Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
co se týče Gynefixu, tak mohu jen doporučit! Mám ho od listopadu, což už je skoro půl roku a nemám na co si stěžovat. Děti jsem neměla, předtím jsem brala 4 roky prášky, měla jsem problémy se záněty a po zavedení Gynefixu zmizely.
Zavedení je podle mě lepší si nechat udělat na sále, což mi zařídil můj pan doktor (bezbolestnost, rychlost, přesnost a hygiena), potom samozřejmě pár dní krvácení (skoro jako menstruace) a pak už je vše stejné jako kdybyste prášky nebrala, žádné problémy se špiněním ani dlouhou nebo bolestivou menstruací.
V době kdy jsem se rozhodovala, tak s tím ještě moc zkušeností nebylo, ale nelituji, že jsem se pro tělísko rozhodla. Jestli některá z Vás váháte nebo nevíte, podívejte se na stránky wh pharma, přečtěte si vše a zvažte všechna pro a proti. Na diskuzích často lidi píší své negativními zkušenostmi, nebo píší i lidi, co o tom váhají a zbytečně spekulují, nejlepší je to vyzkoušet a pak sama uvidíte. Cena je cca 3000-3500, riziko, že Vám to nesedne je srovnatelné jako u prášků, riziko, že by to vypadlo je při zavedení na sále téměř nulové, vlákno se dá zkrátit, tak že není patrné, a když to sedne, tak získáte až pět let neskutečné pohody
Jediné proti možná bude pro některé, že nevíte přesně, kdy „to“ dostanete…
Ahoj,
takže s gynefixem je menstruace nepravidelná? A měla jsi s menstruací nějaké další problémy? Jako delší, bolestivější,…?
ahoj,nepročítala jsme předchozí příspěvky takže se možná budu opakovat. moje zkušenost-jsou 3 základní typy-hormonální,nehormonální (dana) a z mědi. hormonální mít nemůžu,nesnehu žádnou ha. danu mít nemůžu kvůli silnému krvácení tak jsme si vybrala měď a super,platila jsem 600,– a nemám žádné problémy,jen první 3dny trochu tlak při sezení a pak špinění ale druhý měsíc se vše srovnalo
Mám gynefix již rok a také jsem spokojená,ze začátku jsem měla trochu potíže než se tělísko usadilo,ale po nějakých 4-5 měsících od zavedení,opravdu bez jakýchkoliv potíží.Takže řekla bych,že za mě můžu doporučit.A moc nesouhlasím s tím,že nevím,kdy to dostanu. Dříve jsem měla menstruaci dosti nepravidelnou.A od doby,co tělísko mám,ač je nehormonální,tak mám menstruaci přesně na den.Možná jediné,co bych vytkla,tak je silnějsí menstruace,ale to u nehormonálních tělísek bývá běžné.
Ahoj. Mam telísko pul roku. Pri prvni kontrole jsem si nechala sestrinhout snutku aby to neprekazelo
, ale ted po pul roce se o to partner tak osklive porezal. Ma vsude jemne ranky a ja muzu ten VLASEC i nahmatat.
Mel nekdo s timhle problem????
Ahoj chtěla bych se zeptat když má žena teda to tělísko a stalo by se že otěhotní tak si to hradí sama či pojišťovna nebo jak to je? děkuji moc
Ahoj. Nechala jsem si zavést Gynefix na doporučení své kamarádky, která ho má přes rok a moc si ho chválila. Předtím jsem četla dost špatných recenzí a bála jsem se a až díky kamarádce jsem do toho šla. Přesvědčila jsem se, že všichni píšou jen to špatné. Vím o pár holkách z mého okolí, které Gynefix mají a jsou s ním spokojené. Kamarádku zavedení sice trochu bolelo, ale mě nebolelo skoro vůbec, 20 minut před zavedením jsem dostala nějaký čípek na umrtvení a proti bolesti. Mám ho 3 měsíce a všechno v poho, menstruace pravidelná a nijak víc určitě nekrvácím.
Za mě a za kamarádku můžu doporučit ![]()
![]()
Sandra01 Rada ctu, co si ted napsala, pristi mesic take chci jit na Gynefix, musela jsem po 6 letech vysadit HA a nikdy ji nebudu moct uz brat, toto mi doktor doporucil. Je mi jasne, ze kazdy musi zkusit, aby zjistil. Kazda zena ma jine telo, takze na kazdou to pusobi jinak, jako vse..Snad i mi o takto sedne, budu vedet kdy prijde menstruace a nebudu mit zadny problem, protoze to je posledni moznost, jinak jen prezervativy, prerusovna souloz ci Pharmatex, ale chtela bych se tomu vsemu vyhnout, pokud by to slo a me telo prijalo telisko ![]()
Holky nevíte, kde se dá inzerovat nitroděložní tělísko? Smí se vůbec prodávat? Je na recept. Já si ho vyzvedla a nakonec ho mít nemůžu, mám ho doma a co teď s ním? Můj doktor ho prodat nemůže, není samostatný, je zaměstnanec a má výslovný zákaz ve své ordinaci nabízet jakýkoli lék na předpis. Tak co s ním? Kde ho nabídnout? V bazárku/mimibazar/aukro???
![]()
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nehormonálním tělískem Medi-Load. Bylo mi dnes nabídnuto mým gynekologem, ale na internetu jsem o něm nenašla vůbec nic… Tak je mi to divné, jestli to není nějaká úplna novinka, nerada bych byla pokusný králík.
@Mizz13 píše:
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s nehormonálním tělískem Medi-Load. Bylo mi dnes nabídnuto mým gynekologem, ale na internetu jsem o něm nenašla vůbec nic… Tak je mi to divné, jestli to není nějaká úplna novinka, nerada bych byla pokusný králík.
ahojda, moje kamarádka má nehormonální tělísko ale nevím jak se jmenuje, chtěla jsem ho taky ale nikde o tom nic není
jinak ho má cca 2 roky a je spokojená ![]()
Mám nehormonální tělísko - Multi-load - už 2 roky a nemůžu si ho vynachválit. Zatím vše v pohodě a bez komplikací. ![]()
Ženy a kolik to stojí???Můj lékař mi nabízí furt mirenu, ale teda 6tis se mi za to dávat nechce, kdyby náhodou nesedělo.
Ahoj! Děkuju moc za názory
Nelluška doufám, že máš pravdu, protože do toho gynefixu po konzultaci s doktorkou asi pudu, snad s tím nebudu mít problémy…