Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
28.5.24 15:05

@Wuhu85 Ja mela jednou dlouhy a zadny rozdil jsem na sobe nepozoroval a v porovnani s kratkym. Ja zacinam stimulovat zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
28.5.24 15:44

@Sim7 sa bojím tej injekcie čo ma má akože vypnuť a navodiť menopauzu. Ale ďakujem za tvoju odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
28.5.24 16:10

@Wuhu85 Ja se tez bala, kdyz rekla, ze injekce vyvola na chvili menopausu. jen jsem mela tu vyhodu, ze mi to lekarka vubec nevysvetlila a ze jsem o tom toho moc nevedela.. a hned po oznameni mi ji pichli 🙈 Ve finale z tohohle cyklu vyslo embryo geneticky zdrave (druhe jsme transferovali), bohuzel nic z toho.. nevedelo se o mych NK bunkach 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
28.5.24 21:39

@Sim7 ja teraz v nasledujúcom cykle chcem na hysteroskopiu s odberom NK buniek tak som zvedavá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
31.5.24 12:41

@ZinaJudita1 ahoj, já mám amh 0.04 takže opravdu nízké. Je mi 29, děti jsem úplně nutně teď ještě nechtěla, ale co se dá dělat. Šli jsme do caru a jinak bych to neudělala. Z mého pohledu je 0.5 hodnota hrozně fajn :D. jinak jsme podstoupili 1. IVF a zřejmě nenśpěšně, Čekám do pondělí na testy (po 14 dnech jsme měli test neprůkazný, takže tomu dali další týden, ale všechny testy močové jsou negativní). Určitě bych na nic nečekala. A jen ať máš přehled, tak u mě se podařili vyhnat 2 vajíčka, jedno bohužel nedozrálo. Takže s tvým AMH bych byla v klidu, třeba to déle potrvá, ale podaří se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
31.5.24 14:16

@Anežka9409 Děkuji moc za odpověď, to mě opravdu povzbudilo. Je fajn, že se i při tak extrémně nízké hodnotě podaří vydolovat nějaké vajíčko. Ikdyž neumím si takto nízkou hodnotu představit ve 29 letech, jistě to musel být šok, když ti to sdělili. Je to fakt hrozné, že je k nám ta příroda někdy tak nespravedlivá. Zadařilo se aspoň s tím druhým vajíčkem?
Já jsem byla poprvé testovat AMH v lednu, zjistili mi nějak 0,59. No taky to není moc, ale byla jsem zato ráda. Akorát jsem nebyla spokojená v 1.Caru a tak jsem si vybrala jiný. Udělali test znovu teď v květnu a ejhle pokleslo to na 0,30. Jako to je šílené, že to někomu může tak rychle klesat, tomu bych nevěřila, kdybych to neviděla. Takže tento cyklus dokončuji a zkouším jisté léky, v dalším cyklu kdyžtak pojedu do Caru a zkusíme to IVF. ;)

• Citovat
  • Upravit
39
31.5.24 14:29

@ZinaJudita1 hele já jsem původně měla hodnotu pod 0.01 a pak 0.04, měření hodnoty AMH je hodně chybové bohužel, tkaže dokud opravdu nejsi měřena tam, kde se na to specializují, tak tomu věřit nemůžeš. I proto ženské tvrdí, že se AMH může zvednout.. nemůže, jen mají testy z jiné laboratoře, které jsou třeba přesnější. Šok to byl pořádný. spíš mě štve, že nevím proč. Jinak druhé vajíčko bohužel nic, takže násbude čekat 2. stimulace a budeme se modlit, že ještě něco vymáčknou
Nám se v Caru taky úplně nelíbí…a přemýšlíme o změně. zase na druhou stranu se jim podařily 2 vajíčka, tak nechci úpně utíkat :) Já být tebou nad ničím nepřemýšlím a stimuluju achodím na et, dokud se to nepovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
31.5.24 16:39

@Anežka9409 Já měla v roce 2021 před 1.ivf AMH 1,12 (nic tragického, ale na věk 28 už to nebylo nic moc) a loni stejná laboratoř dělané oba v Repromedě najednou stouplo na 1,78 :think: což mi přijde dost velký rozdíl, ale podle utz za ty 2 roky klesnul počet folikulů z 12 na 7-9, takže by mi reálnější přišlo kolem 0,8. Já té hodnotě AMH moc nevěřím. Budu teď v létě před 3.ivf zkoušet nový hp tak jsem zvědavá, kde budu tentokrát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.24 21:00
@Ardilera píše: Více

Mne se AMH zvedlo v ramci jednoho labu a s odstupem dvou let. A take v ramci jednoho cyklu jsem mela AMH ruzne. Na zacatku cykly vyrazne nizsi nez po ovulaci. Je na to rada studii, bohuzel rada CAR ma znalosti o AMH z doby pred deseti lety :D

• Citovat
  • Upravit
39
3.6.24 08:18

@Ardilera tyjo, to mi taky přijde jako rozdíl.. Nám to takhle bylo vysvětleno právě v caru, protože jsem tam přišla s 0.01 a Dr. říkala, že je to kravina, že se jim stává hodně často, že v tom laboratoře dělají chyby, že se liší výsledky mezi jednotlivými laboratořemi ale i v rámci jedné laboratoře.. Taky existují dvě metody, jak amh získávají, jedna je citlivější než ta druhá, ale já s tebou určitě souhlasím, podle mě AMH je takový odpichový bod, ale nikdo mu moc nerozumí, protože jsme byli ve dvou centrech a v obou to vypadalo stejně. Podívali se na hodnoty a řekli mi, že pro mě je vhodné jen darování vajíček, ale po kontrolách zjistili, že ovuluji docela pravidelně a že se mi normálně vajíčka uvolňují a zrají, což by ani při těhlech hodnotách neměly… Taky mi řekli všichni stejnou věc, že nikdo neví, co to vlastně znamená. Sice ví, kde se ten hormon bere, ale u někoho může být AMH 0.01 a může mít třeba ještě 5 vajíček a u někoho může být AMH 0.1 a může mít taky 5 vajíček.
A mohu se jen zeptat.. ty od roku 2021 jsi podstoupila 2 cykly IVF a nic? nebo máš doma špunta? Ptám se jen kvůli té časové rovině. Mám za sebou 1. neúspěšné IVF a nechci moc na nic čekat.. trpělivost není u mě úplně silná stránka :D
Jen mě štve, že pro pár center je AMH rozhodujícím parametrem a pod určitou hodnotu ani nechtějí stimulovat a hned chtějí dárcovství vajíček.. :/ Je to buissnes prostě :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
3.6.24 09:03

@Anežka9409 Ja som mala vždy vyššie AMH ako počet vajíčok. S AMH 0,8 mi nastimulovali 5 folikulov a z toho som mala 2 vajka. Mám z toho jedno geneticky zdravé embryjko. Na vklade som nebola keďže chcem ešte raz na stimuláciu ale som odišla z centra v Brne do Prahy. Záleží aj na stimulácii a tak. Podľa mňa keď je nízke AMH a vysoké FSH tak je už predpoklad že sa žena blíži k menopauze. Keď to tak nie je tak slúži na odhad koľko bude asi folikulov a aký protokol použiť. Mne doktorka počítala antralne folikuly a to je rozhodujúce viac. Stáva sa že aj jednotlivé cykly dávajú rôzny počet vajíčok s rôznou kvalitou. Nie sme stroje že reagujeme stále rovnako. Treba si vybrať kliniku ktorá má fakt poňatia čo robia a sa špecializujú na ženy s nízkym počtom vajíčok. Mne jedna doktorka pri rozhovore z jednej kliniky hovorila že moje AMH je veľmi zlé. Dával by my hneď konské dávky hormónov. Mala toľko blbých poznámok že v žiadnom prípade k nej nepôjdem :lol: Ako pre mňa Brno je celkovo no go. Prešli sme do Prahy a zatiaľ je to dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.6.24 09:12

@Wuhu85 to je právě ono. strašně záleží na centru… Hlavně, že jsi našla nějaké, kde jsi spokojená :) A ty teda máš jedno embryo zamražené a jdeš znovu stimulovat? :) Nevím, jeslti jsem tomu správně porozumněla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
3.6.24 09:32

@Anežka9409 Tak chcela som pár embryi na viac pokusov a potom chodiť na vklady. máme obaja pokročilý vek a neskôr to už nemusí byť možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
3.6.24 09:38

@Wuhu85 My mame stejny plan.. jen kdyby mi nekdo rekl, kolik embryi bude na 1 miminko stacit…
Resim, zda nemrazit 3 denni, aby dostaly sanci vsechna.. ale zase mam NK bunky.. a pri tech je lepsi mit blastocystu kvuli imunite embrya.. fakt nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
3.6.24 09:42

@Sim7 já mám taky zvýšené hodnoty NK buněk (sice jen lehce a půjdu na kontrolní odběr za měsíc, ale co jsem pochopila, tak prednison by to měl určitým způsobem ošetřit). Tyjo, tenhle plán nám nikod nenabídl, taky mi to takhle dává smysl, ale my přemýšlíme o změně caru, tak uvidíme :) Jinak já osobně bych 3 denní embrya vůbec nezkoušela.. jen 5 denní blastocystu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí