Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Efka2015 píše:
Holky, jestli jsem to správně pochopila, tak buď si koupím za 19 kč krabici, nebo zaplatím 19 kč za nestandardní tvar v igelitce.
Je to vylej nalej…
tak i kdyby byla zasilkovna o par korun drazsi, radeji budu vyuzivat ji nez CP ktera neplni svoje sluzby, miva zpozdeni jak krava, ztraceji se ji zasilky, zejmena z anglie a jeste si ty svoje neplnici sluzby dovoli zdrazit. ja fakt nechapu, proc ji lidi porad pouzivaj. doufam, ze CP casem zustane jen klasicka papirova korespondence.
@debra.morgan píše:
tak i kdyby byla zasilkovna o par korun drazsi, radeji budu vyuzivat ji nez CP ktera neplni svoje sluzby, miva zpozdeni jak krava, ztraceji se ji zasilky, zejmena z anglie a jeste si ty svoje neplnici sluzby dovoli zdrazit. ja fakt nechapu, proc ji lidi porad pouzivaj. doufam, ze CP casem zustane jen klasicka papirova korespondence.
Přesně tak. Pokud ten komu budu posílat balíček nebude trvat na CP, tak využiji kurýra nebo Zasilkovnu.
Mne přišlo, že docela dost zdrazili na podzim. A teď druhé zdražení.
Vcera jsem posilala věc za 50 Kč, poštovné + obálka stalo 40 Kč. Mazec. Divím se pani, která to platila, že měla o zboží o de mne zájem (prodávám neupotrebene oblečení a věci z domacnosti, nemám eshop - kdyby to tak vyznělo).
@jezzz ja se taky divim, kdyz pominu tyto levne veci, kde se to zas nevyplati, kdyz postovne stoji temer stejne jako kupovana vec, tak pak tu mame riziko, ze prodejce/kupujici je ha.jzl a nekde bude problem. takze ja na bazaru vec drazsi jak 500, kterou si nemuzu vyzvednout osobne nekoupim. tady ma kazdy tu hranici jinde, nekomu nevadi i vyssi castky, no me to prijde pomalu jak loterie a hazard
uz jsem to psala, radeji osobni predani a pro veci, ktere fakt chci jsem ochotna si dojet v ramci kraje. pokud tomu cena a slibovany stav veci odpovida. ![]()
@debra.morgan píše:
Já ČP využívám třeba proto, že v docházkové vzdálenosti mám buď právě poštu nebo ppl parcel shop. Zásilkovny a uloženky jsou dál, nedá se u nich zaparkovat, všude parkovací zóny. Na poště se dá platit kartou, ppl parcel shop u nás bere jenom hotovost. A na poště mi může balík ležet delší dobu, než si ho vyzvednu. Někdy mi to prostě nevychází a u pošty to nemusím řešit, 14 dnů balík počká.
A o doručování domů si můžu nechat zdát, ppl mi neposílá sms s časem, takže informace, že dneska budou doručovat mi je k ničemu, ostatní doručovatelé jsou na tom podobně, takže pošta vychází nejlíp, protože to automaticky hodí na pobočku a neprudí s telefonem, proč jako nesedím doma, když mi mají v intervalu 9.-14. hodina doručovat balík…
A jako zákazníka mě pošta nebo ppl vyjde plus mínus stejně.
@MP Janka za me urcite ne
ppl mi posle sms a pokud nejsem doma vola a domluvime se kdy doma budu. posta nedoruci temer nikdy nic ani baliky do ruky, casto hazi rovnou papir, ze clovek nebyl zastizen, prestoze je doma. tak kde to jsme. kdyby takto fungovalo treba mall nebo alza, tak si neskrtnou. zbytek je pohodlnost no, to me treba netrapi.
@debra.morgan Já koukám na hodnocení. Nakupuji a prodávám na webech, kde jde hodnotit. S dětmi někde cestovat mhd fakt nechci. ![]()
@jezzz mhd?… my si z toho delame vetsinou vylet, stavime se na zamek, do jineho mesta, na vyslap, do aquaparku a cestou si vyzvednem balicek.
@debra.morgan
Asi bydlím v nějakým špatným doručovacím úseku pro ppl (širší centrum Prahy
) , protože si nepamatuju, že bych dostala nějaké konkrétnější info, kdy budou doručovat. A když náhodou mi přišla SMS s konkrétním časem třeba mezi 11-13 hodinou, tak v 10 volal řidič, že za 5 minut je u mě. A ještě byl otrávený, že doma nejsem, když má přijet nejdřív za hodinu… Takže už jsem si balík vyzvedávala u nějaký firmy v ulici, v obchodě 20 minut od domu, vybírala jsem ho z křoví za plotem (jeden obzvlášt naštvaný řidič, že jsem si dovolila nebýt dóm, tak už jsem radši řekla, ať hodí přes plot)… U pošty vím, že je na poště.
@MP Janka od geis i ppl dostavam casove rozmezi 2 hodin. pokud chteji prijet driv volaji jestli muzou, kdyz doma jeste nikdo neni domluvime se vetsinou ze prijdou az na vecer az pojedou dom. CP nevola ani nepise. dava listek do schranky a dojdi si, prestoze jsem mivala doruceni domu. fakt nechapu, proc to pouzivat.
@debra.morgan
Jak píšu a předpokládám, že nebudu výjimka. Já mám smůlu, že mě buď časové rozmezí doručení nepošlou a nebo pošlou, ale řidič, aniž by se zeptal, volá o hodinu dřív, že je o ulici vedle. A pak akorát slyším otrávený hlas, jak to, že nejsem doma… To se u pošty nestane, buď jsem doma a nebo dojdu na poštu.
Takže chápu, že když přepravci fungují, tak jak mají, je to fajn, ale když má někdo smůlu, jako já, je pošta jistota bez nervů. ![]()
@MP Janka píše:
@debra.morgan
Jak píšu a předpokládám, že nebudu výjimka. Já mám smůlu, že mě buď časové rozmezí doručení nepošlou a nebo pošlou, ale řidič, aniž by se zeptal, volá o hodinu dřív, že je o ulici vedle. A pak akorát slyším otrávený hlas, jak to, že nejsem doma… To se u pošty nestane, buď jsem doma a nebo dojdu na poštu.
Takže chápu, že když přepravci fungují, tak jak mají, je to fajn, ale když má někdo smůlu, jako já, je pošta jistota bez nervů.
to fakt neni no… u nas tyto spolecnosti funguji na jednicku. ale posta je jak za krale klacka, nespolehliva, draha, pomala, otravna. to ze nenapisi cas a cekaji, ze jsem cely den doma se mi stavalo jen u posty. sileny.
@debra.morgan
Já netvrdím, že to jinde nemůže fungovat jinak, jenom odpovídám na tvoji (možná řečnickou) otázku, proč v dnešní době lidi poštu používají a přidávám ukázku toho, jak to funguje u nás…
Akorát ty mě tu zarytě píšeš, že když to funguje tak a tak u vás, že to tak musí být všude ![]()
A když jsme u ceny, tak když vynechám uloženku a zásilkovnu, tak v mnou používaných eshopech je pošta buď levnější nebo stejně drahá jako ppl.
Jenom pro doplnění. JDE O MOJE ZKUŠENOSTI A NEVYLUČUJI, ŽE JINDE TO NEFUNGUJE PŘESNĚ OPAČNĚ.
@MP Janka stejne jak ty mi tu zaryte tvrdis, ze posta je skvela a protoze u vas nefunguje ppl tak nefunguje nikde. nikde jsem nic celoplosnyho netvrdila. to ze jde posta do haj.zlu je jasne. otazka je jak dlouho to bude trvat.
@lucynka25 píše:
Ja dneska posilala maly doporuceny balik za 99,–![]()
se zblaznili,fakt uz.
masakr, začnu posílat výhradně přes zásilkovnu ![]()
@Káťa19 no já taky, když to půjde. Jsem poílala paní bundu za 100,– a platila chudák 200,–
to já už bych si rozmyslela