Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já mám Mirenu a nedavno jsem brala antb a v lékárně mě upozornili, že to snižuje účinost. Tak, tak ![]()
Do tělíska jsem šla loni na podzim. Nehormonální na 5 let za 4 tisíce. Zavadění byla ukrutná bolest, litovala jsem, že jsem nevzala někoho s sebou, kdo by mě pak odvezl domu. Další 3 dny jsem proležela v posteli, bolest jako při horší ms, docela dost jsem i krvácela. Pomáhala mi teplá sprcha a elektrická dečka.
Pak to přešlo a bylo to celkem ok. To že mám tělísko jsem nezapomněla další čtvrt rok. Každý den, alespoň trošku, mě to píchlo, zabolelo, nebo něco. Podle kontroly ale ok. Od února si to už „sedlo“ a úplně v pohodě. Ms normální, pravidelná nic mě nebolí. Ségra váhala, že by do toho taky šla, ale po mojí zkušenosti zůstane na práškách. Nemůžu říct, že by to bylo nějak strašné, ale čekala jsem že to bude úplně v pohodě a to nebylo.
@majka 4 jo? já mám taky mirenu a nikdo mě na nic neupozornoval a neuvědomila jsem si, že to snižuje HA, tak jsem se nezeptala ani
tak děkuji za info ![]()
@krťousová Podle mě nesnižuje, protože Mirena účinkuje lokálně.
Ženy, prosím o radu… Chtěla bych nitroděložní tělísko, jsem ale alergická na měď. Na internetu jsem bohužel nic nenašla, nemáte někdo zkušenost s tělískem bez mědi? Hormony také nemůžu, dělají se mnou šílené věci:). Děkuji za info!
Dělají i zlatý a stříbrný, měla jsem zlatý bo jsem taky alergická na ostatní kovy
Ahoj všem,
byť jsem se chtěla do budoucna hormonům vyhnout, tak jsem bohužel naznala, že tělísko pro mě bude asi nejlepší řešení. Partner je dost náruživý a jen se na mě podívá, jsem těhotná ![]()
Chci se zeptat, co je tak nejlepší, nejkvalitnější, peníze jsou mi celkem jedno. Známá říkala, že má cosi za 5000 na 5 let. Co máte vy a jak vám sedlo?
A ovlivnila ta dávka hormonů vaši chuť na sex?
Mám ještě chvilku do porodu, takže čas na rozmyšlenou, ale chci vědět, co a jak.
Děkuji všem
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
byť jsem se chtěla do budoucna hormonům vyhnout, tak jsem bohužel naznala, že tělísko pro mě bude asi nejlepší řešení. Partner je dost náruživý a jen se na mě podívá, jsem těhotná
Chci se zeptat, co je tak nejlepší, nejkvalitnější, peníze jsou mi celkem jedno. Známá říkala, že má cosi za 5000 na 5 let. Co máte vy a jak vám sedlo?
A ovlivnila ta dávka hormonů vaši chuť na sex?
Mám ještě chvilku do porodu, takže čas na rozmyšlenou, ale chci vědět, co a jak.
Děkuji všem
Teliska jsou i bez hormonu, ja mam zlaty za 1500,. Na 3-5 let. Predtim medeny cca 1000,. A to jsem mela 3 roky, pak zaclo zlobit. Prave kvuli nulivy chuti na sex s hormonama je nemuzu mit
Ozivuji diskuzi. Holky, otehotnela jste nektera pres nehormo telisko? Jaky jste mely prvni priznaky? Mely jste ms? Me uz 2 tydny poboliva bricho, mam ho nafoukly a porad chodim curat, coz bylo to prvni, co jsem zaregistrovala u prvniho tehu. Jinsk tedy v patek skoncila ms, ktera byla asi trochu slabsi nez jindy (co mam telisko, byva dooost silna),tak uz me napadlo, jestli nejsem tehule ![]()
Já otěhotněla s tělískem a ještě v 44 je fakt že se pohlo jak píše @Catarin jinak já na sobě nic nepoznala myslela jsem že mi to hapruje k přechodu a ono ejhle. Tedˇˇ mi tu vedle spinká 3 měsíční prdelka.
Ahoj, co říkáte na tělísko v tak mladém věku?
Proč ne..lepší než riskovat..dává se tělísko na tři roky..levosert mám dojem…