Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No jo, ale kde vezme jeden tu jistotu, že i bez tý hormonální stimulace tam pak něco bude! je to těžký, mám o čem přemýšlet
já si clostík nevybrala to mi prostě dali v CAR, nedokážu posoudit co je lepší varianta, u čehokoliv si přečtu příbalovej leták tak je mi špatně ![]()
Me rikala doktorka, at hlavne ty pribalovy letaky nectu
ze treba ten tamoxifen se dava pri lecbe rakoviny, ale davky jsou tam nekolikanasobne vyssi. Ja chtela zkusit tu minimalku, protoze amh mam 0.3, za sebou jedno ivf s gonalem a nereagovala jsem vubec, zadny vajicko. Ted mi nabizi dlouhy protokol, ale muzu az v lednu, tak jsem v mezidobi chtela zkusit tu minimalku, ta se navic ani nepocita do tech pokusu od pojistovny. Ale cenove to myslim vychazi podobne jako cele ivf. Ale ja ceny jeste az tak mic nevim, pri tom prvnim ivf jsem platila jen ten gonal, to bylo pet tisic. Odber toho jednoho folikulu, ktery se ukazal prazdny, byl bez narkozy, takze se to neplatilo a pak nebylo co oplodnovat, takze taky uz zadna platba. U te minimalky proste neplatis ty stimulacni leky, takze jsem usetrila tech pet tisic za gonal, ale pokud tam neco bude, tak uz to bude stat stejne jako klasicke ivf. Doktor rikal, ze je mozne ze bych proste reagovala na jiny pripravek. Jen doufam, ze se neukaze nejaka porucha, ze tam vajicka nejsou zadny
Já měla taky gonal, ale to jsem ještě nevěděla výsledky AMH, takže čím víc nad tím uvažuju tak si říkám, že než dáme další pokus tak dáme tu imunologii a genetiku ať vyloučíme další případný problém. léky asi taky zkusíme změnit, ale to budu řešit až před dalším pokusem. ale jsem ráda, že když si to tady tak pročítám, že nízká hodnota AMH neznamená neúspěch, že to jde i přes to. takže nebudeme háze flintu do žita ![]()
@zuzulina1 nejde o pribalovy letak, ale po clostilu se hodne delaji cysty, muze se za cely zivot jen parkrat (pokud se nepletu 4×), proto bych ho nechtela. Ja nevim, jak to chodi v CR, ale s nama diskutuji, co chci brat. Ja mela Femaru. Kdyz mi davali puregon a me telo nereagovalo vubec, rekla jsem si o gonal, protoze u nej jsem mela vzdy dobry vysledek, nemeli s tim problem. Doktori nekdy nemaji radi, kdyz se jim do toho fusuje, ale ja diky teto diskusi trvala na svem a podle me diky tomu mam doma sveho uzasneho chlapecka. Ja si vyzadala i zmenu doktora, kdyz se mi nelibilo jeho chovani, protoze mi furt predhazoval, ze jsem stara atd. Clovek ma byt pozitivni a ja od nej odchazela s brekem.
No jo ale já nevím co si mám říct za léky, teď mi dr říkala, že můžeme zkusit i další IUI, ale z toho nejsem moudrá, nerada bych další mimoděložní, ale zase si říkám, že bychom mohli mít třeba i štěstí. U mě na clostík dr říkala, že reakce je dobrá a že je to v pořádku. tak nevím, myslela jsem, že všechny léky jsou si podobné. ty si psala, že si měla nějakej tamoxifen? jakej je mezi tím rozdíl?
Tak mam za sebou opu po minimalce. Odebrali 3 folikuly, z toho byly dve vajicka a nakonec jedno zrale, tak snad vsechno bude v poradku. Mam velkou radost, po prvnim ivf, kdy vajo nebylo zadny, uz doktorka rikala, ze i pristi asi probehnou podobne a ze doporucuje bud darovany nebo adopci. Ale prece jen jsem neco schopna vyprodukovat. Mela jsem to bez anestezie, nic prijemnyho teda. Hned mi to i nauctovali, zmenili to papirove na nativ, ze to pry vyjde asi o tri tisice levneji, ale i tak to bylo skoro 17tisic. Ale jsem moc rada za dukaz, ze neco vytvorit muzu
@Cookie22 super zpravy, gratuluju! a drzim pesti, at se pekne deli.
Ahoj holky tehulky…jak se mate a jak pokracujete v zaoblovanim briska? Po ztrate jsem byla v cajku..ale je kolem me nejak moc maminek v ocekavani na jarni deticky a vanoce me nejak dostaly protoze jsem mela v praci koncit s odchodem na materskou. Tak to nejak spatne nesu. ALE uz jsme se vrhli do dalsich pokusu tak snad se brzo zadari.
Holky tehulky opatrujte se. Preji hezke vanoce
A ostatnim snazilkam preji brzke „zaseti“
⛄❄
@ESlunce ahojky, to je mi líto, že ses vrátila zpět.
, ale je pravda, že já v době snažení také Vánoce nemusela. Dokonce jsem přestala chodit i na fb. Ty fotky šťastných rodinek jsem nedavala. Ne, že bych jim to neprala, ale hrozne jsem jim ty deticky zavidela ![]()
Jinak z nás tehuli anonymka už má prcka u sebe.
Marketabublina přestala komunikovat, tak snad jen opustila internet a nic zlého se ji nestalo.
A já se už valím, už jsem 34.tyden
Ahoj, úplně chápu tvé pocity. poslední dobou po všech těch peripetiích když vidím kolem sebe všude kočárky a ty mrňata tak mě to občas dostává. ale pevně věřím, že i na nás ostatní někde to naše mimčo čeká ![]()
Tak po vcerejsim odberu a oplodneni bohuzek nic, doslo k zaniku embryjka.mela jsem po minimalni stimulaci pouze jedno zrale vajicko, takze vsechno zase od zacatku, achjo. Ale aspon jsem rada, ze tam vubec nejake bylo, bala jsem se potvrzeni, ze vajicka vubec netvorim
Ahoj, tak dnes bych normálně rodila.., přitom malý se narodil již 18.10… a jak sem psala, porod byl dost psycho..akutní sekce z monitorů rovnou na sál…
Ale chci jen povzbudit, i já jsem myslela, že se NIKDY již nedočkám, po asi 8 letech snažení, z toho dva roky v CARU.., kočárky jsem nemohla ani vidět, ani malá miminka..ne! Pak jsem to pustila z hlavy..opravdu..a podařil se druhý IVF nativ.., předtím jsem začla brát vše s nadhledem, kočárky a děti jsem začla vnímat pozitivně…otěohtnění ostatním přát..atd a povedlo se i mně…Holky, nesmíte to nikdy vzdávat, jen věřit, že se jednou prostě dočkáte!! Já se htěla čokat přirozeně, rodit přirozeně..s porodním plánem nakonec vše ijnak, ale hlavně, že už mám to své štěstí!! Ještě bych chtěla jedno, ale vzhledem k věku-nedávno 35 let, jizvě po císaři a problémům s početím předtím, tak nevím… zatím mi stačí tenhle jede nmůj uzlík. Všem přeji hodně zdaru!„ta neznámá“
..a ještě jedna věc..ty kočárky a jiná miminka…když to byly ženy, co se také nemohly dočkat, tak jsem jim to přála ze srdce strašně moc, ale když to bylo, že je to hnedle a ještě to pomalu ani nechtěly, tak to byla bolest srdce neskutečná.. na druhou stranu u cizích kočárků jsem sice záviděla a nemohla je vidět, lae pak jsem si řekla..a co když ta maminka taky dlouho čekala…nikdy nikdo neví..a tímhle se lidi moc nechlubí…u mě ví jen rodina a pár lidí, jak dlouho jsem skutečně čekala…a jakbyl malý počat.., nechtěla jsem poslouchat ty kecy, že děti z ivf jsou takové a makové..a vůbec, nikomu nic není do toho..
takže holky, hlavu vzhůru..moc všem přeji, at se brzičko dočkají..a jinak..začala jsem se také věnovat něčemu jinému, chodit více ven..a koukat i na pozitiva bezdětného života.. ta neznámá
@Cookie22 to je skoda, ale dobre, ze bylo vajicko. Priste to urcite dopadne. Vim, ze tedje ti na nic ale musime verit, ze i pro nas bude mimi. Drz se!