Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dada1511 Jj zavádí se při MS, ale jde to prý i bez (i vyndání). Já ho měla zavedené hned po šestinedělí.
Mě dr zaváděl 3dny po ms, řikal že to je kvuli riziku těhotenství
Ahojky všem,
chci se optat, jestli některá nemáte vzkušenosst s nitroděložním tělískem od Euroginu.Dnes konečně po roce trápení na vyjmutí Multiloadu, doktor mi vnucuje Mirenu, ale tu já z určitých věcí nechci. Prý je nejlepší od Eurgin, líp se zavádí a vyjímají pro svůj tvar Y a T, kterým kopírují tvar dělohy. Chci se zeptat jestli s ním máte někdo případné potíže či naopak
@Jarča21 ahojky, já mám eurogine se stříbrem. Zavádění…no, mě to teda bolelo, ale vydržela jsem, bylo to půl roku po porodu. Do té doby bez ms, po aplikaci přišla ms a pak asi 3× cyklus 6 týdnů, uprostřed dvoudenní špinění, pak přišla ms po 5 týdnech a teď mi končí poslední, která přišla už normoš po 4 týdnech, přesně tedy 26 dní. Ms je silnější, ale v podstatě jen dva dny, předtím den špinění a po těch dvou dnech mi už další tři stačí slipovka. A první dva měsíce po aplikaci mě teda bolelo břicho, ale ted už dobrý
@hany18 Ahojky,tak mě zavádění Multiloadu taky dost bolelo, ale prej to bylo tim, že jsem rodila císařem a né normálně, takže čípek nebyl tak jako u ženy, která rodila klasicky.(nerozevřený) dnešní vyndavání trvalo jen pár sekund a bolelo to jako první menstruace. Ted' už jsou to cca dvě hodiny a už nic nebolí.
moje MS s Multiloadem klasika 7 dní po 30 někdy i 45 dnech, silnější, ale dalo se. Ovšem nosila jsem slipovku kolikrát ještě 10 dní po MS
Takže s tímto druhem tělíska žádné problémy nemáš? Jako píchání atd? Já chci jít taky do spříbrného, protože prej to stříbro tam působí víc antibakteriálně než jen samotná měd'.A hlavně si myslim že tim tvarem T nebude bolet jako to bolelo neustále s Multiloadem (tvar „stromečku“) můžu se zeptat kde ti ho daly a jaký Dr? Já hledám někoho, kdo je zavádí. Tady u nás jsem zatím nenašla. Ale jsem schopná kvůli tomu jet třeba i do Prahy! A děkuji za info ![]()
@Jarča21 jak jsem psala, ted uz o nem vubec nevim, ale prvni cca dva mesice jsem citila, ze tam proste neco mam, jako nepichalo, nerezalo, ale mela jsem pocit, jako bych citila kameni v brise, nebo jak to napsat. A ms po 16 letech uzivani HA
se ustalila na 28 dnech a nijak vyrazne silna, ale cca tech sedm dni, ted opravdu jeden dva dny trochu spinim, pak dva dny masakr (pro me, ja nikdy silnou nemivala), a dalsi dva dny pres den slipovka, na noc uz nepotrebuji nic. Jen doufam, ze se mi ten cyklus nezkrati jeste vic, nezbjsem zacala brat tu HA, tak jsem mela 21 dni
a daval mi ho muj mudr v Praze.
@hany18 tak já HA nesmim.MS mam silnou od tý doby, co ji mam. Vždycky 2-5 den, pak už to ujde, tak jsem zvyklá. No tak snad najdu doktora, který by mi od EUROGINU IUD dal. Mirenu ne! To radči každej měsíc MS, než možný vedlešjí účinky
tak děkuji ještě jednou
@blecha72 ano já vím, viděla jsem model u doktora.Ale nechvi ho kvůli hormonum a možným vedlejším účinkům.
@Jarča21 tak ja bych mirenu taky nechtela ani za nic
uz je mi zle ze vsech tech hormonu, geneticky modifikovanych potravit, antibiotik v mase
ale to sem nepatri… Kazdopadne, nadsena, ze mam cizi predmet v deloze, tedy nejsem, ale je to pro me mensi zlo nez hormony a s kondomem me to neba
![]()
@hany18 mě o tom povídej! Já se léčila od malička pro angíny…prej…nakonec až v 9-ti letech zjistil nějákej mladej Mudr. co sotva vylezl ze školy, že mám zlatýko stafilokoka na krč. manlích…do tý doby mě cpaly ATB atd…pak asi v 10-ti mi je sebraly, protože léčba byla neúspěšná! Byla jsem ani né rok zdravá…bum a přišla epilepsie…takže beru prášky na epi už 14 let
a taky bych z toho zvracela. Už mi to zůstane. Prej. Takže HA nelze a ani i kdyby to šlo, bych jí po tom všelijakym užívaní léků nechtěla. Co se týče kondomu, tak těm nevěřim, protože první selhal hned při mim prvnim styku v 15.A můžu bejt ráda že z toho nebylo mimino! Dítě by mělo dítě…současný přítel je taky nesnáší a i když jsme je párkrát použily,selhaly.Ale stihnul to včas pohlídat, takže to bylo ok. Jinak bych tady měla už fakt školku
mam jen jedno vytoužený a je poslední, další ze zdrav. důvodů nejde. A kdyby se náhodou stalo že otěhotnim, musela bych na potrat, bylo by postižené, nebo bych ho potratila samovolně. A nějáký spermicidy? Tomu taky nevěřim. Nezkusila jsem, ale nelíbí se mi už jen ten název a složení…samá chemie, když mi začal vadit i blbej lubrig.gel…tak čípky nebo tak taky určitě ne. Jedině hold IUD
co jinýho zbývá
![]()
@Jarča21 to je mi lito, ta epilepsie, neuvazovala jsi o homeopatii? To je presne nemoc, u ktery konvencni medicine neverim. Ja taky jako skolak brala furt atb, taky anginy, vubec jsem nemivala teploty a stejne pekne penicilin a paraleny, se divim, ze jsem to vubec prezila
uzivej si sveho jedinacka, vsak ono je ho obcas vic nez dost, ne? ![]()
Jo, je malýho někdy víc než dost
a to mu bude teprve 15 měs. Uvažovala jsem o homeo. I jsem to zkoušela, ale nic moc. Máme to v genech. A když mam ted' malýho, nemůžu se na léky vyprdnout, kvůli nějákým experimentům…kdyby se mi náhodou udělalo zle, kdo by se postaral. A mohla bych mu i ublížit. Já jednou měla záchvat, kdy jsem v noci vstala, oblíkla se, a chtěla jít na autobus do školy…máma přišla co dělám za bordel…a já že nemůžu najít legitku na autobus…bum a už to bylo. V záchvatu jsem byla už při oblíkání, protože si to nepamatuju. A jednou jsem se koupala, zase záchvat, a pořezala jsem se strojkem na holení. Nikdy nevim co dělám. Mohla bych malýmu ublížit. Takhle sice beru prášky, ale aspon' vim, že jsem stabilizovaná. Už jsem bez těžkýho záchvatu 3 roky.Sem tam jen krátký, ale o těch vim.Krom toho se může stát, že i epileptický záchvat zabije.Ale jsou i horší nemoci, pořád se to musí brát s nadhledem
zvažuju ještě akupunkturu, prej to taky pomáhá.
@Jarča21 Díky