Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj!
Přemýšlím, že bych si nechala zavést nitroděložní tělísko, ale vůbec netuším, jaké jsou typy (z diskuzí jsem vytušila, že nějaké hormonální a bez hormonů), kolik to asi stojí (někdo psal 700 Kč a někdo 6500 Kč).
Chtěla bych to opravdu jenom jako antikoncepci, nepotřebuju upravovat cyklus, jsem 3 měsíce po porodu, kojím, a protože už užívám hormony štítné žlázy nechce se mi dávat do sebe další hormony (kvůli tomu teď nechci ani hormonální antikoncepci a taky jsem po ní asi tloustla).
Mohou po zavedení nastat nějaké komplikace? Je s tím lepší počkat až po dovolené?
Díky!
eKita
Ekito - tělísko mám už skoro rok, nehormonální za 700, typ mi doporučil veterinář. První měsíc jsem trochu špinila, ale pak se to spravilo a zatím jsem maximálně spokojená. Prostě se o nic nemusíš starat. No, taky se mi po něm trochu zhoršila pleť, ale tohle je asi dost individuální. Teď už je to ok.
Já uvažuji o Mireně, je hormonální, ale drahá. Ovšem s mojí nepravidelnou bolestivou MS je obyčejné tělísko dost rizikové…
L.
Ja jdu ted v patek na zavedeni nehormonalniho teliska Silverlilly, stoji cca 1500 a je to na 5 let bez hormonu. Pak existuje jeste nehormonalni obycejny a to stoji tak tech 700 /rozdil oproti Silverlilly je v tom, ze neni stribra, ale tusim ze jen z medi/. No a pak existuji jeste teliska hormonalni, to je Mirena, stoji asi 5000 a je asi jeste o trosku spolehlivejsi nez ty nehormonalni, ale zas jsou tam ty hormony, ikdyz oproti treba HA jen lokalne pusobici…
chci se zeptat jestli nemate nektera to telisko na 2 roky za 1900.- a nejake skusenosti. ![]()
Lesina píše:
Já uvažuji o Mireně, je hormonální, ale drahá. Ovšem s mojí nepravidelnou bolestivou MS je obyčejné tělísko dost rizikové…L.
Taky uvažuji o Mireně!!!
Mám měsíc po porodu a až půjdu po 6ti nedělí k mudrovi, tak se ho chci na to zeptat!
Ale asi se zavádí až po ukončení kojení, že?
Jak jsi s ní spokojená nebo ne?
![]()
Mirena se může i při kojení.
Je drahá, ale spolehlivá (doufám). Ty nehormonální moc spolehlivé nejsou.
Po zavedení můžeš 3-6 měsíců špinit, protože tělo si zvyká. Některé si bohužel nezvykne nikdy a musí se vyndat.
Halka píše:
Mirena se může i při kojení.
Tak to je skvělé!
Máš ji i Ty?
Popiš mi celý proces!!
Díky!
![]()
myslím že jsem někde diskuzi o Mireně viděla. jinak to probíhá tak, že dr ukáže co vlastně bude zavádět- jak to vypadá a provede to. pak se podívá ultrazvukem, zda správně zavedla a tělísko sedí jak má. myslím že celé to trvá cca 10-15 min včetně vysvětlování. někdo tu psal, že mu dávali narkózu, jiným ne, záleží asi na Mudr. zavádění je mírně nepříjemné, špinění trvá jak u koho cca 3 měs. kojit se může, pokud je zavedena po porodu než naskočí MS, je možné že MS vymizí či bude jen špinění. je na 5 let, pak by prý mohla fungovat jako tělísko bez vylučování hormonů. V případě že se rozhodnete pro mimi, není problém ji vyndat a otěhotnět.
Já mám Mirenu lehce přes rok a jsem spokojená. MS nemám, jen si sem tam zašpiním.
Ideální je zavést Mirenu hned po skončení šestinedělí, s kojením se to nevylučuje.
Zavedení je malinko nepříjemné, ale oproti porodu procházka růžovou zahradou.
Poptám se doktora, co mi řekne a pak dám vědět!
Jenom by mě docela naštvalo, kdyby mi to nesedlo a tolik tisíc v pr… ![]()
Všem díky za rady!
Já jdu ve čtvrtek na nějaké nové tělísko je bez hormonů,zavádí se na čtyři roky.Má jiný tvar než klasické tělísko.Tuším,že se to jmenuje gynefix.Stojí kolem 3 tisíc.
nevim, myslim že účinek má stejný- zabraňuje početí. slyšela jsem že po nehormonálních se MS zesiluje ![]()
Mně zase doktor nedoporučil moc to hormonální,že s tím nemá dobré zkušenosti,že to z poloviny vytahuje.Ale tohle je něco nového bez hormonu,tak by to snad mělo být i spolehlivější,také je to mnohem dražší než klasické bezhormonové tělísko.Ale nemůžu chválit,ještě ho nemám
Uvidíme jak budu spokojená