Nová práce a plánování dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4385
24.6.23 09:03
@Anonymní píše:
Dobrý den, měli jste někdo takovou situaci? Jak jste to vyřešili?Mám 7 letou dceru, čekala jsem další dítě asi 5 let zpátky a potratila jsem v 9tt..
Teď jsme si řekli, že jdeme do toho a těšíme se. Akorát.. 31.7 mi končí pracovní smlouva a já nevím co teď dělat.. Jestli se zaměstnat a v průběhu zaměstnání otěhotnět nebo jít na Urad práce? Poraďte, jestli jste to někdo takhle měl, a co dál dělat.. Děkuji 🙂

Však si hledej novou práci a pracuj. V čem je problém? Jak víš, že se podaří otěhotnět okamžitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
24.6.23 09:11

Začni si hned hledat novou práci, ať v srpnu někde nastoupíš. Holt počkáš po zkušebce a pak to zkoušejte. Nechápu logiku věci „končí mi smlouva x začneme se snažit“ to je trošku volovina, nemyslíš? :think:

Dítě jde do MŠ od září a já se dívám už teď, kde co je a za jakých podmínek :wink:

• Citovat
  • Upravit
4385
24.6.23 09:14
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 to áno, ale my se chceme začít snažit už za měsíc.. Do práce půjdu, jen ať to není blbý, že kdyby se to povedlo hned, tak hned odejdu atd..

Proč by jsi měla odcházet? Však k těhotný můžou pracovat, když jim to zdrav.stav a nelenost dovoluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
24.6.23 09:19
@Anonymní píše:
Dobrý den, měli jste někdo takovou situaci? Jak jste to vyřešili?Mám 7 letou dceru, čekala jsem další dítě asi 5 let zpátky a potratila jsem v 9tt..
Teď jsme si řekli, že jdeme do toho a těšíme se. Akorát.. 31.7 mi končí pracovní smlouva a já nevím co teď dělat.. Jestli se zaměstnat a v průběhu zaměstnání otěhotnět nebo jít na Urad práce? Poraďte, jestli jste to někdo takhle měl, a co dál dělat.. Děkuji 🙂

A jak dlouho bys byla na pracaku, kdyz se nebude darit? Das si lhutu, ze treba rok? Ja bych sla urcite do prace a zacla se snazit po zkusebce. Vzhledem k veku prvniho ditete 3 mesice nehraji zadnou roli.
Budes mit aspon cim zamestnat hlavu, nez sedet doma nad ovulacnimi testy a cekat na manzela, ze na to musite skocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
24.6.23 13:46
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 to áno, ale my se chceme začít snažit už za měsíc.. Do práce půjdu, jen ať to není blbý, že kdyby se to povedlo hned, tak hned odejdu atd..

No naplánovaný to máš, jenom nechápu, proč ses nesnažila otěhotnět ještě se starou smlouvou, tam by sis nechala napsat PN a bylo by. Proč jsi čekala na ukončení smlouvy? Dostala jsi výpověď, tak to řešíš otěhotněním? Kdyby mi končila smlouva, zapracovala bych o pár měsíců dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 17:17

@eva1985aa výpověď jsem nedostala, pracuji ve školství a smlouva mi skončí sama 31.7. Neříkam, že jdu na úřad práce, nechápu proč se někdo hned chytí toho, že člověk nechce pracovat… Já na up nikdy nebyla, měli jsme těžkou situaci k dítěti jsme nepřihlízeli az teď.
Ptám se normálně protože tu situaci neznám, zda otěhotnět teď nebo pak nebo v průběhu.. To je vše. Díky za odpovědě.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
24.6.23 17:46
@Anonymní píše:
@eva1985aa výpověď jsem nedostala, pracuji ve školství a smlouva mi skončí sama 31.7. Neříkam, že jdu na úřad práce, nechápu proč se někdo hned chytí toho, že člověk nechce pracovat… Já na up nikdy nebyla, měli jsme těžkou situaci k dítěti jsme nepřihlízeli az teď.
Ptám se normálně protože tu situaci neznám, zda otěhotnět teď nebo pak nebo v průběhu.. To je vše. Díky za odpovědě.

Hlavně nikdy neotěhotníš lusknutím prstů :mrgreen:
Takže zda dítě chcete a uživíte jej, tak se snažte.. Ty si hledej práci a až budeš těhotná a minimálně 3 měsíce těhotná a po zkušebce, tak potom to kdyžtak řekni práci, ne dřív

• Citovat
  • Upravit
1261
24.6.23 17:48

Jdi pracovat, nebo nedostaneš mateřskou. Tehotnět můžeš roky, zrovna mám v okolí třetí potrat v řadě, budou následovat různá vyšetření, aby se přišlo na příčinu. Takže otěhotnění a donoseni dítěte nemusí být záležitost na pár týdnů, ale taky na pár roků i víc. To chceš sedět celou dobu na pracáku a připravit se o mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.23 17:54
@Anonymní píše:

Tak ve školství se plánuje dlouho dopředu. U nás nedostala delší smlouvu kolegyně, která otěhotnela hned v září -nastupovala v srpnu a v dubnu odcházela na mateřskou. Neodučila ani rok :zed:

• Citovat
  • Upravit
576
24.6.23 20:11
@Anonymní píše:

Já nic o úřadu práce nepíšu. Pokud nebudeš mít práci, tak se tam zaregistruj a uvidíš.
Ve školství je obrovský zájem o lidi, věřím že něco seženeš. Tak nějak jsem viděla, že učí první ročník slečna, která má jen maturitu (a udělala ji na několikrát). nemá žádné pedag. vzdělání. Je to prý že je zoufale málo kvalifikovaných lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
24.6.23 20:48
@eva1985aa píše:
Já nic o úřadu práce nepíšu. Pokud nebudeš mít práci, tak se tam zaregistruj a uvidíš.
Ve školství je obrovský zájem o lidi, věřím že něco seženeš. Tak nějak jsem viděla, že učí první ročník slečna, která má jen maturitu (a udělala ji na několikrát). nemá žádné pedag. vzdělání. Je to prý že je zoufale málo kvalifikovaných lidí.

Jak ve kterém regionu. U nás jsou výběrová řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101776
24.6.23 22:23
@truelly píše:
Jak ve kterém regionu. U nás jsou výběrová řízení.

Tak ono v chudších regionech je tabulkový plat zajímavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.6.23 22:38
@Anonymní píše:

Proboha jestli Ti chtějí smlouvu prodloužit, normálně nastup do práce a volně se snažte. I ve školství se všechny tyto situace řeší podle zákoníku práce a zaměstnanci se mění na úvazcích normálně během školního roku.
Nechceš se přece připravit o možnost čerpat PPM, její výši ovlivňují i různé příplatky a odměny. Ne všem učitelkám a ostatním zaměstnankyním ve školství se podaří otěhotnět tak, aby koncem června nastoupily na MD 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
25.6.23 10:36

Já pořád nepobrala, jestli s tebou teda v současné práci nepočítají? Jsi učitelka (teda předpokládám, ale i o jiné profese ve školství je dost nouze, proč by se tě zbavovali?), takže konec smlouvy 31.7. a oni už tě na další školní rok nechtějí? Pokud jo, tak plynule navážeš další smlouvou, byť možná zas na dobu určitou, ne? A budeš současně zaměstnaná, snažit se o dítě, pak, dá-li Bůh, těhotná a učit až do mateřské. Nebo v případě zdravotních komplikací holt PN, nebyla bys ani první, ani poslední těhotná učitelka.
O ÚP jsi psala ty hned v prvním příspěvku, proto na to lidé reagují. To jsi uvažovala o variantě - já nechci být nefér, tak půjdu na pracák?
Kdyby smlouvu neměli v plánu prodloužit, tak bych intenzivně zapátrala v okolí, u nás teď snad každá škola někoho hledá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.6.23 10:44

@ugluk ona bude spíš asistentka a příští rok už s ní nepočítají….

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex