Nová v Ostravě - první IUI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
22.5.11 10:23

tak ty máš už jedno dítko?závidím :lol: ,no já se právě obávam,co ta kvalita,páč mi dr. u transféru začal vykládat,že evidentně muže být někde problém,když ze 4 zbydou jen 2 8-o ,tak mě to trošku rozhodilo a navíc,já měla 4 vajíčka a dvě se vubec ani neoplodnily,nevím proč,snad nejsou špatná vajíčka :-( ,ale znám holky co měly po ivf přes 20 vajec a zbyly dvě a jsou těhulky,tak snad to není zas taková hruza u mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.5.11 11:07

U nás mimi je zázrak, mám za sebou 4XIVF, 1XKET, 4,5let snažení a nakonec přirozené těhu, nemohla jsem tomu uvěřit. Problém máme ve velmi špatném spermiu, dokonce nám byl doporučený dárce. Teď toužím po druhém mimi. Chci asi moc, že. :-D Holky, je to náročné, ale uvidíte někde na vás to mimi čeká a možná dr. Jaroš vám přinese štěstí :palec: IVF je podle mě hodně o štěstí, někdy stačí jedno embryo a zadaří se a někdy máte hodně kvalitních a nic, tak to bylo u nás, nikdo neví proč to nikdy nevyšlo, měli jsme vždy všechno perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 11:39

Já už mám 2 děti dceři bude v červenci 16 a jde na internát tak bude pryč pořád.A syn jemu je 12.Miminko jsme se rozhodli jako benjamínka :mrgreen: Romči,manžel má taky špatné spermio a zadařilo se tehdy ale teď ne a ne,jakoby si příroda nebo tam někdo někde řekl a dost!No uvidíme.Já jsem už ani moc nechtěla ale manžel se loni rozhodl tak jsme to zkoušeli.A teď jsem tak posedlá,že už mi chvílema hrabe z toho :zed: Jaroš řekl,že SPG je špatné ale stačí to prý na ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 11:46

Jo a Romíčku,moc nechceš ty toužíš po druhém a já po třetím :hug: Možná si myslíte,že někdo nemá mimi vůbec a já chci třetí ale toužím po něm jakoby bylo první :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.5.11 12:23

Katko, týýý jóóó, ty máš už 2 děti? Já jsem si vždycky přála 3 děti, když to nešlo, tak jsem si říkala, aspoň 1 a teď si říkám jěště 1, aby měl můj klouček parťáka nebo parťačku. Já už, ale do IVF nepůjdu, nechám to na přírodě, buď to výjde nebo ne. Před otěhotněním manžel užíval Profertil,já Maccu, začala jsem chodit na Jógu, kde instruktorka věděla o co se snažim, takže ty cviky přízpůsobovala se zaměřením na pánevní dno a bylo to spojené i s celkovou relaxací. Nevím jestli to bylo tím, nebo jen náhoda, ale teď se mi kolem nohou motá ani né roční chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.5.11 12:38

Ahojte všechny, chtěla bych se vás zeptat, jaký máte na názor minimálky a max.IVF, jestli víte, v čem je rozdíl (tuším, že asi v množství stimulace), a která je více účinější? Ikdyž mám po 4IUI, první dvě nevyšly, teď čekám, ale už mě bolí břicho a špiním, tak mám strach, že opět MS příjde, mám ji dostat 24.5. Už teď jsem z toho moc špatná. Jinak jsme se s partnerem rozhodli, že když to ani teď nevyjde, že půjdem do IVF. Ale právě uvažujeme o minimálce nebo té normální, vůbec nevíme, co by bylo nejlepší. Já jsem v pořádku, partner má málo a nic moc spermijky. Navíc se ještě léčím na sníženou funkci štítné žlázy (mám hormony v normě), tak nevíme, jestli další dávky hormonů by neudělaly v těle paseku? Pokud máte nějaké názory nebo již zkušenosti, prosím o ně. Mějte se všechny krásně a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 12:49
Ahoj Agy no já ti asi moc nepomůžu ale můj názor je,že minimálka je šetrnější k tělu.Nepříjmá tolik hormonů jak u klasic.IVF ale zas na druhou stranu když je IVF tak je více vajíček a tím větší šance na těhu :-D ale někdy stačí mít třeba 1 nebo2 kvalitní vajíčka a zadaří se.Záleží fakt jen na tobě.Přeji hodně štěstí :kytka:
Agy77 píše:
Ahojte všechny, chtěla bych se vás zeptat, jaký máte na názor minimálky a max.IVF, jestli víte, v čem je rozdíl (tuším, že asi v množství stimulace), a která je více účinější? Ikdyž mám po 4IUI, první dvě nevyšly, teď čekám, ale už mě bolí břicho a špiním, tak mám strach, že opět MS příjde, mám ji dostat 24.5. Už teď jsem z toho moc špatná. Jinak jsme se s partnerem rozhodli, že když to ani teď nevyjde, že půjdem do IVF. Ale právě uvažujeme o minimálce nebo té normální, vůbec nevíme, co by bylo nejlepší. Já jsem v pořádku, partner má málo a nic moc spermijky. Navíc se ještě léčím na sníženou funkci štítné žlázy (mám hormony v normě), tak nevíme, jestli další dávky hormonů by neudělaly v těle paseku? Pokud máte nějaké názory nebo již zkušenosti, prosím o ně. Mějte se všechny krásně a hodně štěstí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
22.5.11 14:45

AGY ono je to těžké,někdo reaguje líp nebo stejně na minimálku,jako na ivf a někdo má u ivf 20 vajuch,je to těžko posoudit,já zrovna reaguju líp na minimálku než klasické ivf,já bych nejdřív zkusila minimálku jen s clostylem a podle reakce,se rozhodneš jak dál,třeba bude suprová a ivf nebude třeba a třeba nezareaguješ a budeš muset na ivf,ale ted už to vím a začala bych minimálkou,jenže v minulém centru jsem byla nováček a vubec jsem tomu nerozuměla a minimálku mi tam samozřejmě nanabídli :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 15:09

Raduško a kdy budeš testit?Jak dlouho si po ET?Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
22.5.11 15:21

Kati já jsem teprve 6tý den od punkce a 4od ET a testovat mám za 14 dní od ET,ale já testnu určitě dřív,jen je otázka,kdy vyprchá pregnyl,páč minule jsem dostala 5000j a vydržel mi v těle 11dní a ted jsem dostala 10 000j takže testování dřív nemá smysl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 16:30
Tak to máš ještě čerstvé.11 dní?To dlouho bylo v těle a teď až 10 000j to jsou 2 injekce nebo se pletu?Na stimulku si chodila do práce nebo doma?
Radka123 píše:
Kati já jsem teprve 6tý den od punkce a 4od ET a testovat mám za 14 dní od ET,ale já testnu určitě dřív,jen je otázka,kdy vyprchá pregnyl,páč minule jsem dostala 5000j a vydržel mi v těle 11dní a ted jsem dostala 10 000j takže testování dřív nemá smysl :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
22.5.11 17:25

Kati jj,to jsou dvě injekce a já nepracuju vubec :oops: :mrgreen: ,jsem v domácnosti,,manža podniká a já měla do lonské zimy butik s oblečením,ale už to nešlo,tak jse to zavřela a od té doby jsem doma,ted by mě nikdo ani nezaměstnal,páč furt lítám po centrech a utz a punkce a ety :mrgreen: :mrgreen: a furt dokola,takže jsem doma a doufáám,že ještě páár let budu :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
22.5.11 21:28
Aha tak to jo.Já pracuji ve zlatnictví,práce to namáhavá není ale psychicky to je hrůza.A šéfka je pruďas hrozný a neví co máme s manželem v plánu a nepřála by mi.Tak by jsem chtěla mít stimulku v klidu.
Radka123 píše:
Kati jj,to jsou dvě injekce a já nepracuju vubec :oops: :mrgreen: ,jsem v domácnosti,,manža podniká a já měla do lonské zimy butik s oblečením,ale už to nešlo,tak jse to zavřela a od té doby jsem doma,ted by mě nikdo ani nezaměstnal,páč furt lítám po centrech a utz a punkce a ety :mrgreen: :mrgreen: a furt dokola,takže jsem doma a doufáám,že ještě páár let budu :andel: :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.5.11 22:11
ahoj,když se nám povedla dcera byly dvě 8mi a 1 sedmibuněčné ab,v prosinci 2 4bun. a 1 3bun.embryjko céčkové kvality a nepovedlo se to.Minulý měsíc ani nevím,jen vím,že nebyla PK
Radka123 píše:
joo,holky děkuji,vím,že 4 jsou celekm dost,ale stěží zbydou dva :-( ,no ale co se dá dělat,dnes jsem 6DPO a 4po ET a už začínají nervíky,že jak to dopadne :roll: :roll: :roll:MILUPA a kolika buněčné embryo ti zaváděli nevíš???,je šoda,že během těch 48hodin nejde poznat,jaká jsou ty embryjka,já jsem si říkala,že pokud by nevyšel ani tento druhý pokus,tak že bych příště nechala embryjka kultivovat dél,abych věděla,jestli a kdy se rozpadnou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
22.5.11 22:13
jinak držím pěstičky,ať jsou brzy krásné //!! :kytka: Dívám se,že už toho máš dost za sebou!! :-(
Radka123 píše:
joo,holky děkuji,vím,že 4 jsou celekm dost,ale stěží zbydou dva :-( ,no ale co se dá dělat,dnes jsem 6DPO a 4po ET a už začínají nervíky,že jak to dopadne :roll: :roll: :roll:MILUPA a kolika buněčné embryo ti zaváděli nevíš???,je šoda,že během těch 48hodin nejde poznat,jaká jsou ty embryjka,já jsem si říkala,že pokud by nevyšel ani tento druhý pokus,tak že bych příště nechala embryjka kultivovat dél,abych věděla,jestli a kdy se rozpadnou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.