Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kara83 píše:
Ahoj. Mam telísko pul roku. Pri prvni kontrole jsem si nechala sestrinhout snutku aby to neprekazelo, ale ted po pul roce se o to partner tak osklive porezal. Ma vsude jemne ranky a ja muzu ten VLASEC i nahmatat.
Mel nekdo s timhle problem????
Ahoj stalo se mi totez, jak jate to prosim vyresili?
@petraalexka je možné že se ti tělísko hnulo, když ted' nahmatáš vlasce. Pokud si je před tím nenahmatala. Stane se že IUD někdy klesne po MS. V tom případě by jste si měly dávat i pozor, abys nebyla těhotná, zajít za doktorem a zjistit polohu IUD. Pokud se hnulo, zřejmě to vytáhne a vyhodí a ty si budeš muset pořídit jiné. Já si vlasce zkracovat nenechala, vždycky jsem je aspon' po MS nahmatala a věděla že IUD tam zůstalo a při MS nevypadlo. A přítel řikal, že ho vlasce šimraj. Jinak nic.
@Jarča21 píše:
Je možné že se ti tělísko hnulo, když ted' nahmatáš vlasce. Pokud si je před tím nenahmatala. Stane se že IUD někdy klesne po MS. V tom případě by jste si měly dávat i pozor, abys nebyla těhotná, zajít za doktorem a zjistit polohu IUD. Pokud se hnulo, zřejmě to vytáhne a vyhodí a ty si budeš muset pořídit jiné. Já si vlasce zkracovat nenechala, vždycky jsem je aspon' po MS nahmatala a věděla že IUD tam zůstalo a při MS nevypadlo. A přítel řikal, že ho vlasce šimraj. Jinak nic.
Mam gynefix, ten je uchycen na stenu delohy. Snurky jsem si vzdycky predtim nahmatala, preci jen byly zastrizene v urovni hrdla delozniho cipku, takze jsem o nich vedela… Je fakt, ze tento zranujici sex probehl vicemene hned po MS.
Já být tebou, zajdu na gyn. at' se to zkonroluje a at' třeba vlasce ještě zkrátí, přece nebude tvůj partner pokaždý poraněný.
Ahoj všem. Mám už 5 den zpoždění. Ale občas přez den někdy i celé dopoledne cítím bolesti jako kdyby MS přijít měla. Nechala jsem si cca před 14-cti dny vyndat tělísko pro nesnášenlivost a potíže, měla jsem ho přez rok.Je možný že bych MS po vyndání mohla mít rozhozenou? Při tělísku se mi asi 2× stalo, že jsem měla cyklus 40 dní. A někdy po skončení MS jsem ještě špinila třeba po 3 dnech kdy už jsem nekrvácela. Na netu jsem četla že to může být stresem, nebo po viroze. Nedávno jsem stresem prošla, po nemoci mám pár dní, ale taky tam píšou, že pokud jsou bolessti a MS nikde, má se jít k Dr. že může jít o zánět vaječníků. Dělala jsem 2 těh. testy. Poslední včera, nevim jestli a ně nebylo brzo.Ale vyšly -.Styk byl nechráněný, HA nesmím a kondom mi vadí (mám po něm pálení a svědění) kdy je vhodá doba test zopakovat. A měl někdo MS rozhozenou po vyjmutí tělíska? Děkuji (tělísko bylo nehormonální)
Ahoj..chtěla bych se zeptat na zkušenosti s tělískem.. jsem 8 týdnů po porodu (císař) a chci si nechat zavést tělísko.. to obyčejné, nehormonální za 1000Kč na 5let. jaké máte zkušenosti s tělískem, co se sexu týče, a nebo při ms s tamony? četla jsem, že se ženy dost bojí aby to tělísko „nevytáhly“ s ním ![]()
@Irča90 problémy vůbec žádné, tampony jsem normálně používala (pořád, vložky nemám ráda..stačilo šestinedělí
dr. mi taky řekla, že můžu používat. Při sexu nebylo cítit (prý) a kdyby ano, vlákna se dají zkrátit aby vůbec nepřekážely.
@axaxa píše:
@Irča90 problémy vůbec žádné, tampony jsem normálně používala (pořád, vložky nemám ráda..stačilo šestinedělídr. mi taky řekla, že můžu používat. Při sexu nebylo cítit (prý) a kdyby ano, vlákna se dají zkrátit aby vůbec nepřekážely.
děkuji, já právě vložky také nesnáším..přesně-stačilo šestinedělí ![]()
Chci se zeptat, má někdo z vás zkušenosti s léčbou nepravidelného cyklu, když nechci otěhotnět? Příští měsíc dostanu nehormonální tělísko. A no s Ha mám cyklus pravidelný ale taky tam mám nějaké odchylky. A před porodem jsem měla cyklus no tak nepravidelný že jsem si nepamatovala který měsíc to vlastně bylo. zaokrouhleno 4-5× do roka. A asi s tím bude chtít doktor něco dělat. A má otázka zní je nějaká léčba, které nebude zvyšovat mojí plodnost? Další dítě máme v plánu až později. A dcera se nám povedla, když nám to ulítlo. (kdo by čekal že s takovýmto cyklem otěhotním)
V roce 2011 jsem menstruovala 2 a v zíří toho roku jsem otěhotněla. Od porodu beru HA ale počítám s tím že se mi cyklus zase prodlouží. Měla jsem to tak vlastně vždy bez HA.
@Olion píše:
Chci se zeptat, má někdo z vás zkušenosti s léčbou nepravidelného cyklu, když nechci otěhotnět? Příští měsíc dostanu nehormonální tělísko. A no s Ha mám cyklus pravidelný ale taky tam mám nějaké odchylky. A před porodem jsem měla cyklus no tak nepravidelný že jsem si nepamatovala který měsíc to vlastně bylo. zaokrouhleno 4-5× do roka. A asi s tím bude chtít doktor něco dělat. A má otázka zní je nějaká léčba, které nebude zvyšovat mojí plodnost? Další dítě máme v plánu až později. A dcera se nám povedla, když nám to ulítlo. (kdo by čekal že s takovýmto cyklem otěhotním)
V roce 2011 jsem menstruovala 2 a v zíří toho roku jsem otěhotněla. Od porodu beru HA ale počítám s tím že se mi cyklus zase prodlouží. Měla jsem to tak vlastně vždy bez HA.
no, na nepravidelny cyklus asi opravdu jedine hormony nebo nejakou komplexni „lecbu“, napr homeo. Nehormo telisko dobry, taky ho mam, ale slysela jsem, ze je pi nem uz pekba radka deti
jedine snad pri ovu(pokud ji poznas) zvojnasobit ochranu, kondom napr.
@hany18 No tak moje máma nehormonální tělísko používá celý život a u ní tedy neselhalo. Kdyby selhalo tak se stane. Hlavní je zkusit žít chvilku bez hormonů. Nechat to na chlapovi tak máme brzy klabzubovu jedenáctku. ![]()
K ovulaci tak no netuším jak se dá poznat. Já na sobě nepoznám ani to že má příjd ms. No tedy zle mi je ale většinou i týden před tím než dojde.
Ahoj ženy
Omlouvám se za anonym, nechci zakriknout možné nemožné
Mám poz test a tyden mi neprisla menzes. Rada bych se optala, zkušenosti, co se v takové situaci dělá, co bude s teliskem, neni li takové tehu brano jako rizikové a ma li tato nehoda vliv na těhotenství jako takové? Dostanu prukazku a kdy? Napíše mi tam doktorka, ze to bylo tímto způsobem pocato, aby věděli ostatní lékaři případně pak třeba porodnice a tak? To je otázek
Omlouvám se, ale jsem zaskočena a asi šťastná, ale bojim se, co se bude dít dál…vlastně mám strach a netusim, co me čeká.
Všem děkuji za případné reakce, rady, zkusenosti
Kamila
Tak na odpověď jsem zvědavá. Jinak hodně štěstí a zaťukáno na dřevo, aby vše bylo v pořádku.
Jo, je malýho někdy víc než dost
a to mu bude teprve 15 měs. Uvažovala jsem o homeo. I jsem to zkoušela, ale nic moc. Máme to v genech. A když mam ted' malýho, nemůžu se na léky vyprdnout, kvůli nějákým experimentům…kdyby se mi náhodou udělalo zle, kdo by se postaral. A mohla bych mu i ublížit. Já jednou měla záchvat, kdy jsem v noci vstala, oblíkla se, a chtěla jít na autobus do školy…máma přišla co dělám za bordel…a já že nemůžu najít legitku na autobus…bum a už to bylo. V záchvatu jsem byla už při oblíkání, protože si to nepamatuju. A jednou jsem se koupala, zase záchvat, a pořezala jsem se strojkem na holení. Nikdy nevim co dělám. Mohla bych malýmu ublížit. Takhle sice beru prášky, ale aspon' vim, že jsem stabilizovaná. Už jsem bez těžkýho záchvatu 3 roky.Sem tam jen krátký, ale o těch vim.Krom toho se může stát, že i epileptický záchvat zabije.Ale jsou i horší nemoci, pořád se to musí brát s nadhledem
zvažuju ještě akupunkturu, prej to taky pomáhá.