Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kriss Tina píše:
Nevyužívám, když si něco objednám tak přes jinou doručovací společnost, když prodávám nebo nakupuju na bazaru tak v místě bydliště a dávám přednost osobnímu převzetí, krom toho ze člověk ušetří si ještě může věc okouknout a vyhne se tak sporům o tom, že na fotce to bylo jiné a kdesi cosi…
Tak kdybych měla tu hromadu věcí prodávat jen osobním odběrem, tak prodám sotva čtvrtinu
Samozřejmě, že osobnímu odběru dávám přednost, ale zúží se tím razantně okruh kupujících.
@Evulina tak potom leda za symbolickou cenu, nekupovala bych neco co i s postovnym koupim za stejnou cenu jak nove..hold cim drazsi postovne, tim clovek musi zlevnit ..
Mazec, já po dceři prodávala hromadu věci přes poštu, hromadu jsem i darovala jen za poštovné, ale asi budu využívat už jen místní bazarky a prodej přes fb. Pošta už mi přijde dráha, to fakt nemá smysl prodávat i za zlomkovou cenu, když s poštovným to bude cenově odpovídat Kiku, Tescu atd…
Je to dost, no. Teď za balík do ruky s dobírkou platím necelý dvě stovky. Od března to bude ještě víc ![]()
Já už se těm anonymům jen směju
Protože když se někdo zeptá na BEZDŮVODNÝ anonym, jako například tento, tak anonymní VŽDYCKY hned vystartuje
Aneb jak ze sebe udělat trotla na internetu. Já vlastně teď anonym chápu, prostě nechce ten uzlíček nervů být spojovanej se svým nickem a ponížit se ještě víc ![]()
@Tableta tak platit dobirku v dnesni dobe je zbytecne, je to darovani penez zlodejum..
zbytecnych 30 korun navic
@smurfka Ale já spravuju eshop, sama si na dobírku nikdy nic neobjednávám
Ale jiní jo
A my na tom pak doplácíme, protože s poštovným kolem 200 si nikdo nic neobjedná, takže máme cenu nižší a pak to dáváme ze své kapsy.
@Tableta nedává se to náhodou do nákladů, ktere se pak vrací v daních 🤔
Takove poštovné bych taky neplatila..proto neobjednavam z eshopu pres cp, pokud ma eshop na vyber jen cp, objednám jinde.😉
@smurfka Já tomu nerozumím, ale my prý náklady neuplatňujeme. Máme paušální daň. Jo, my máme ještě Zásilkovnu, ale ta Česká pošta tam být musí, protože je všude po republice ![]()
@Tableta tak jasne to záleží na lidech…kdo chce krmit zlodeje, tak jeho vyber. pokud je i jiny vyber nez cp tak oka..ale pokud ma eshop jen cp a nic jineho tak ma smolika..jsem myslela ze dopravní firmy taky jezdi vsude po cr..dhl, ppl, gais, intime atd🤔
@smurfka píše:
@Tableta tak jasne to záleží na lidech…kdo chce krmit zlodeje, tak jeho vyber. pokud je i jiny vyber nez cp tak oka..ale pokud ma eshop jen cp a nic jineho tak ma smolika..jsem myslela ze dopravní firmy taky jezdi vsude po cr..dhl, ppl, gais, intime atd🤔
To oni jezdí, ale já nejezdím
A tahat se s tím MHD nebudu
Zásilkovnu mám tady kousek ![]()
@Tableta jsem myslela ze kdyz ma dopravní firma smlouvu s eshopem tak si jezdi az k místu kde eshop sídlí..
@smurfka píše:Myslím, že pošta tam dá nejde.
@Tableta nedává se to náhodou do nákladů, ktere se pak vrací v daních 🤔
Takove poštovné bych taky neplatila..proto neobjednavam z eshopu pres cp, pokud ma eshop na vyber jen cp, objednám jinde.😉
@Anonymní píše:
@zuracz1 on ten smyšlený nick je vlastně taky anonymní, tak bych to tak neřešila. Anonymita je pouze doporučena v určitých případech, ale není zakázána. Mě přijde otravné, že v každé diskuzi padne dotaz: proč anonym? No protože prostě tazatelka chce a hotovo. Pokud by to adminum vadilo, téma by smazali nebo odtajnili
Cituji z podmínek užití: „Anonymní“ vkládání příspěvků je možné využít pouze u intimních témat nebo u příspěvků, u kterých je důležité zachovat anonymitu (posuzuje admin).
Co je na tom nejasného?
@Murka píše:
@jenny.fields ta Zásilkovna má +- zdvojnásobit počet poboček, tak by to mohlo dopadnout i u vás.
My bydlíme na polosamotě za městem, cca 200m za posledním barákem. Je tu pět obydlených domů a pošta sem odmítla doručovat nejdřív tisk, následně poštu co nosí pošťačky a teď je problém i s balíkama. Takže já na poštu se*u a co jde posílám nebo si nechávám posílat jinak, nejvíc tou Zásilkovnou, i když si to musím vyzvednout ve městě. Ale tam stejně denně jezdím.
Tak to by bylo dobré.
@zuracz1 on ten smyšlený nick je vlastně taky anonymní, tak bych to tak neřešila. Anonymita je pouze doporučena v určitých případech, ale není zakázána. Mě přijde otravné, že v každé diskuzi padne dotaz: proč anonym? No protože prostě tazatelka chce a hotovo. Pokud by to adminum vadilo, téma by smazali nebo odtajnili