Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
776
10.12.17 20:46

@tereseka to máš ještě skvělou hodnotu AMH, to bych asi zkusila klidně ještě jednu stimulaci. Já jsem šla do prvního ivf s AMH 0,8 bylo jedno vajíčko (s Merionalem), pak asi za 8 měsíců druhé ivf, kombinovaný protokol Synarel, Gonal a Luveris a z toho tři vajíčka (a to bylo ještě víc folikulů, ale bohužel nevím, jestli prasky nebo byly prázdné). Takže určitě i změna protokolu může pomoci. Uvidíš, ale dokud aspoň trochu slušně reaguješ, tak by možná byla škoda to ještě nezkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
10.12.17 20:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, již matky…, jaké máte zkušeonsti s ms po porodu? Já jsem už 8. týden po porodu.. a ms zatím nikde… já teda kojím,, sice až posledních 14 dní, protože malý, jak byl nedonošený, tak jsem jen odsávala…ale tedka se rozjíždíme i v noci s kojením…takže střídám kojení s flaškou, protože musím dávat i flašku kvůli vitamínům do mléka… Byla jsem u dr. po šestinedělí…pár dní před i den před kontroloou, jsem měla pocity jak na ms..naprosto přesné, jako jsem mívala.. jakoby byla ms za rohem…už jsem nosila i vložku mezi nohama..no a dle dr. sliznice 7mm, že už je relativně vysoká na ms… ale že nedokáže říct, kdy přijde, že každý mensruuje při jiné výšce…ale najednou pocity zmizely…mi se zvýšila teda laktace..protože mléko trošku ubývalo..a nyní po rozkojení se zase zvedlo… Myslíte si, že se klidně může ještě ms zpozdit? Co s tou narostlou sliznicí..ta tam zůstane a bude čekat, dokud nenaroste natolik, že se mi spustí ms? Já neívm, jak ryychle za kolik dní a o kolik vyroste sliznice před ms..nemyslím tedka sliznici před ovu či po ní. Díky „Ta neznámá“

Ahoj, dokud jsem kojila a odsávala, tak jsem měla asi dvakrát takové špinění asi a odstupem měsíce a půl..a normální ms se dostavila až po úplném ukončení (když už se mlíko přestalo tvořit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.12.17 21:04

@Dalva :hug: možná máš pravdu, zkusím to probrat s lékařem. Já vím že některé z nás reagují hůře, mela jsem sedm vajíček, co se dalo oplodnit (folikuly uz nevim) není to úplně úplně nejhorší..ale mám strach ohledně kvality, hned druhý den od OPU mi volali, že bude jen jedno :(..tak nějak jsem si říkala, že bych mohla zkusit dlouhý protokol, jelikož svoji ovu jsem mívala až 18dc. :nevim: ale, co jsem četla tak ty dlouhý protokoly se nedoporučuji při nižším amh, aby ty vaječníky neutlumili potom úplně..
Ani nevíš jak ráda čtu, že se někomu s podobnými obtížemi a různými komplikacemi nakonec zadarilo :srdce: Musím tomu věřit a možná požádám dr. Zhang o nejake lektvary na lepší psychiku :lol:. A ještě diky za tip na kombinovaný protokol :D to se taky musím zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
10.12.17 21:22

@tereseka Ten Synarel je sprej, funguje na stejné (podobné) bázi jako ty hormony, co se píchají u dlouhého protokolu na blokování vlastní produkce LH (FSH?), akorát, že jsem ho začala šňupat, až když jsem dostala ms a hned snad druhý den jsem přidala injekce Gonalu. A reakce na mě dost dobrá! :palec:
Jo a moje AMH v době otěhotnění bylo 0,1, 3 x laparoskopie kvůli endometrioze, 1 x zamlklé těch, 1× ukončené těh. pro chrom. vadu, biochemické, požádáno o adopci..prostě jsem případ :mrgreen: a máme krásnou zdravou holčičku! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.12.17 21:41

@Dalva to je síla, čím jsi si musela taky projít.. a já tu uvazuju i nad darovanymi vajíčky, ale tedy jako poslední možnost. ;) Tohle prostě potřebuji, číst příběhy s dobrým koncem, abych se tak brzy nevzdávala hug:..tvl :D i při takové hodnotě amh se zadarilo, to je uzasnee :potlesk:
Takze jsi měla něco jako dlouhý protokol, ale s minimální stimulaci?? Ještě se v tom dost neorientuju.. Ono taky asi záleží jakého doktora v centru člověk chytne :nevim:
Dam vědět, co lékař u mě dale navrhuje, ale až někdy v lednu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
10.12.17 23:08

@tereseka no spíš tam nebylo to utlumování před ms, ale až při a do toho normální stimulace tím Gonalem (asi 225 a pak 300). Na vzdávání je ještě čas! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
11.12.17 08:40

@tereseka ja mela sedm po prvnim IVF, po druhem jen dve, pritom FSH i AMH jsem mela normalni, proto jsem sla do minimalky a u obou se chytla. Mela jsem Femaru a po peti dnech Gonal, potom jeste orgalutron. Z prvni byla 3 vajicka, zavadala se dve, ze druhe bylo 5 vajicek, 3 se oplodnila, zavadela se 2. Ja mela uz dlouho cyklus 26 dni, ovulaci 9DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
11.12.17 08:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky, již matky…, jaké máte zkušeonsti s ms po porodu? Já jsem už 8. týden po porodu.. a ms zatím nikde… já teda kojím,, sice až posledních 14 dní, protože malý, jak byl nedonošený, tak jsem jen odsávala…ale tedka se rozjíždíme i v noci s kojením…takže střídám kojení s flaškou, protože musím dávat i flašku kvůli vitamínům do mléka… Byla jsem u dr. po šestinedělí…pár dní před i den před kontroloou, jsem měla pocity jak na ms..naprosto přesné, jako jsem mívala.. jakoby byla ms za rohem…už jsem nosila i vložku mezi nohama..no a dle dr. sliznice 7mm, že už je relativně vysoká na ms… ale že nedokáže říct, kdy přijde, že každý mensruuje při jiné výšce…ale najednou pocity zmizely…mi se zvýšila teda laktace..protože mléko trošku ubývalo..a nyní po rozkojení se zase zvedlo… Myslíte si, že se klidně může ještě ms zpozdit? Co s tou narostlou sliznicí..ta tam zůstane a bude čekat, dokud nenaroste natolik, že se mi spustí ms? Já neívm, jak ryychle za kolik dní a o kolik vyroste sliznice před ms..nemyslím tedka sliznici před ovu či po ní. Díky „Ta neznámá“

ja mela prvni MS ted pred mesicem, to mel maly 8.5 mesice, hodne porad kojim, kdy bude dalsi netusim. Podle me do uplne odstaveni muze MS chodit, jak se ji zlibi. V kabelce nosim vlozky, kdyby nahodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.12.17 11:10
@Dalva píše:
@tereseka no spíš tam nebylo to utlumování před ms, ale až při a do toho normální stimulace tím Gonalem (asi 225 a pak 300). Na vzdávání je ještě čas! :hug:

A tomu se tedy říká kombinovaný protokol? O tom spreji jsem už slyšela, moc to nechápu proč se musí tlumit vlastní hormony..ale nebudu se v tom tak do hloubky zabývat, nejsem lekar :D Ale je dobré vědět o všech těch různých možnostech. ;)
Volala jsem na tu kliniku TCM, bohužel má paní dr. Zhang plno, mam si volat průběžně v lednu, tak uvidime :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.12.17 11:22
@Lucake píše:
@tereseka ja mela sedm po prvnim IVF, po druhem jen dve, pritom FSH i AMH jsem mela normalni, proto jsem sla do minimalky a u obou se chytla. Mela jsem Femaru a po peti dnech Gonal, potom jeste orgalutron. Z prvni byla 3 vajicka, zavadala se dve, ze druhe bylo 5 vajicek, 3 se oplodnila, zavadela se 2. Ja mela uz dlouho cyklus 26 dni, ovulaci 9DC.

Ahojky :mavam: u Tebe byla tedy nejúčinnější ta min. stimulace? Taky si říkám, že při druhém ivf jich bude ještě méně, zvlášť kdybych to měla podstoupit hned v lednu.. Když se zavádí při ty minimálce dvě embryjka, tak se to nepočítá do klasickeho ivf, jakože by tím pádem byly hrazeny pojišťovnou jen tři pokusy?

Jinak děkuji za snahu pomoci, poradit :srdce:
Až to budu řešit aktuálně, tak tu budu porad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.12.17 11:23

@tereseka To je škoda, tak zkoušej, určitě jí někdo brzo otěhotní a přestane chodit! :)
Co jsem pochopila, tak tím, že se vlastní produkce utlumí a pak tělo dostane v injekcích větší dávku zvenčí a to je takový impuls, který vyvolá dozrávání více vajíček.. To nevím, jestli se tomu běžně říká kombinovaný protokol, to asi ne. To budeš muset Dr. asi popsat, když se na to budeš ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.12.17 11:41

@Dalva jasně zkoušet to budu ;)
Určitě to nějaký význam má, vědí proč to utlumit..nastesti je v tomhle moderní medicína dost daleko. Napíšu si na papír všechny body a proberu to s lékařem, at mi na to řekne svůj názor…
Diky :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
11.12.17 12:55

@tereseka nejucinnejsi ne, prvni IVF vyslo nejlepe, druhe byla uplna katastrofa (jine centrum, jiny doktor), posledni minimalka by vysla dobre i na velke IVF, ale to dopredu clovek nevi a ja nechtela brat tolik hormonu. Ono taky zalezi, jak se clovek trefi, kazdy cyklus je unikatni.
Nebyla jsem v CR, takze s pocitanim pokusu a hrazenim pojistovnou neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.12.17 19:43

Ahoj, jsem tu nováček, ale stránky už tu pročítám pěkně dlouho :-) chtěla bych znát názory dalších na tom podobně „trpících“ Dnes mi řekli hodnotu AMH mám 0,85, je mi 34 mám za sebou 4 IUI (z toho jedno mimoděložní těhu) a jedno IVF. Teď jak to tu pročítám, spousta z Vás má za sebou genetický a imunologický testy, mě o tom doktorka vůbec nic zatím neříkala, doposud jsem byla naprosto zdravá a bez problémů až do testu AMH, teď už tak pozitivní nebyla. Můžete mi někdo říct, co se dá zjistit z genetiky a imunologie? Jestli si to máme nějak domlouvat? Držím nám všem pěsti ať nám to vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.12.17 20:21

@zuzulina1 Ahoj, imunologii a genetiku by Vám měli udělat (nám dělali hned, jak jsme vstoupili do CAR, ale měla jsem za sebou zamlklé těh…). Někde to asi nejdřív zkoušejí bez toho, jak jsem slyšela. Řekla bych si o to. Když už budete podstupovat další pokusy, tak ať Vám to zbytečně nekazí třeba imunita. Na Imunologii zjistí protilátky snad proti všemu :mrgreen: proti spermiím, proti embryím, proti ovariím, proti zona pelucida,..a další věci týkající se imunity, jestli nejsou aktivní některé viry.. Když se něco zjistí, může se na to nasadit léčba a pomoci to k otěhotnění. Z genetiky se zjistí, jestli jste oba geneticky v pořádku, jestli nejste třeba přenašeči (geneticky) nějakých mutací. Zjištuje se myslím i Leidenská mutace (problém s krví), jestli nemáš problém se štěpením kyseliny listové (to může způsobit poškození plodu, potrat, rozštěpy)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí