Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Veselka90 píše:
Zdravím maminky![]()
předpokládám, že podobná konverzace tu už je ale raději se zeptám přímo, protože už začínám být docela zoufalá. Je to moje první dítko a tak je vše pro mě nové.
Mám 17 denní holčičku, kterou plně kojim. Mléko evidentně mam neboť slyším jak poliká a mléko mi teče i samovolně. V porodnici mi říkali, že mám budit k jídlu každé 2 - 3h. Přes den je to ok. Když spinká tak jí vzbudím, nakojím a je klid. Jenže jak padne cca 6 h večer, tak nemá nikdy dost… a táhne se to až do ranních hodin. abych to lépe vysvětlila, tak já jí nakojim, ona po 15 min usíná a když jí poté chci uložit do postýlky tak se probere a začne jančit a natahovat se po prsu. To celé se opakuje stále dokola několikrát. Takže nakonec mě příjde, že kojim i 3 hodiny a ne a ne jí uspokojitJsem z toho už uplně hotová. Ne jen že teda spim každý den tak 4 hodiny ale šíleně mě bolí už i prsa
.
Nevíte čim by to mohlo být? Samozřejmě se s ní i mazlim a veškerý čas je jen a jen o ní… ale tohle mi příjde nějaký divný. Dr mi řekla, že mam být trpělivá a to je celé
. Děkuju za rady
Ona se nakojí, usne a pořád má v puse prso? Nebo ho pustí? Pak ji přendaváš a ona se vzbudí?
Chce prso proto, že se probudí a logicky chce uklidnit. To je normální.
Zkus kojit vleže v posteli a jakmile usne, jen ji šetrně odpojíš (pokud se sama nepustí) necháš ji ležet vedle sebe a usneš taky.
Já kojila v polospánku, ani netuším, kolikrát za noc, a vyspaná jsem byla úplně normálně, žádný nedostatek spánku.
A na kojení bych ji nebudila. (když ji nevzbudíš, jak dlouho spí?)
Ona si o to kojení bude normálně říkat, neboj. Kojení v nějakých povinných intervalech je nesmysl (resp. má smysl jen tehdy, kdy je miminko hodně spavé, malé, slabší a nebudí se na kojení proto, že na to nemá sílu).
@Veselka90 píše:
@Akve a když kojite v leže v posteli… jak se to pak dělá s odrihnutim a prebalenim? Chapu, že přebalování klido pocka ale to odrihnuti… trochu bych se bala aby se nezadavila. A dá se takhle male miminko kojit v leže? Neni to spis pro větší deti…
Přebalovala jsem v posteli před kojením. Pokud dítě u kojení usnulo, už jsem ho nebudila, prostě se neodříhlo.
Pokud je mimčo blicí anebo jen pro dobrý pocit, je určitě lepší nechat ho spát na šikmé ploše lehce do kopce - stačí podložit celou velkou postel nebo jen matraci.
Usínání u kojení pro mě bylo u všech třech dětí nejjistější a nejpohodlnější uspávání.
Ahoj, měla jsem úplně stejný problém. Přes den mléko přijímala normálně a v noci ne a ne se nasytit. I když za to na sebe nejsem pyšná, zkusila jsem dát umělé mléko. A povedlo se. Dám umělé mléko, malá se napije a pak akorát přiložím k svému prsu, protože u něj vždycky usíná lépe. Párkrát potáhne z prsa a spí
Děkuji všem za reakce.). Jsem ráda, že je to normální jev.
Dneska jsem si jí teda vzala do postele
asi to budeme muset pořádně natrénovat, protože nám to vůbec nešlo
. Malá teda krásně spala a spí ještě teď. Problém byl spíš u mě a v manipulaci
Nacpat jí cecek do pusinky
chudák byla uplně mokrá
… tak snad si to časem celé sedne.
@Veselka90 píše:
Děkuji všem za reakce.). Jsem ráda, že je to normální jev.
Dneska jsem si jí teda vzala do posteleasi to budeme muset pořádně natrénovat, protože nám to vůbec nešlo
. Malá teda krásně spala a spí ještě teď. Problém byl spíš u mě a v manipulaci
Nacpat jí cecek do pusinky
![]()
chudák byla uplně mokrá
… tak snad si to časem celé sedne.
Jasně že jo
. To natrénujete.
Vyreail to dudlik a kojeni se nenarusilo ![]()
Nase deti to take delaly, vyresilo to: spat s nimi prvni mesic dva v posteli, byt nablizku. Dudlik a prikrm vecer umelym mlikem. Ale to UM ti asi pokazi kojeni. Je na tobe jak moc na nem trvas.