Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nová práce mi vůbec nesedí a zároveň se snažíme. Co teď.
Příspěvek upraven 17.10.23 v 18:10
@Deniel_ml píše:
Ahoj ženy, prosím o radu, vaše zkušenosti.Je mi 30 let, od střední jsem pracovala ve více odvětvích a dodělala jsem si během práce vysokou školu, nabrala celkem hezké pracovní zkušenosti. Poslední práce to bylo to pravé ořechové, dobrý kolektiv, náplň práce, chodila jsem tam ráda… bohužel mi končila pracovní smlouva (za zástup). Během toho jsme se s partnerem dohodli, že necháme volný průběh miminku, ale je to nějaká doba cca 8 měsíců, nevím přesně.
No a jak jsem přestupovala z původní práce do práce nové, tak cítím, že to tam není ono. Bude mi nyní končit zkušební doba a já jsem z toho špatná. Myslela jsem, že pozice bude podobná, jako ta minulá, ale vůbec, jsem z toho v háji.
Peníze jsou sice lepší, kolektiv je normální, ale ta náplň mě dost stresuje, absolutně nebaví… počítám minuty, dělám chyby, chodím domu bez energie a smutná, přestala jsem i cvičit a zhoršil se mi cyklus tak, že to někdy mám jen 2 dny, to dřív nebylo (těhotná nejsem, řeším s lékařem).Teď mě to mrzí, mám pocit, že jsem sama sebe zklamala v tom výběru a jestli není blbost hledat jinde, kdyby se náhodou zadařilo. Na jednu stranu, dítě může přijít kdykoli, za měsíc, za rok… Nejsem žádný flákač, makám od 19 tak by mě mrzelo, přijít o mateřskou… Jinak máme se fajn, nemáme velké náklady, ale na velký rozhazování to taky není, něco mám našetřené…
a během zkušebky jsem zkoumala další možnosti, ale zatím se nic moc nerýsuje. Součástí práce je po zkušební době taky nákladné školení, mimo okres. Takže jak hledání nové práce tak i snažení by to hodně narušilo…Od partnera, rodiny, přátel se názory liší…
Šla bych ve zkušebce. Byla jsem jednou v podobné situaci, ale namluvila jsem sama sobě, že to určitě není tak hrozné a jen mě pálí dobré bydlo, však se mi nic zlého neděje. Nicméně věřím, že práce má člověka bavit a naplňovat, což se tam nedělo. Výpověď jsem tak stejně dala po dalších 2 měsících, plus výpovědka - no teď to několikaměsíční zaměstnání vypadá v životopise fakt skvěle. ![]()
Samozřejmě je potřeba přihlédnout k finanční situaci, možnosti práce v regionu a tak. Ale z tvého příspěvku žádnou takovou tíseň necítím.
Edit: Ještě k těm lišícím se názorům. U mě si blízká kamarádka klepala na čelo, že opouštím teplé a pohodové místečko. Sto lidí, sto priorit, sto životních situací, sto rad. Sama musíš vědět nejlíp, jaké místo práce v tvých hodnotách zastává (na škále superambiciózní po „nějak těch 8h přežít“). Snadno se to říká, ale tohle rozhodnutí musí být jen a jen tvoje (popř. s partnerovým názorem, jde-li tam o společné finance).
Příspěvek upraven 17.10.23 v 16:50
A nejsou ty tvé stavy způsobené především tím, že ještě nečekáš to dítě? To bude pak každá práce blbá, když člověk spíš tak jako myslel, že to je na chvíli a teď už myslel, že bude aspoň v půlce těhotenství. Najednou to není tak jak bylo plánováno a je to frustrující, tím pádem i ta práce.
Hledala bych jinou práci, dávat výpověď s vidinou, že budu těhotná není řešení. Můžeš být v práci ještě roky.
@Barbucha3 jsem tak nějak smířená s tím, že to může přijít kdykoliv to dítě, můj limit je do 35 let.
Příspěvek upraven 17.10.23 v 18:11
@broskvová zmrzlina děkuji za názor
Příspěvek upraven 17.10.23 v 18:12
To školení nebude přece dlouhé? Maximálně týden, dva týdny? Školení by bylo dobré absolvovat, může se hodit i pro jinou práci.
@broskvová zmrzlina píše:
Výpověď jsem tak stejně dala po dalších 2 měsících, plus výpovědka - no teď to několikaměsíční zaměstnání vypadá v životopise fakt skvěle.
Poznal by někdo kdybys ho z toho CV vymazala? Třeba bys byla v Lidlu od 1.7.2003-5.6.2008, pak Kaufland 1.7.2008-31.12.2008, pak Albert 1.1.2009-dosud. Pak by se teoreticky dalo napsat Lidl 2003-2008, Albert 2009-dosud
otázka zní, jestli je to dohledatelné ![]()
@Serpentini píše:
Poznal by někdo kdybys ho z toho CV vymazala? Třeba bys byla v Lidlu od 1.7.2003-5.6.2008, pak Kaufland 1.7.2008-31.12.2008, pak Albert 1.1.2009-dosud. Pak by se teoreticky dalo napsat Lidl 2003-2008, Albert 2009-dosudotázka zní, jestli je to dohledatelné
Podle mě by se to dalo, akorát mi přijde, že je z toho znát ten záměr.
Nebo aspoň na LinkedInu je zvykem vyplňovat měsíce, tohle by mě asi trklo do oka.
V tištěném CV by to mohlo být o něčem jiném.
@Deniel_ml Jsi to tady nějak promazala ty odpovědi. Zůstávat v blbé práci je k ničemu, ale proč pak nehledat spíš další, nezkusit necp jiného? I pro to snažení je lepší, když si najdeš nějakou „zábavu“, než sedět doma a vyhlížet dvě čárky na testu. Ale pokud pracovat z finančních důvodů nemusíš, tak buď doma klidně. To může být každému buřt.
@Deniel_ml píše:
@jejjej pro jinou práci se nehodí, je odborne
Tak školení si můžete napsat i do životopisu. Proč by se Vám nehodilo? Někdy se něco z toho může hodit
ani nepíšete, jak je to školení dlouhe
@broskvová zmrzlina píše:
Podle mě by se to dalo, akorát mi přijde, že je z toho znát ten záměr.Nebo aspoň na LinkedInu je zvykem vyplňovat měsíce, tohle by mě asi trklo do oka.
V tištěném CV by to mohlo být o něčem jiném.
Na LinkedIn se spíš uvádí měsíce, protože Pepa Novák pracoval ve firmě XY od dubna do prosince 2003 jako prodavač elektroniky, od ledna do června jako zástupce vedoucího prodeje elektroniky, od července do ledna 2004 jako vedoucí prodeje elektroniky a od února 2004 je z něj ředitel
samozřejmě si z toho dělám trochu srandu, ale v zásadě to tam tak většina lidí má.
@Barbucha3 jo promazala, jsem tu nováček a všimla jsem si že nejde samo nastavit anonym, dala jsem tam dost info.. 🙈 školení je skoro rok práve