Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak to vypadá, že nízké sebevědomí nemáš „po dětech“, ale vůbec - dětem navzdory (protože děti jsou jedem z důvodů k vyššímu sebevědomí, to nedá každý).
Jinak bys to těžko spojovala s konfekční velikostí nebo chutí se líčit, to s tím nemá nic moc co dělat, mnohdy naopak - sebevědomí nepramení z toho, jak vypadáš, ale z toho, jaká jsi uvnitř a co dokážeš.
Takže spíš hledej kořen problému jinde. Možná máš celkově horší sebepojetí a v podstatě ani pořádně nevíš, co sebevědomí znamená - takže buď to chce upřímný pokec s kamarádkou, která tě podpoří a pomůže ti najít na sebe správný a pozitivní pohled, nebo terapie, ideálně obojí.
Příspěvek upraven 10.03.22 v 12:53
A tvoje sebevědomí pramenilo jen z velikosti 36? To je trochu smutné ne? Tak si zas vem, že máš dvě krásné děti, že zvládáš jejich výchovu, domácnost atd, prostě si najdi nějaká pozitiva co ti jdou a můžeš na ně být hrdá. Mě třeba víc zvedne sebevědomí, když mi někdo řekne jak pěkně všechno zvládám nebo že jsem šikovná apod, než když si na obličej namatlam makeup ![]()
Jak souvisí sebevědomí se štíhlou postavou? Co by za ni jiné daly… Přiznám se, po letech doma na mateřské/rodičovské jsem taky měla sebevědomí nízké, doma samý stereotyp, cítím se tu neužitečná. Věčně uklízím a stejně je hned nepořádek. Vařím a je to hned sněžené, peru a koš na prádlo za pár dní opět přetéká. A dalo by se pokračovat.
Nemohla bys na brigádu nebo do práce na částečný úvazek? Mně to hrozně pomohlo, kromě výdělku jsem se opět cítila užitečná. V práci máš za sebou nějakou odvedenou práci a někdo to ocení a když budeš mít příležitost se dostat mezi lidi, tak se upravíš, nalíčíš a hned se budeš cítit líp. ![]()
@Petule030 ano to je právě ono že když uklidim uvařím vyperu nikdo si toho nevšimne ale jak je neuklizeno hned jsem špatná a to mám 2deti a uklizim každý den chodíme na procházky atd
Přemýšlela jsem o práci ale mám 2deti a hlídání nemam takže práce zatím nic
Děkuji
Tak já jsem teď po 6 letem rodičáku od ledna v práci. Po mateřské jsem celkové vystrašená, nevěřím si, mám pocit, že nikoho nemůžu zajímat, že blbě vypadám, že nic neumím. Přitom by to do me nikdo nerekl, váhu mam stejnou jak před obemula porody, starám se o sebe, mám ráda módu, cvičím, sem tam nějake zlepšení obliceje- (botox atd). Občas se na mě usměje nějaký muž, ale já si hned myslím, že mám něco spinaveho/jsem rozcuchana a okamžitě dělam, že ho nevidím. S mym mužem nespím, jsme spíš jak sourozencůi, ziju jen pro děti.
Uvnitř jsem neskutečně nesebevedoma, téměř neumím přijmout pochvalu, jsem brutálně asocialni. Taková jsem fakt nebyla, právě naopak. Nevím, proč mě mateřská tak změnila. Lepší se to až teď, když pracuju, ale hodně pomalu.
Dobrý den chtěla bych se zeptat, jsem 14měsícu po 2porodu, zhubla jsem skoro vše co jsem za ty 2 těhotenství nabrala, a že toho bylo dost s velikostí 36 na velikost 44-46 to jsem zhubla teď mám velikost 38 ale tak nějak nemám sebevědomí nebaví mě se malovat když se starám o deti celkově jsem si nikdy nevěřila kvůli dlouhé šikaně,
A teď po dětech mám sebevědomí úplně na prd.
Své děti miluji jsem nejšťastnější maminka
Jen bych chtěla slyšet že v tom nejsem sama