Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle mě žádný problém. Dnes už se může dávat i holkám, co nerodily, pokud netrpíš na záněty a pod., pokud s tebou lékař probral pro a proti (což platí samozřejmě pro jakýkoliv druh antiko), tak proč ne?
Já po patnácti letech a různých typech AK jsem s nehormonálním tělískem nejspokojenější (y)
@terezkakol píše:
Ahoj, co říkáte na tělísko v tak mladém věku?
Já ji měla na 5 let zhruba od 19-20. Nic lepšího nemůžu doporučit. Měloa jsem Mirenu a nebyl s ní jediný problém. Můžeš brát antibiotika, zvracet atd. nic ti nesnižuje účinnost. Před mirenou jsem vyzkoušela kde co, několikatery prášky, hormonální náplasti… Mirenu můžu jen doporučit, a na věk nekoukej. Mě ji tehdy zaváděli ambulantně v narkóze, protože jsem ještě nerodila.
Já myslím, že je to jedno v kolika. Pořád lepší než být v 18-ti nechtěně a neplánovaně těhotná.
Zdravim mam telisko od pondelka doktor mi rekl ze se mam tri tydny hlidat a nemuzu s pritelem nic jenze jsme zvykli trikrat tydne.. On ma i jine moznosti ale ja uz to nevydrzim.. Nespinim a nemam bolesti.. Muj doktor je dusledny i kdyz to nekdy prehani.. Uz jsem z toho na nervy opravdu to nezvladam.. Myslite ze bych mohla?? ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim mam telisko od pondelka doktor mi rekl ze se mam tri tydny hlidat a nemuzu s pritelem nic jenze jsme zvykli trikrat tydne.. On ma i jine moznosti ale ja uz to nevydrzim.. Nespinim a nemam bolesti.. Muj doktor je dusledny i kdyz to nekdy prehani.. Uz jsem z toho na nervy opravdu to nezvladam.. Myslite ze bych mohla??
Ja drzela pust asi 12h ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim mam telisko od pondelka doktor mi rekl ze se mam tri tydny hlidat a nemuzu s pritelem nic jenze jsme zvykli trikrat tydne.. On ma i jine moznosti ale ja uz to nevydrzim.. Nespinim a nemam bolesti.. Muj doktor je dusledny i kdyz to nekdy prehani.. Uz jsem z toho na nervy opravdu to nezvladam.. Myslite ze bych mohla??
Počkali jsme do konce MS. Dr. zavadela druhý den cyklu. O tak dlouhém půstu jsem ani nevěděla ![]()
@terezkakol píše:Že to samozřejmě jde. Moje dcera ho už bude mít rok,18 jí bude tento měsíc.
Ahoj, co říkáte na tělísko v tak mladém věku?
Psala jsem ten anonym moc diky za odpovedi
Vcera jsem to prubla mela jsem ale strach jak doktor rikal ze tam jsou ty snurky od toho kontrolovala jsem to psali na netu ze se museji hlidat a kdyz se nenahmataji je problem a prisli mi hrozne tvrde a hrube.. Mela jsem strach ze to priteli nejak ublizi ale vse bylo ok..
@Aneta1802 šńůrky si nech zastřihnout, hrozí, že když si dáš tampon, vymotáš si tělísko ven.
Holky jaký šňurky, já nikdy nic nenahmatala, ani přítel si na nic nestěžoval… tělísko je dost hluboko… ![]()
Ahoj, dostala jsem se do komplikované situace. Mám zavedené NT nehormonální (v červnu to bude už 5 let),je to nějaké obyčejné za 2000Kč. Když mi ho doktor dával, říkal že je na 4 roky, ale při poslední kontrole řekl, že ho můžu ještě mít a vymění se až letos. Teď mám ale už zpoždění MS 10.den,ráno jsem začala trošku špinit, ale jen takový narůžovělý výtok. Včera jsem si dělala dva těhu testy a oba byly okamžitě pozitivní, žádní duchové, ale krásná dálnice
Jenže všude čtu jak je těhotenství s tělískem komplikované, že může dojít k samovolnému potratu, nebo že se tělísko nechává uvnitř i s miminkem. Doktor teď přes víkend neordinuje, takže tam budu volat až v pondělí, ale do té doby se snad ukoušu myšlenkama na to, co se bude dít dál. Nemáte někdo podobnou zkušenost? A jak to u vás probíhalo? Moc děkuju ![]()
Hele jak to mate se sexem jestli to pro vás neni moc osobni ja po kazdym zacnu krvacet sice jen trosku ale prece.. Mam telisko tri tydny. Jak to bylo u vas ze zacatku??
@Dorothy77 muzu se zeptat jak to dopadlo? ![]()
@Aneta1802 ja nekrvacela, ale dlouho me to bolelo, snad pul roku… ![]()