Nová v Ostravě - první IUI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
31.5.11 22:34

Katko, já si ty injekce nechám píchat, asi bych na to neměla sama 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
31.5.11 22:36

Orchidejko, bylo by fajn se tam vidět. Jak se poznáme? :nevim: Budu tam 6.6., a pak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
31.5.11 22:38

Milupo, držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
31.5.11 22:42

Milu na zítra držím palečky :hug:
Agy,kdy ty začneš se stimulkou?Já to asi vyzkouším sama i když nevím jestli na první půjdu asi na gyndu ať mi to píchne aspoň uvidím a pak bych už chtěla sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.6.11 07:37
ahoj,vím,ďr.říkal,že je strašně moc ve středu na punkci.Já mám volat v 9 a jestli pojedeme,tak musíme první zaplatit fa v bance a pak než tam dojedeme,tak bude půl 11.A to už je po punkcích.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.6.11 07:39
ahoj,my jsme si nechávali vždy zavést 3 embryjka.Jen minule po té minimálce jen 1,protože jich víc nebylo.Myslím si,že je větší šance při zavedení více embryjek.A pokud by se náhodou uchytily všechny,tak se může udělat redukce.Sice je tam asi riziko..
Agy77 píše:
Ahojte holky,
byla jsem se mrknout na diskusi ohledně tématu, kolik embryí je lépe přenést, jestli jedno nebo dvě. Jelikož jsem z toho zmatená, tak jsem se chtěla zeptat vás, zda máte nějaké infa ohledně této věci?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.6.11 09:20

dobré ránko holky,tak mi dorazila ms dneska,tak v pondělí v pul deváte jdu do eurofertilu :dance: :dance: :dance: ,jak jsem to tak poř¨čítala ,tak pokud to poroste dobře,tak punkce v pátek příští týden 8-o :dance: .

jinak holky co se týče zavedených embryii,tak jsem včera četla jednu holčinu a té dr řekl,že ji zavedu jedno,že podle jejich studií v CARU má jedno větší uspěšnost o 20%,protože prý když se dají 2 ,tak to jedno špatné prý muže ssebou srhnout i to dobré 8-o ,já vám to sem skopčím potom,a já už to četla jednou někde,ale nevím nevím,co car to jiný názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.6.11 09:55

ahoj holky,tak et se nekoná,neoplodnilo se žádné vajíčko.Co bude dál,nevím. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.6.11 10:19

MILUP fákt??? :-( :hug: :hug: :hug: a co ti řekl dr???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
1.6.11 14:13

Katko,pry to muze pichat i partner :wink: Jinak moje mamka je zdravotni sestra, tak se sverim ji.
Co se tyka stimulky, tak to mi dr. rekne pristi pondeli. Jake beres hormonky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
1.6.11 14:18

Milupo, takze i dcerusku mas z tech 3?
A ted se ti neoplodnili zadne? To je mi lito :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
1.6.11 14:23

Orchidejko,a ja ze vsech info jsem nabrala dojmu,ze spis ze 2 je vetsi sance, i dvojcatka se rodi. Co znam v mem okoli, kdo na IVF byl, tak vetsinou maji dvojcatka. Jen netusim, jestli je to zpusobeno tim,ze zavedou 2.
Urcite nam to sem zkopci, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.6.11 17:23
ahoj,malou máme z prvního ivf.
Agy77 píše:
Milupo, takze i dcerusku mas z tech 3?
A ted se ti neoplodnili zadne? To je mi lito :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.6.11 18:36

AGY jj skopčí,ale jak píšu,je to jen názor jednoho dr :roll: :roll: :roll: ,jinak kdy jdeš v pondělí?? :think: :think: ,já na pul devátou

MILUP a máte nějaký další postup,že co dál?? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.6.11 18:39

ahoj holky jsem zpet, teda i se zastavkou v obchode, tak dlouho nas tam zase nedrzeli

v kratkosti - mam z toho dobry pocit, doktor koukal na vysledky, nenuti me k dalsim testum, ty si pry stejne udelaji postupne dle potreby v prubehu cyklu, jen udelame novy spermiogram - uz je manza i objednany, takze zase trpi, ze bude mit 2 denni abstinenci

konecne se mi dostalo vysvetleno, kde je u me zakopany pes, klasicke hodnoty na PCO nemam, ale taky nemam ten pomer FSH/ LH ci jak to ja - jak ma byt , ma byt 2:1 a PCO je 1:2 a ja mam 1:1 takze to pry neni PCO, ale je v tomto ten problem nepravidelnosti ms a anovulace, protoze mi pry mozek nevysila ty spravne signaly , aby probehlo to co ma - mam hranicni hodnoty testosteronu, ktery prave likviduje ty informace - dokonce nam to pekne nakreslil, jak ty procesy probihat maji a jak u me teda neprobihaji - obrazek nam dal zdarma domu na pamatku

hned u hodnot mi rekl, ze lecba Clostikem u me nema absolutne zadnou cenu, ze na ten hormon co obsahuje, ja nikdy neragovat nebudu, ze ho prave nejak absolutne ignoruju vzhledem k tomu pomeru vysledku hormonu, a ze 6 pokusu byl promarneny cas a dopovani me hormony…

doporuceni je tedy IVF , sance u IUI udavaji jako 15% u IVF jako 55% v mem veku pry jeste vyssi

antikoncepci mam vysadit, ze to nema smysl pojidat, ze radeji rovnou pripravime pudu pro IVF , takze jsem dostala Provera - 2× denne od 16DC - celkem na 10 dnu, po te bych snad mela i dostat ms - predpokladam neco jako utrogestan - co????

od 23DC zacinam pichat Dipherelin - ktery jsem hned tam dostala, 14 ampuli - doplatek 200,– - ten 1× denne, pry to ma vliv na dozravani a kvalitu vajicek

nasledne je 30-32 den predpoklad, ze dorazi MS a pak 2DC na krev, ultrazvuk a pro leky na stimulaci a pak uz protokol a hlidani ultrazvukem a dle vysledku krve leky

dostanu asi Merional - 26 ampuli na pojistovnu mam narok ( jako Fostimon ) , doporucil mi tyto leky, ne drazsi Puregon nebo Gonal - pry ucinky jsou stejne a u nich 95% pacientek stimuluje jen s timto , ze bych se jinak nedoplatila a ze nepotrebuje od vyrobcu jezdit na kongresy a dovolene , zato ze to pacientkam doporucuje, takze to se mi libylo. Jen zvysime davkovani na 3 ampule - cili 225 IU za den a pak se uvidi, takze doplacet asi neco budu, kdybych mela 12 dnu injekce po 3 ampulich, tak 10 budu dokupovat - cena 2850,– CZK

nedoporucuje v nasem pripade zbytecne ICSI vzhledem k dobremu spermiu, jen v pripade velmi maleho mnozstvi vhodnych vajicek, ale on pry u me zrovna ocekava, ze ja budu ten pripad, ktery bude reagovat az moc dobre , dle jeho zkusenosti to pry holky s takovym pomerem hormonu mivaji

nedoporucuje ani AH jak mi doporucovali predtim, ze vzhledem k PK, stejne monitoruji a zkoumaji a ze kdyby se jim to nezdalo, ze to delaji automaticky a zdarma v ramci PK

pokud by bylo co tak zamrazit

a jinak doporucuje jen 1 embryo, pry maji udelane posledni vyhodnoceni a uspesnost zavedeni 1 je asi o 20 % vyssi nez u 2, v pripade, ze se jedno prestane vyvijet, pry velmi casto sebou stahne i to druhe a sance jsou tedy mensi nez kdyz das 1 a druhe zamrazit a za mesic se zkusi KET, tyto 2 cykly maji uspesnost u nich 75% cili tak

je toho hodne............ pardon za slohovku
tady je ten článek té ddddddivčiny a chodí do brněnského centra,ted nevím z hlavy název,ale zjistím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.