Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
karinko,já také měla ICSI a prodlouženou kultivaci. obě moje IVF byla stejná. cca 18vajíček,oplodnilo se jich 15,ale zbyla jen 3,z toho 1nejlepší,2.horší a 3.nejhorší.
také jsem měla pokaždé puregon a pero. nedala bych ty injekce do břicha klasicky.
stačilo mi,píchat si půl roku agolutin do zadku klasickýma injekcema. ![]()
Ahoj slunicko, vítej do party! ![]()
Prosím tě, a proč ti doktor dává antikoncepci?
Nestačil by jednorázově píchnout Agolutin, vyvolat MS a pak začít stimulovat? ![]()
ahoj sluníčko, tak koukám, že my máme i skoro stejně staré holčičky. Naše malá má teď 29.12.09 3 roky. Mě taky teď poprvé dávali antikoncepci. Minulé 2 ivf jsem ji neměla. Ptala jsem se , proč mi ji tentokrát dávají a že prý je to lepší a přirozenější ,než píchnutí Agolutinem. Minule jsem jenom čekala, kdy dostanu menzes a pak jsem začala stimulovat. Je mi to docela jedno a hlavně už bych chtěla začít.Já bych spíš ale řekla, že mi ji dali proto, abych dostala včas menstruaci, páč já měla i cykly dlouhé 50 dní a abychom to vše do 15.12.09 stihli, páč pak má naše CAR zavřeno a otvírají až 2.1.2010. Tak berušky, ať nám to všem vyjde a po čase, at si tady píšeme jako těhulky
vitej ![]()
Ja Vam holky tak zavidim…stimulujete, posouvate se kupredu, proste sance stoupa a me ted uplne mrzi, ze jsem si dala jeste do konce roku pauzu ![]()
Ale teda mi pak aspon poradite az tady budu stresovat ![]()
Ahoj děvčátka, jen vám sem jdu říct, že už mám po OPU. Měla jsem celé plato vajec (21) a budeme oplodňovat metodou ICSI. Zítra budu volat na výsledky. Máme prodlouženou kultivaci, tak jen doufám, že pár siláků vydrží. ![]()
gratuluji
![]()
To je teda super snuska vajec, tak drzim palec ![]()
tak jsem si užasně odpočinula až na závěr výletu mě napadl ve vesnici pes ,ale dostal do huby moje hůlky aby mě nepokousal . Stopovala jsem auta 30 minut nikdo nezastavil na vesnici nikdo nebyl a neměla jsem se kam schovat ,ale až po 30 minutách mě vysvobodila jedna pani. Tak jsem se statečně ubránila. To jsem nejela do tater protože tam řádí medvědi a těd se budu bát i do Jeseníku kvůli psům. V uterý jdu na sono a uvidím co dál. Mám ,ale pocit ,že mám možná ovu i dnes,ale nevím to určitě včera jsem měla rekordní čas na zvladnutí výletu.
Mám velkou radost manželovi se zpelšil SPG.tak se těším ,že mi konečně po půl roce dovolí IUI už se mi totiž nechce stále čekat příští rok mi bude už hodně let.
Vincka, tak to je super. Moc ti gratuluji k takové úrodičce a přeji ti,ať se jich oplodní co nejvíc a hlavně, at se aspoň jedno embryjko zavrtá. Moc ti to přeju
vylet musel byt fajn…teda az na ten zaver se psem ![]()
By me zajimalo jaky mas tedy rekordni cas na vylet?
Super zprava, ze mate lepsi spg a bude IUI!!
snad na tebe ovu pocka a bude jeste tento tyden ![]()
Mahu měla jsem super čas jen 5 hodin z Karlovy Studánky na Praděd a pak přes Švýcárnu na Videlský Štít čas 5 hodin.Caa. 20 km ,ale ze studánky byl polom tak jsem přelezla caa. 50 stromů. no jsem napnutá jak to dopadne v úterý u p. doktorky.
teda to musel byt krasny vylet, 5 hodin v nadherne prirode…ja to take mam moc rada, vylet do prirody, chuze…
Mi si vcera vyrazili do Ceskeho Raje…a bylo jako v raji ![]()
Akorat dnes jsem trosku unavena…asi moc kysliku ![]()
V utery dej vedet jak si dopadla, drzim palec at ovu pocka ![]()
Karinko,tak to jsou holky opravdu stejně staré. Kačka má narozeniny na čerty. 5.12. a také ted 3roky.
Já měla antikoncepci kvůli dlouhým cyklům a u nás v caru se píchají nějaké injekce na potlačení přirozeného cyklu už před MS. Kdybych ji nedostala na čas,tak by to bylo zbytečné píchání.
Já to měla mít stejně,mohly jste jet na stejno. Bohužel se to nepodařílo,díky dr. U nás je pak také dovolená a začínají na začátku roku. Takže od prosince antikoncepce a pak jedme dál. Ono to uteče.
Mahu,nemáš co závidět. Já také budu do konce roku neplánovaně pauzírovat. Tak do toho půjdeme za začátku roku společně. ![]()
Novy rok, nove zacatky…to proste musi vyjit!!!
![]()
Jen se bojim toho, ze do toho vkladam az moc nadeji…prece jen statistiky na prvni IVF moc dobre nejsou, tak abych to nestesti pak unesla.
Ja uz jsem ted takova dost rezignovana…uz jsem zacla i premyslet a smirovat se s tim, ze treba zadne deti nebudou ![]()
Ale samo to je podle nalady nekdy lepsi nekdy horsi, jen se bojim byt moc pozitivni.
Tak nevim nejak se to ve me mele…je to normalni??
Mahu, nezlob mě, statistiky dobré nejsou, ale statistiky toho zase tolik neřeknou. Na statistiky se nedívej, toto jsou nevypočitatelné věci, kde hlavní roli hraje štěstí a náhoda… Já teď procházím prvním IVF a moc doufám, že to vyjde hned napoprvé. Když to vyšlo karince a slunickovi (i když to úplně nedopadlo), tak proč ne i nám? ![]()
My máme 17 oplodněných vajec (z 21 vajíček bylo zralých 19 a oplodnilo se 17), zdá se mi to teď nějak moc, ale počítám, že při PK jich dost odpadne…
Jinak já se vůbec necítím dobře, pořád mě bolí kolem žaludku a břicho mi jakoby „překáží“, mám ho trošku zvětšené, nafouklé… bojím se, jestli se mi nezačíná rozjíždět OHSS.
Trvá to od včera, takže zítra ráno raději naklušu do CAR na ultrazvuk.
Nemáte s tím některá zkušenost? ![]()