Nová snažilka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
4.11.09 16:33

Drzim palce!

Vincka, mas muj obdiv…tolik injekci, ale asi co by jsme pro to vytouzene tehu neudelaly, ze? Preju, aby zitrejsi kontrola dopadla dobre a co nejdrive se ti ulevilo od tech priznaku. Dej vedet jak ti to dopadlo, drzim palec :palec:
K tve otazce: je mi uz 34 let :-( a vysetreni mam horm.profil, pruchodnost vejcovodu ( jen tekutinou ),snasenlivost spermii, jeste par krevnich testu uz ani nevim na co, manza spg. Tot vse. Bohuzel jsem mela take potrat, v 7 tydnu, ale Dr. rikal, ze dalsi testy az po 1.IVF. Tak nevim co si myslet, nezda se mi, ze by nas nejak moc tlacil, kdyz nam udelali 6 IUI. Ale zase bych moc rada otehotnela prirozene, kdyz tedy u nas nenasli duvod proc ne. Zkratka je to takova touha mit mimi jako opravdovy dar, ktery k nam prisel bez pomoci doktoru a jejich vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.11.09 16:37

Nepalka

Tobe preju dobre vysledky genetiky. Me zajima, ze vam je delaji jeste pred IVF nebo tedy IUI? Ze bych se na to take pozeptala?
Jinak IUI je pohoda jazz, tedy aspon pro mne to bylo 5 ze 6 uplne pohoda. A stimulace clomidem jsem take ustala bez vetsich vykyvu. A sance to je velika, tak ti take drzim palec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.11.09 16:43

Karinka

Mas pravdu, z pohledu Tve situace, chapu ze rikas, ze jedine co litujes, ze jsi do IVF nesla drive. Mas to stesti, ze se vam zadarilo a mate zdrave ditko. Nepreju si nic vic, nez mit to stesti a mit moznost to take jednou rici :-)
Vis, kdybych mela nejake zdrav. duvody proc nemuzu otehotnet normalne, nevahala bych ani minutu! Je uzasny mit takovou moznost a sanci na zdrave dite po IVF. Drzim palec na dalsi pokus :palec: a tvuj vek jeste neni tak alarmujici, zalezi jak se citis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
4.11.09 17:21

Mahu, já ti taky moc přeji, at se hned napoprvé zadaří. Ono ty děti po ivf jsou jaksi hezčí nebo co :mrgreen:
Jinak, já byla podle doktorů taky zdravá. Vyšetřili mi průchodnost vejcovodů pomocí tekutiny a prý bylo vše v pořádku. Asi tak měsíc po vyšetření jsem šla na laparku, páč mi cysta, kterou objevily před 1,5 měsícem nezmizela, ale naopak se zvětšila.Jaké bylo moje překvapení, když jsem se po zákroku vzbudila a měla jsem zapojené nějaké hadičky. Tušila jsem, že něco není v pořádku. Večer za mnou přišel doktor a řekl mi, že to bohužel nebyla cysta, ale rozsáhlý zánět ve vejcovodu. Museli mi ho vzít a ten druhý měl zase srůsty, které mi sice odstranili, ale i tak mi řekl,že na přirozené otěhotnění nemám spoléhat. No, tak jsem po půl roce šla na ivf a naštěstí to hned vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.11.09 18:58

Karinka

Teda vase mala je kouzelna! :-D ja chci takyyyy takovou treperendu :wink:

Tak to jsi mela vlastne stesti, ze ti diky „cyste“ prisli na tak rozsahly zanet :think:

Ono, ja mam take sve pochyby a uz jsem si rekla o laparoskopii, ale Dr. mi ji nechce udelat, ze se posuneme dal az pokud nevyjde IVF.
Tak nevim :nevim: zkratka jsem si rekla, ze do toho IVF pujdu a pak se uvidi, mozna budu mit stesti a nebudu muset dal resit.
Ted zkousim stesti do konce roku, zimy, protoze mam nizsi imunitu, tak abych pripadne nestresovala i z toho, ze jsem nemocna.
Jinak mi uz se snazime 3,5 roku, posledni rok s pomoci Dr.
Je to pro mne dlouha doba a navic manza je starsi nez ja…holt jsme se potkali ve svych zivotech pozdeji, ne ze bych byla nejaka karieristka a s detma cekala, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.11.09 19:18

Jé, holky, nemáte co obdivovat, na ty jehly si zvyknete, ani vám to nepřijde. :-) Už jsem to tu někde psala, že jsem při píchání první injekce omdlela (teda tu úplně první mi píchal manžel, ale bolelo mě to a holky tady na diskuzi někde psaly, že od manžela to bolí víc, že je lepší se píchnout sama, což můžu potvrdit). Jehlu jsem ještě píchla, ale pak jsem omdlela při vstřikování. 8-) Když jsem se probrala, vytáhla jsem jehlu ze stehna, píchla a pak se mi udělalo znova bílo před očima, takže to dokončil manžel.Teď máme metodu, že já do sebe píchnu jehlu a manžel tam injekci stříkne. Teď už bych určitě ani neomdlela, ale stejně to děláme spolu, ať z toho taky manžel něco má. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.11.09 19:27

Mahu, k té laparoskopii - ani mně ji nedělali. Máme pouze hormonální profil, postkoitální test (všechny chcíply) a spg (špatné). Laparoskopii mi doktor rozmluvil s tím, že nám kvůli spg nezbude nic jiného než IVF, tudíž průchodnost vejcovodů není důležitá…
Takže taky zkoušíme štěstí a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.11.09 19:57

teda Vincka,

tak nevim tve zacatky s injekcema me docela desi :-|
ale ted jste s manzou sehrany tym :potlesk:
Me manza jednou pichal pregnyl a to bylo revu!!! ja byla desne hystericka…on byl v pohode, ale kdyz me pichl, tak jsem tak vyjekla, ze se lekl a jehlu vytahl a museli jsme nanovo :roll:
Ja myslim, ze bych sama injekce zvladla a samo, ze to je porad to nejmensi, hlavne aby to k necemu bylo :think:
Doted sama zklamani a po te dobe naseho snazeni jsem dost pesimisticka…takze ted tady na emiminu hledam podporu a same stastne pribehy, takze Vam holky drzim palce at se presvedcim, ze IVF ma vysoke procento uspesnosti.
S tou laparoskopii ma asi u nas Dr. pravdu, ze az po IVF…
Tak zitra drzim palec na KO :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
4.11.09 20:42

Maku, moc děkuji za pochvalu. Při prvním ivf jsem používala injekce, ale při druhém ivf jsem nafasovala takové pero a s tím to teda šlo skvěle. Skoro vůbec jsem to necítila a během pár sekund bylo po všem. S těmi injekcemi byla jednak větší práce, páč si musela nachystat dávku a taky to víc bolelo, ale s tím perem si nemusela nic chystat, páč ty dávky už jsou předem připravené a ty je jenom nasadíš na to pero. Vydrží ti na cca 4 píchnutí, podle toho, jak vysoké máš předepsané dávky a až potom se dá nová ampulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
4.11.09 22:24

Mahu., mě dělali odbery ten 2az 5 den pak sono s dalšími odběry pak genetiku , manžel měl špatny SPG tak byl na urologii a tam ho doktor poslal na genetiku , sono a trus scrota a ten byl negativni (dříve podezření na varikokélu) pak na odběry krve a moči,a druhy SPG výsledek bude teď v pondělí.
Pro mne není problém píchat injekce komukoliv ,ale do sebe a k tomu chodit do prace a říci ,že na směně nemohu být sama prostě neprojde. I tak mám problém musím chodit ve svém volnu a tím pádem nemám žádné volno již dva měsíce tak jsem hodně unavená . Zítra koněčně vypadnu do hor snad se vítr umoudří a vyrazím na Praděd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.11.09 14:39

Karinka,
taky mám teď injekce, které si musím míchat. Kdybych do toho nedejbože musela jít znovu, řekla bych si asi o pero. Připlácí se na to moc?

Dnes jsem byla na krvi a vlastně dnes večer už píchám poslední injekci, a to Pregnyl. :-) V sobotu jdu na OPU, jsem ráda, že mi to vyšlo právě na sobotu, protože poslední 3 týdny jsem odskakovala každý 3. den z práce na krev a ultrazvuk, takže si na to teď nemusím brát volno.
Uf, ať už jsou Vánoce - mám z toho všeho hrozný nervy a nejradši už bych to měla všechno za sebou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.11.09 17:22

Holky,

Ja to vidim takhle : vy ted nakrasne otehotnite, aby jste mi pak mohly radit co a jak pri stimulaci, injekce atd. ok? :palec:

By me zajimalo zda jste meli moznost vyberu, jak pisete nekdo ma normalni jehly, nekdo pero…meli jste vubec nejakou moznost vyberu stimulace - typ leku nebo jste daly na doporuceni lekare?

Karinko - ty jsi mela pero i injekce, mela jsi na vyber? A take by me zajimalo kolik se doplaci na to pero.

Nepalka - 2 mesice nervu, chapu ze jsi unavena…holt je to zahul nejen na psychiku, ale i telo…ale bude to jiste odmeneny krasnym darkem :wink:
Uzijte si vylet na Praded!

Vincka - tak gratulace k posledni injekci a hodne stesti na OPU, at mas sama kvalitni vejce :wink:
Teda kazde 3 dny na krev a UTZ?? to je vazne hodne narocny, to jsem nevedela…to te specielne Dr. hlidal nebo to tak ma kazdy? Teda ja se na to vse ptam asi jak uplnej blb, tak se na me nezlobte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.11.09 19:03

Mahu, normálně chodíš na kontroly při dlouhém protokolu zhruba 3 - 4×, jenže mně se nějak natáhl cyklus na 39 dní, takže jsem musela víckrát. Taky jsem si z tohoto důvodu píchla o těch 9 injekcí víc. Dnes jsem desátý den cyklu a byla jsem právě dnes na třetí kontrole (od menstruace) a stimulace mi byla dneškem ukončena. Takže když ti to spočítám, bylo to celkem asi 7 kontrol za celou stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
5.11.09 19:37

tak mě automaticky při prvním ivf dali injekce a při druhém ivf pero . Ale kdyby mi ho nedali , tak si o něj stejně řeknu. Nedoplácela jsem na něj nic. Co se týká hormonů, tak mi dali na výběr. Při prvním ivf jsem měla Puregon a měla jsem nakonec 23 vajíček (z toho jsem 12 vajíček darovala a zbytek jsem nechala oplodnit metodou icsi). Oplodnilo se nakonec 7 vajíček , ale nevyvíjela se moc dobře,takže mi nedoporučovali prodlouženou kultivaci. Nechala jsem si zavést 3 embrya a jedno se chytlo. Měla jsem ale hyperstimulaci, ale důležité bylo to, že jsem byla těhotná. Při druhém ivf jsem si taky řekla o Puregon, ale předepsali mi nižsí dávky, kvůli předešlé hyperstimulaci. Nakonec jsem měla 17 vajíček a oplodnilo se 11 vajíček. Tentokrát mi doporučovali prod. kultivaci, ale já husa hloupá ji odmítla a nechala jsem si zavést pouze 2 embrya. Měla jsem si nechat udělat tu kultivaci a třeba by mi něco zbylo k zamražení. Teď to budu muset absolvovat znovu, ale pokud to opět půjde dobře a budou mi tu kultivaci doporučovat, tak do toho půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
6.11.09 10:09

ahoj holky,můžu se k vám přidat?

Mám za sebou 2IVF. 1.vyšlo,ale v 9tt jsem měla ZT.
2. také vyšlo a mám kačenku.
Ted chceme 3. Měla jsem začít stimulovat už ted,ale dr.mi to nějak pomotal a nedal mi antikoncepci,takže díky mým cyklům není jasné,kdy začít,protože je mám různé a hodně dlouhé.
takže se vše odsouvá. v prosinci při MS začnu brát antikoncepci v lednu začneme stimulovat a začátkem února by měl proběhnout transfér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí