenu a říká,že je max.spokojená. ![]()
Já mám klasickou DANU-stříbrnou za 1000kč a jsem spokojená. MS 4,5 dní sice první 2 dny silná a bolí, ale dá se to…
Ahojte taky uvažuju o tělísku - mám 2 děti, tomu mladšímu jsou 3 měsíce a plně kojím, doktor my dal zatím nízkohormonální HA s tím, že potřebuje menstruaci aby mohl zavést tělísko - tu sem už asi 2-krát měla - tak nevim zatim mluvil o normální Daně, máte s tim někdo zkušenost jak je to s kojením atpod ..... nebo je i nějaké lepší (nehormonální !) děkuji
Ahoj ![]()
je mi 18 a minulý rok jsem vyzkoušela 3 různé hormonální antikoncepce, protože jsem po všech měla deprese. Ani po jedné jsem nevynechala, vždy jen změnila značku a když jsem s nimi skončila úplně bylo to jako se vzbudit z hodně zlého snu.
Můj přítel nedavno přišel s letákem na nehormonální tělísko, které je možné zavádět i ženám, které ještě neprodělaly porod a za velmi slušnou cenu, tak by mě zajímalo, jestli opravdu nemohou proběhnout nějaké psychické změny a problémy, ty fyzické jsou pro mě osobně jaksi druhořadé.
Děkuji za odpověď ![]()
Ahoj,já jsem měla nehormonální tělísko ale až po porodu,ale myslim že v tom nebude moc velekj rozdíl.Antikoncepci jsem taky nemola mít kvuli depresím ,takže vím o čem mluvíš.To tělísko bylo skvělý,na posychice se neprojevilo nijak a když tak spíš k lepšímu protože strašně usnadnilo ,přemýšlení o anitikoncepci atd, akorát ja jsem měla problém s hoooodně bolestivou a hooooodně silnou menstruací,první dva dny jsem měla pocit že snad vykrvácím,nestačil mi velkej tampon na hodinu , a měla jsem dost problém chodit a o sedání ani nemluvim ,uvnitř mi to otékalo tak to dost bolelo,ale trvalo to vždy přesně dva dny,dost mě to mrzelo že jsem to musela vyndat,Každopádně bych ti ale poradila at to vyzkoušíš,většinou ženy říkaj že jsou spokojený,takový reakce jako jsem měla já jsou málokdy ![]()
Pokud neplánuješ dítě do pěti let, je prý bezvadná Mirena, stojí sice 6tisíc, ale je na pět let, takže vyjde nejlevněji a ani nemenstruuješ, zrovna dnes mi to říkal dr. ![]()
Nikofon
já bych si nedávala tělísko dokud nemám žádné děti. A kort ne nehormonální … ségře po něm trvalo otěhotnět 8 let. Samozřejmě dřív nebyly na takové úrovni jako dnes, ale i tak …
Nelluška
s tím nekrvácením u Mireny je to dost individuální. Někdo to nemá vůbec a na někoho to působí opačně, že špiní každou chvíli
Gynefix je nehormonální tělísko,takže deprese by z něj být neměly.A díky jinému tvaru a více velikostem se zavádí i ženám,co ještě nerodili.Ale já osobně bych do tělíska před dětma taky asi nešla.
Nedávat tělísko před dětma je nesmysl,prý komunistický názor dle mého dr zrovna mi včera dr říkal, že to doporučuje i studentkám hlavně kvůli pohodlí a bezstarostnosti a že většinou otěhotní rychle jako po antikoncepci hormonální. Asi je to individuální, někdo otěhotní hned a a někdo čeká roky.