Notebook nebo tablet pro tříleťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5164
6.11.13 13:30
@Andrejka__20 píše:
@Baruska2011 Mám tříleťačku a roční. To by brzo tablet zabily, a mně by trefil šlak. :cert: Pozdějc určitě, až budou starší. Ale i tak díky za tip

Tak to jo, to chápu. Ale to abys ty dětské tablety koupila rovnou dva :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.11.13 13:30
@cizova píše:
Pro rýpalky…by jste se divily co se dokáže tříleté dítě naučit na tabletu a to zábavnou formou a naučí se to mnohem rychleji než z knížek…a mimo jiné to stejně bude součástí jejich života a neobejdou se bez toho :nevim: takže nevidím důvod proč by se dítě nemohlo učit pracovat s věcí kterou po něm stejně posléze budou vyžadovat učitelé ve školách…nehledě na to že třeba náš kluk na techniku má vysloveně vlohy a nezajímá se jen o hru ale jak to či ono funguje, tak proč to děcko nepodpořit? ne každé dítě stojí o to ve 3 letech tahat kačenu ;)

:pankac: souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.11.13 13:31

@cizova Přesně. V dnešní době je všude kolem nás technika a bude víc a víc. Vidím v tom možná i plus, když se to děti naučí. U nás se tím manžel živí a pochybuju, že by se tomu děti nějak vyhýbaly. Samozřejmě ne, aby u toho vysedávaly, to je jasné. Přeci dokážem najít rozumnou hranici ;) Jinak náš malý už umí také spoustu věcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 13:31

Díky díky díky všem! Všechny odkázky si projdu, a pak se rozhodnu. Viděla bych to na ten tablet spíš, dvojjazyčný je u nás zbytečný, ale pozdeji by se hodil. Jestli teda přežije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 13:34
@Korčulka86 píše:
@Andrejka__20 Za sebe říkám, že bych nekoupila ani jedno, to už si děti neumí dnes jinak hrát :(

Jak? Třeba si stavět dřevěné kostičky, tahat vyřezaného kačera a kreslit kříou po chodníku? Samozřejmě, že si hrají i s tradičními hračkami, případně řádí venku nebo něco objevují, ale jestliže konkrétně u nás v rodině počítačového technika, kde i topení si můžeš zapnout na dálku přes mobilní telefon, máme takové krámy všude a pořád se s nimi pracuje, tak asi těžko dětem vysvětlím, že je lepší než s kalkulačkou hrát si s abakem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

Tablet mam ja. Sice byl puvodne porizen dvouletemu synocpvi, ale to by se pouzival jen na daleke cesty autem. Ma tam Poua, nejake poznavani zviratek, atd

• Citovat
  • Upravit
8071

S technikou je to těžký. Podle mě takhle staré dítě potřebuje „ohmatávat“ reálný svět a podobná hračka, navíc hodně křehká a poruchová záležitost, moc příležitostí k rozvoji nepřináší. Píšete, že děcka to budou potřebovat ve škole, prý to učitelé vyžadují. Blbost. Podle mé zkušenosti je to naprosto kontraproduktivní i ve vyučování na střední škole, natožtak na základce. Teprve vysokoškoláci umějí notebooky smysluplně používat a nerozptylují se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 13:35

@iTýnka A že naše první „nezvladatelná“ generace těch noťasů měla, že? Naštěstí já mám holčičky zvladatelné. A jestli v puberně nebudou, budu to řešit. Určitě si ale nemyslím, že je to technikou. Překvapilo mně množství rýpalek, které v mé diskuzi jsou. Fakt jsem si naběhla :P Zajímalo by mně, jestli zdejší maminky „rýpalky“ dětem opravdu na Vánoce kupujou kačenu a lopatičku, dřevěné hračky a dost, nebo mám zkreslené představy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
6.11.13 13:36

A tablet - to je vůbec kapitola sama pro sebe. Prakticky nic užitečného se na něm dělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
6.11.13 13:36
@Andrejka__20 píše:
@tterka Nám stačí jen ten dětský za 250,–, u nás žádné drahoty nehrozí, zas tak svým princeznám nevěřím :pankac: :mrgreen:

Aha, tak to se omlouvám. Já z toho úvodního příspěvku pochopila, že chceš klasickou elektroniku :oops: :kytka:
V tom případě ten dětský tablet bude super dárek ;). Šla bych tedy raději do tabletu, protože u těch notebooku se prý dost často ulomí pantíky na displej. Ale nevím, co je na tom pravdy :think:
Holky určitě dají odkazy, já už mám děti velké, takže čerstvé zkušenosti nemám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 13:38

A ještě jednou opakuji: finančně ani morálně nemám zájem o klasické dětské tablety/noťasy. Ty si děcka můžou pořídit až si na ně našetří z prasátka, nebo si o ně napíšou ježíškovi za 10 let. Jen jsem se ptala na HRAČKY - noťasy, tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

@Andrejka__20 Pokud chceš ale kupovat nějakou dětskou atrapu za pár kaček, co vydá nějaký zvuk a podobně, tak to se omlouvám, to jsem nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@iTýnka píše:
A tento dotaz je názornou ukázkou toho, proč jsou děti v pubertě naprosto nezvladatelné… -.- Zůstává mi nad tím rozum stát…

Nezvladatelné jsou proto, že jim rodiče nastanovili jasné meze chování v různých situacích a nebyli důslední. A samozřejmě také tím, že ani rodiče sami nejsou chodící ctnosti - jak krásně vidno v některých diskuzích na eM.
Pokud tím narážíš na elektronickou versus papírovou knihu, tak dle takové logiky by všichni milionáři byli hajzlové bez morálky a všichni chudí chodící svatí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
6.11.13 13:39
@tterka píše:
Aha, tak to se omlouvám. Já z toho úvodního příspěvku pochopila, že chceš klasickou elektroniku :oops: :kytka:
V tom případě ten dětský tablet bude super dárek ;). Šla bych tedy raději do tabletu, protože u těch notebooku se prý dost často ulomí pantíky na displej. Ale nevím, co je na tom pravdy :think:
Holky určitě dají odkazy, já už mám děti velké, takže čerstvé zkušenosti nemám ;)

No já jsem to právě taky tak pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 13:39

@tterka Jj, díky za radu, vidím to taky na ten tablet;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák