Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Katko, já si ty injekce nechám píchat, asi bych na to neměla sama ![]()
Orchidejko, bylo by fajn se tam vidět. Jak se poznáme?
Budu tam 6.6., a pak uvidím.
Milu na zítra držím palečky ![]()
Agy,kdy ty začneš se stimulkou?Já to asi vyzkouším sama i když nevím jestli na první půjdu asi na gyndu ať mi to píchne aspoň uvidím a pak bych už chtěla sama ![]()
Agy77 píše:
Ahojte holky,
byla jsem se mrknout na diskusi ohledně tématu, kolik embryí je lépe přenést, jestli jedno nebo dvě. Jelikož jsem z toho zmatená, tak jsem se chtěla zeptat vás, zda máte nějaké infa ohledně této věci?
dobré ránko holky,tak mi dorazila ms dneska,tak v pondělí v pul deváte jdu do eurofertilu
,jak jsem to tak poř¨čítala ,tak pokud to poroste dobře,tak punkce v pátek příští týden
.
jinak holky co se týče zavedených embryii,tak jsem včera četla jednu holčinu a té dr řekl,že ji zavedu jedno,že podle jejich studií v CARU má jedno větší uspěšnost o 20%,protože prý když se dají 2 ,tak to jedno špatné prý muže ssebou srhnout i to dobré
,já vám to sem skopčím potom,a já už to četla jednou někde,ale nevím nevím,co car to jiný názor ![]()
ahoj holky,tak et se nekoná,neoplodnilo se žádné vajíčko.Co bude dál,nevím. ![]()
Katko,pry to muze pichat i partner
Jinak moje mamka je zdravotni sestra, tak se sverim ji.
Co se tyka stimulky, tak to mi dr. rekne pristi pondeli. Jake beres hormonky?
Milupo, takze i dcerusku mas z tech 3?
A ted se ti neoplodnili zadne? To je mi lito ![]()
Orchidejko,a ja ze vsech info jsem nabrala dojmu,ze spis ze 2 je vetsi sance, i dvojcatka se rodi. Co znam v mem okoli, kdo na IVF byl, tak vetsinou maji dvojcatka. Jen netusim, jestli je to zpusobeno tim,ze zavedou 2.
Urcite nam to sem zkopci, diky
Agy77 píše:
Milupo, takze i dcerusku mas z tech 3?
A ted se ti neoplodnili zadne? To je mi lito
AGY jj skopčí,ale jak píšu,je to jen názor jednoho dr
,jinak kdy jdeš v pondělí??
,já na pul devátou
MILUP a máte nějaký další postup,že co dál?? ![]()
ahoj holky jsem zpet, teda i se zastavkou v obchode, tak dlouho nas tam zase nedrzeli
v kratkosti - mam z toho dobry pocit, doktor koukal na vysledky, nenuti me k dalsim testum, ty si pry stejne udelaji postupne dle potreby v prubehu cyklu, jen udelame novy spermiogram - uz je manza i objednany, takze zase trpi, ze bude mit 2 denni abstinenci
konecne se mi dostalo vysvetleno, kde je u me zakopany pes, klasicke hodnoty na PCO nemam, ale taky nemam ten pomer FSH/ LH ci jak to ja - jak ma byt , ma byt 2:1 a PCO je 1:2 a ja mam 1:1 takze to pry neni PCO, ale je v tomto ten problem nepravidelnosti ms a anovulace, protoze mi pry mozek nevysila ty spravne signaly , aby probehlo to co ma - mam hranicni hodnoty testosteronu, ktery prave likviduje ty informace - dokonce nam to pekne nakreslil, jak ty procesy probihat maji a jak u me teda neprobihaji - obrazek nam dal zdarma domu na pamatku
hned u hodnot mi rekl, ze lecba Clostikem u me nema absolutne zadnou cenu, ze na ten hormon co obsahuje, ja nikdy neragovat nebudu, ze ho prave nejak absolutne ignoruju vzhledem k tomu pomeru vysledku hormonu, a ze 6 pokusu byl promarneny cas a dopovani me hormony…
doporuceni je tedy IVF , sance u IUI udavaji jako 15% u IVF jako 55% v mem veku pry jeste vyssi
antikoncepci mam vysadit, ze to nema smysl pojidat, ze radeji rovnou pripravime pudu pro IVF , takze jsem dostala Provera - 2× denne od 16DC - celkem na 10 dnu, po te bych snad mela i dostat ms - predpokladam neco jako utrogestan - co????
od 23DC zacinam pichat Dipherelin - ktery jsem hned tam dostala, 14 ampuli - doplatek 200,– - ten 1× denne, pry to ma vliv na dozravani a kvalitu vajicek
nasledne je 30-32 den predpoklad, ze dorazi MS a pak 2DC na krev, ultrazvuk a pro leky na stimulaci a pak uz protokol a hlidani ultrazvukem a dle vysledku krve leky
dostanu asi Merional - 26 ampuli na pojistovnu mam narok ( jako Fostimon ) , doporucil mi tyto leky, ne drazsi Puregon nebo Gonal - pry ucinky jsou stejne a u nich 95% pacientek stimuluje jen s timto , ze bych se jinak nedoplatila a ze nepotrebuje od vyrobcu jezdit na kongresy a dovolene , zato ze to pacientkam doporucuje, takze to se mi libylo. Jen zvysime davkovani na 3 ampule - cili 225 IU za den a pak se uvidi, takze doplacet asi neco budu, kdybych mela 12 dnu injekce po 3 ampulich, tak 10 budu dokupovat - cena 2850,– CZK
nedoporucuje v nasem pripade zbytecne ICSI vzhledem k dobremu spermiu, jen v pripade velmi maleho mnozstvi vhodnych vajicek, ale on pry u me zrovna ocekava, ze ja budu ten pripad, ktery bude reagovat az moc dobre , dle jeho zkusenosti to pry holky s takovym pomerem hormonu mivaji
nedoporucuje ani AH jak mi doporucovali predtim, ze vzhledem k PK, stejne monitoruji a zkoumaji a ze kdyby se jim to nezdalo, ze to delaji automaticky a zdarma v ramci PK
pokud by bylo co tak zamrazit
a jinak doporucuje jen 1 embryo, pry maji udelane posledni vyhodnoceni a uspesnost zavedeni 1 je asi o 20 % vyssi nez u 2, v pripade, ze se jedno prestane vyvijet, pry velmi casto sebou stahne i to druhe a sance jsou tedy mensi nez kdyz das 1 a druhe zamrazit a za mesic se zkusi KET, tyto 2 cykly maji uspesnost u nich 75% cili tak
je toho hodne............ pardon za slohovku
tady je ten článek té ddddddivčiny a chodí do brněnského centra,ted nevím z hlavy název,ale zjistím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.