Noční kojení - dlouhé pauzy

468
11.5.18 21:08

noční kojení - dlouhé pauzy

Ahoj, myslíte, že se může snižovat laktace tím, že v noci moc nekojím a jsou dlouhé pauzy, například 5 hodin. Dám příklad: kojím například ve 22:00, pak ve 3:00 a pak v 8:00 a pak přes den kojím po dvou, někdy max. třech hodinách.
může mít málo nočního kojení vliv na laktaci?
ps:jak dlouho pijí vaše miminka? dceři to docela trvá, půl hodiny a více, tak nevím kde je chyaba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2236
11.5.18 21:12

Já měla taky takové pauzy a nebyl problém. Zezacatku pila 20 minut, potom už jenom dudlala… Časem se to zkracovalo až tak na 5-10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
11.5.18 21:16

To je v pohodě takto si laktaci udržíš neboj jak malé miminko máš pul hodky je v klidu pokud pije a polyká tak sajejá ze začátku kojila skoro hodinu obě prsa postupem až zesílil tak 10 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
11.5.18 21:17

Nepíšeš, jak starou máš dceru. Zpočátku, než funkci tvorby mléka přebere mléčná žláza, to má vliv velký, v noci se nejlépe produkuje prolaktin. Někde jsem četla, že pravidelná noční pauza déle jak 6 hodin už je fatální pro laktaci, ale určitě to je značně individuální záležitost, jsou ženy, co v noci nekojily a mléko měly (viz. moje kamarádka). Pokud máš oprávněný dojem, že se ti snižuje tvorba mléka, tak musíš kojit častěji a sledovat odezvu po pár dnech. A moje dcera se před spaním kojila i hodinu, přes den půl hodiny, později získala tah a má to za pár minut.

• Citovat
  • Upravit
468
11.5.18 21:23

5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
11.5.18 21:28

Ahoj, syn od příchodu z porodnice měl noční pauzy na kojení taky kolem pěti hodin a vliv to nemělo žádný. Prostě v noci hezky spinkal od začátku, někdy dal i delší pauzu. Nebudila jsem ho. Přes den jsem kojila co tři hodiny. A taky pil dlouho, klidně půl hodinu, někdy i hodinu. Je to v pohodě. Teď mu bude sedm měsíců, kojím už jen třikrát, ráno, v jedenáct dopoledne a večer před spaním, čas kojení se zkrátil tak na pět deset minut. Má to už snad jen na žízeň a pomazlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
11.5.18 21:29

Problém je, že dcera v noci spí a na kojení se skoro nebudí, jen jednou za noc, tak snad se mi laktace nesníží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
11.5.18 21:31
@aduska912 píše:
5 měsíců

To už spával tak měsíc celou noc, od osmi večera byl tuhý a vstával kolem
sedmé bez pauzy. Teď to máme podobně, jen ještě večer před koupáním má kaši na dobrou noc a po koupeli dokojím a jde spinkat. Moje mléko už mu tolik nestačí, ale je to normální. Dokud je malá v pohodě a nebudí se hlady, je všechno ok. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
11.5.18 21:33

@Kalukap a během té dlouhé noční pauzy jsi třeba odsávala nebo nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
11.5.18 21:34

Ještě mám dotaz: jak je možné, že když dítě už jí příkrmy a matka kojí třeba jen 2× za den, tak že neztratí mléko? nebo odsáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
11.5.18 21:41

@aduska912 Neodsávala, prostě se prsa přizpůsobila potřebám syna. A jak jsme začali s příkrmy, ze začátku jsem ho vždy dokojila, i to vyžadoval. Teď už je jídelní mazák, pro spokojené bříško mu stačí příkrm a zapít vodou, snížila se poptávka, snížil se i objem mléka v prsou, ale dle potřeb malého. Tělo je chytrý systém, poradilo si. Náš denní jídelní režim: Kolem sedmé ráno kojení- v devět kaše s ovocem- v jedenáct kojení- v jednu oběd- ve čtyři ovocná svačinka- v půl sedmé řídká kaše- po sedmé mazlící a usínací kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
11.5.18 21:47

8o Tak já myslela, že se jedná o novorozence a ne 5 měsíční… To bych neřešila vubec, ani neodsavat, to je zbytečný, kojila jsem dlouho jenom 2× denně (asi půl roku) a mlíko bylo. Ono se to přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.5.18 23:15

V pohodě, dcery mi začaly spát zhruba v měsíci 10 hodin v kuse, než jim začaly růst zuby. Kojení bylo v pohodě, ale brzy jsem dostala menses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
12.5.18 05:42

Me deti taky spí brzy celou noc. Ze zacatku jsem si v noci odsavala, praskly by mi prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
22.6.25 05:53

Hezký den,
chci se poptat, zda s dítětem vše děláme správně.
Poslední kojení bývá okolo 20.30 až 21.30 a pak se dítě budí v noci v rozmezí 3.00 až 4.00.
Přes den bývá kojeni po 1,5 hodině, max po 2,45 hodinách.
Myslíte, že to noční kojení je dostačující?
Děťátko má 2 měsíce, váží okolo 5 kg, porodni vaha byla 3,6 kg.
V porodnici říkali, že máme budit nejdříve co 3 hodiny a pak dle potřeb. Má cenu v noci budit? Abych nezastavila růst a přibírání a taky abych neponičila laktaci.
Budu ráda za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna