Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak bud nejez jako ten d.ebil nebo nechod do restauraci a trenuj jidlo pred zrcadlem. Jako nevim, co chces za radu… Jist se uci deti ve skolce. Kolik ti je?
Ty jsi z něj tak poprděná, že se bojíš, že se s tebou rozejde až tě uvidí jíst? ![]()
Možná se s tebou spíš rozejde proto, že bude mít pocit, že moc to jídlo prožíváš a máš s tím problém…
Varit umis? Pokud jo, tak bych ho pozvala na veceri k sobe a udelala neco, co mi zarucene chutna a mohlo by i jemu
.
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebuji od vas zkusenych poradit na hrozne smesnou vec, a to jak se nestydet pred nim jíst
Poznala jsem konecne sveho vyvoleneho, ktery se mi libil strasne dlouho, rozumime si, vse hezky. ALE chce porad na obedy, vecere a to je muj bod mrazu.. Vzdy si objednam totalni hovadinu, napr naposled vývar, protoze se bojim objednat neco, co neznam a jakmile si neco vezmu, nesnim ani polovinu, protoze mam pocit ze furt na me kouka (pritom ne), ze u toho vypadam jak d..bil. No silene. Zapominam doslova jak jistMam zacit chodit s kamoskama na vecere? jenze pred nimi se nestydim, protoze je znam dlouho
Proto vzdy odmitam vecere, jenze musim si na to zvyknout ale nevim jak!
Holt nebudeš mít kluka, když to nepřekonáš. Někdy to pomůže vyslovit nahlas. Říct, je mi trochu trapně, objednávám si radši jen polévku, jinak mám strach, že objednám něco, co mi nebude chutnat.
Jednou jsem chodila s klukem, který jedl jak prase. Všechno mu padalo od pusy, kaší byl vzdycky celý omatlaný, a nechci vzpomínat na těstoviny… jestli to máš zakladatelko podobně, tak by to chtělo trénovat před zrcadlem a jíst na veřejnosti bezpečné věci, které lze pojidat distinguovaně
vždycky se dá vybrat nějaké bezpečné jídlo. Ale věřím, že je problém spíš ve tvé hlavičce, a pak je na místě strachu čelit a ty špagety si objednat. Během vztahu nejspíš uvidí horší věci než boloňskou omáčku kolem pusy
Úzkosti se často projevují strachem jíst na veřejnosti. Ale je to odbouratelné. Pokud se to u tebe týká jezení jenom před ním, jinak ti to nevadí, tak se to poddá, až se lépe poznáte. Kdyžtak navrhni něco méně formálního, třeba kino a po cestě např pizzu ze stánku.
@Kfětoslava poraď prosím, jak se tohle dá odbourat nebo kde hledat návod, jak z toho ven… Díky.
@Anonymní píše:
@Kfětoslava poraď prosím, jak se tohle dá odbourat nebo kde hledat návod, jak z toho ven… Díky.
Pokud je to u tebe v takové míře, že to ovlivňuje kvalitu tvého života, pak nezkazíš nic, když se objednáš na psychoterapii. Jinak sama tomu můžeš pomoci postupným tréninkem. Začít tím, co je pro tebe nejmíň stresující. Třeba ten stánek venku. Dále pomáhá v myšlenkách vyhnat situaci do absurdna - co se mi u toho jídla může stát? Bude se mi klepat ruka, celé jidlo převrhnu na sebe, podjede mi židle a budu se válet na podlaze s talířem na hlavě. Umřu u toho? Neumřu. A zcela jistě se tohle nestane. Ale myšlenky jsou potvory a chtějí v tobě spřádat neohraničený strach. Když si budeš představovat absurdní situace, ony přestanou útočit, dáš tomu strop. A v neposlední řadě není povinnost chodit pořád někde na jídlo, příteli nabídni jiné alternativy a nech tomu volný průběh. A klidně bych k němu byla v tomhle upřímná, že se u jídla na veřejnosti necítíš dobře.
@Kfětoslava, děkuji za odpověď. Ono je to s tou psychoterapii, s psychology někdy těžké. Řešila jsem to s dvěma, ale bylo to naprosto k ničemu. Kdyby jste měli tip na někoho, kdo s tímto druhem problému umí skutečně poradit, pracovat, sem s ním…
Nebo kdyby jste měli další tipy, jak z toho ven, budu vděčná
.
Ty jo, tak o tomhle jsem fakt nikdy nepřemýšlela, jak před někým vypadám, když jím. Hlavně že nám oběma chutnalo. ![]()
Být tebou začala bych výběrem jídla, takže žádné polívky, špagety apod. Když si objednáš řízek a brambory, tak to musíš dát v pohodě
Já mám občas taky špatný pocit, když někde jdu, že chodím špatně a pak prostě z ničeho nic, “zapomenu” jak se normálně chodí a taky jsem to měla u přítele, když jsem šla k němu do práce, tak jsem měla pocit, že mě vidí a bum..
Každopádně, já měla ještě větší problém, a taky celkem “směšný, možná trapný”
Nemohla jsem před ním na záchod.. Čůrat v klidu, ale klidně jsem vydržela bez toho 2 týdny, jen proto, že mám v hlavě blok a prostě na velkou před nikým nemůžu.
Takže cca rok jsem chodila ob týden, dva..
svaté jezení..
Já to měla taky. Ale zbavila jsem se toho. S jiným chlapem mě to rychle přešlo… Tam jsem totiž neměla obavu, že mě kvůli kravině typu, že se někde zamatlám jídlem, nebo si objednám něco neznámého, přestane obdivovat a hýčkat
Prostě normální chlap, se kterým můžu být normální ženská.
Ahoj, potrebuji od vas zkusenych poradit na hrozne smesnou vec, a to jak se nestydet pred nim jíst

Poznala jsem konecne sveho vyvoleneho, ktery se mi libil strasne dlouho, rozumime si, vse hezky. ALE chce porad na obedy, vecere a to je muj bod mrazu.. Vzdy si objednam totalni hovadinu, napr naposled vývar, protoze se bojim objednat neco, co neznam a jakmile si neco vezmu, nesnim ani polovinu, protoze mam pocit ze furt na me kouka (pritom ne), ze u toho vypadam jak d..bil. No silene. Zapominam doslova jak jist
Mam zacit chodit s kamoskama na vecere? jenze pred nimi se nestydim, protoze je znam dlouho
Proto vzdy odmitam vecere, jenze musim si na to zvyknout ale nevim jak!