Nový ceník České pošty

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
24.2.19 18:03
@Magdaleeena píše:
Jo, jo, já Tě chápu, ale za mě to bude i tím menším okruhem, které oslovíš v rámci toho „režimu bez poštovného“. Třebas v Praze by bylo něco jiného.. Ale já se přiznám, že pro já s dětma a prací přepočítávám čas a logistiku a pokud by nebylo v rámci našeho malého města, tož bych také raději nechala poslat poštou..
Nedohledala jsem Tvou diskuzi na toto téma.. Kartu ČP asik máš, že? Tam je také nějaké sleva.. Já, když jsem na MD pracovala z domu, tož jsem posílala celkem dost a tenkrát mělo vliv na cenu poštovného.. Nevím, jak je tomu aktuálně..@Evulina

Kartu nemám, díky za tip, podívám se na to. Nemám žádný e-shop, jen jsem před nedávnem začla rozprodávat věci po dítěti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
2.3.19 10:11

Holky, neplatí ty krabice jen ty jejich - standardní rozměry?

Ptz když si donesu krabice z Lidlu, jsou různé a ještě by ,měly být v bílé nebo hnědé barvě, ne? Protože jsem tam četla něco o zabalení krabice do igelitky (barevné) = příplatek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18218
2.3.19 10:22

Připomíná mi to Hospodu na mýtince… jak si pan majitel nepřál, ať mu tam chodí lidi. Třeba si ČP taky přeje, ať jí tam nechodí lidi :lol: . Nedoručují, zdražují..a pořád se najde nějaký zmetek, který tam s tím balíkem dorazí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.3.19 11:19
@bertoldina píše:
Připomíná mi to Hospodu na mýtince… jak si pan majitel nepřál, ať mu tam chodí lidi. Třeba si ČP taky přeje, ať jí tam nechodí lidi :lol: . Nedoručují, zdražují..a pořád se najde nějaký zmetek, který tam s tím balíkem dorazí :mrgreen: .

Pošta je pravděpodobně pořád největší doručovatel a tak to zůstane, to bych se nebála. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.3.19 11:29
@Efka2015 píše:
Holky, neplatí ty krabice jen ty jejich - standardní rozměry?Ptz když si donesu krabice z Lidlu, jsou různé a ještě by ,měly být v bílé nebo hnědé barvě, ne? Protože jsem tam četla něco o zabalení krabice do igelitky (barevné) = příplatek..

Ne, balík má být v pevném kartonovém obalu, případně pevné obálce, ale „neklotat“. Neměnit tvar (tzn. žádné igelitky a vybouleniny), tvar kvádru nebo krychle a nebýt v černé folii. Pokud něco z toho je, tak se přičte k ceně dle velikosti S, M, L nebo XL příplatek 19Kč za nestandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
2.3.19 11:32

@jenny.fields tak vzhledem k tomu, že se chystá Zásilkovna balíky i přijímat nejen vydávat, tak si myslím, že to má pošta spočítané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.19 11:39
@jenny.fields píše:
Pošta je pravděpodobně pořád největší doručovatel a tak to zůstane, to bych se nebála. :nevim:

tk kdyz to lidi dovoli :nevim: ja postu vyuzivam snad jen k posilani dopisu na urady :nevim: moznosti je dnes spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.3.19 12:39
@bertoldina píše:
Připomíná mi to Hospodu na mýtince… jak si pan majitel nepřál, ať mu tam chodí lidi. Třeba si ČP taky přeje, ať jí tam nechodí lidi :lol: . Nedoručují, zdražují..a pořád se najde nějaký zmetek, který tam s tím balíkem dorazí :mrgreen: .
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
2.3.19 13:56

Tak jsem z toho docela zmatena :nevim: podle tohoto odkazu https://www.ceskaposta.cz/…ovych-sluzeb?… jsem měla za doporučený balík platit 99Kč,ale platila jsem postaru 52Kč :think: a byl zabalený jen v igelitce,ne v krabici, a žádný příplatek jsem evidentně neplatila :roll: Přitom nové ceny platí už od pátku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
2.3.19 16:16

@bejbyn platí to od 1.3., ale tys to měla ještě jako doporučené psaní podle té částky ne jako balík, tam se nic neměnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.3.19 17:59

Holky do jakých rozměrů lze zásilku ještě považovat za doporučené psaní a ne balík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.3.19 18:29
@Evulina píše:
Holky do jakých rozměrů lze zásilku ještě považovat za doporučené psaní a ne balík?

Důležité je, že nesmí být vyšší 5 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.3.19 18:53
@jenny.fields píše:
Důležité je, že nesmí být vyšší 5 cm.

Děkuji. No, tak něco menšího do toho snad půjde „splácnout“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
2.3.19 19:25

@Evulina najdi si to na stránkách české pošty, máš tam rozměry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.3.19 21:33
@Evulina píše:
Holky do jakých rozměrů lze zásilku ještě považovat za doporučené psaní a ne balík?

To je taky cenově jediná šance, vejít se do doporučeného dopisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák