Novorozenec chce neustále kojit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
28.10.20 22:03
@Veselka90 píše:
Zdravím maminky :)

předpokládám, že podobná konverzace tu už je ale raději se zeptám přímo, protože už začínám být docela zoufalá. Je to moje první dítko a tak je vše pro mě nové.

Mám 17 denní holčičku, kterou plně kojim. Mléko evidentně mam neboť slyším jak poliká a mléko mi teče i samovolně. V porodnici mi říkali, že mám budit k jídlu každé 2 - 3h. Přes den je to ok. Když spinká tak jí vzbudím, nakojím a je klid. Jenže jak padne cca 6 h večer, tak nemá nikdy dost… a táhne se to až do ranních hodin. abych to lépe vysvětlila, tak já jí nakojim, ona po 15 min usíná a když jí poté chci uložit do postýlky tak se probere a začne jančit a natahovat se po prsu. To celé se opakuje stále dokola několikrát. Takže nakonec mě příjde, že kojim i 3 hodiny a ne a ne jí uspokojit :( Jsem z toho už uplně hotová. Ne jen že teda spim každý den tak 4 hodiny ale šíleně mě bolí už i prsa :(.
Nevíte čim by to mohlo být :(? Samozřejmě se s ní i mazlim a veškerý čas je jen a jen o ní… ale tohle mi příjde nějaký divný. Dr mi řekla, že mam být trpělivá a to je celé :(. Děkuju za rady

Ona se nakojí, usne a pořád má v puse prso? Nebo ho pustí? Pak ji přendaváš a ona se vzbudí?
Chce prso proto, že se probudí a logicky chce uklidnit. To je normální.
Zkus kojit vleže v posteli a jakmile usne, jen ji šetrně odpojíš (pokud se sama nepustí) necháš ji ležet vedle sebe a usneš taky.
Já kojila v polospánku, ani netuším, kolikrát za noc, a vyspaná jsem byla úplně normálně, žádný nedostatek spánku.

A na kojení bych ji nebudila. (když ji nevzbudíš, jak dlouho spí?)
Ona si o to kojení bude normálně říkat, neboj. Kojení v nějakých povinných intervalech je nesmysl (resp. má smysl jen tehdy, kdy je miminko hodně spavé, malé, slabší a nebudí se na kojení proto, že na to nemá sílu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.10.20 22:10
@Veselka90 píše:
@Akve a když kojite v leže v posteli… jak se to pak dělá s odrihnutim a prebalenim? Chapu, že přebalování klido pocka ale to odrihnuti… trochu bych se bala aby se nezadavila 8o. A dá se takhle male miminko kojit v leže? Neni to spis pro větší deti…

Přebalovala jsem v posteli před kojením. Pokud dítě u kojení usnulo, už jsem ho nebudila, prostě se neodříhlo.
Pokud je mimčo blicí anebo jen pro dobrý pocit, je určitě lepší nechat ho spát na šikmé ploše lehce do kopce - stačí podložit celou velkou postel nebo jen matraci.
Usínání u kojení pro mě bylo u všech třech dětí nejjistější a nejpohodlnější uspávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.20 03:04

Ahoj, měla jsem úplně stejný problém. Přes den mléko přijímala normálně a v noci ne a ne se nasytit. I když za to na sebe nejsem pyšná, zkusila jsem dát umělé mléko. A povedlo se. Dám umělé mléko, malá se napije a pak akorát přiložím k svému prsu, protože u něj vždycky usíná lépe. Párkrát potáhne z prsa a spí

• Citovat
  • Upravit
4
29.10.20 08:05

Děkuji všem za reakce.). Jsem ráda, že je to normální jev.
Dneska jsem si jí teda vzala do postele :D asi to budeme muset pořádně natrénovat, protože nám to vůbec nešlo :D. Malá teda krásně spala a spí ještě teď. Problém byl spíš u mě a v manipulaci :D Nacpat jí cecek do pusinky :D :D chudák byla uplně mokrá :D… tak snad si to časem celé sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.10.20 23:01
@Veselka90 píše:
Děkuji všem za reakce.). Jsem ráda, že je to normální jev.
Dneska jsem si jí teda vzala do postele :D asi to budeme muset pořádně natrénovat, protože nám to vůbec nešlo :D. Malá teda krásně spala a spí ještě teď. Problém byl spíš u mě a v manipulaci :D Nacpat jí cecek do pusinky :D :D chudák byla uplně mokrá :D… tak snad si to časem celé sedne.

Jasně že jo :D. To natrénujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.20 08:39

Take jsem to tak mela

Vyreail to dudlik a kojeni se nenarusilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.11.20 14:45

Nase deti to take delaly, vyresilo to: spat s nimi prvni mesic dva v posteli, byt nablizku. Dudlik a prikrm vecer umelym mlikem. Ale to UM ti asi pokazi kojeni. Je na tobe jak moc na nem trvas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová