Nový notebook - který doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
LiduNe
10.9.22 16:37

Zrovna jsem si vyzvedla svůj starý 9letý ntb ze servisu. Je to HP a kupovat budu zase HP. Za celé ty roky je bez problémů, párkrát mechanické a softwear čištění, jinak nic. A to je celkem vytížený.
Teď už byl hodně pomalý, vyměnili mi pevný disk a jede jak fík. Opravář říkal, že nový by nekupoval.
Co se týče těch tvých požadavků, to můžeš koupit prakticky cokoli se základním vybavením.

• Citovat
  • Upravit
11350
10.9.22 17:01
@koumes píše:
A co máš teď za notebook, konkrétní model?Nejjednodušší je jít do konfigurátoru obchodu nebo srovnávače a zadat parametry. Do 15k se dá určitě sehnat model s 16 GB RAM, což by mělo udržet plynulý chod v neustále rostoucích paměťových nárocích a počtu běžících aplikací. S numerickou klávesnicí se bude jednat 15 palcový displej. Typ displeje v této cenové kategorii IPS nebo VA, přičemž IPS je o něco lepší. Disk by měl být SSD 512 GB, podrobnosti u něj řešit nebudu. Procesor min. 4 jádrový/8 vláken. Přichází nové generace a vyprodávají se modely s AMD 5000, nebo Intel řady 11 nebo 10. Potom asi se jen podívat, kolik a jaké typy usb portů notebook má (záleží na tvých potřebách), asi budeš používat Windows, tak aby byl kompatibilní s Windows 11. HD webkamera (720p), pokud komunikuješ přes video, taky není k zahození. Tak napiš, co tě zaujalo.

Budu ti trochu oponovat. VA jsem v notebooku neviděl, pokud jsi myslel SVA, tak to je jen marketingový označení pro TN panel, a TN = hnusné a vyblité barvy. VA, IPS a OLED je v televizích a monitorech, notebooky mají TN, IPS, OLED. Pokud jde procesor, sám mám ve stolním počítači procesor za 1300 korun, jsou to dvě jádra + čtyři vlákna a běhá to luxusně, jak internet, tak filmy a kancl. Pokud to má pouze na ty činnosti v úvodu, tak i 4c/8t je overkill. Ale zas má jistotu, že bude mít minimálně na 5 let dost výkonu. Můj stolní počítač mám od roku 2019 a výkonem mi bohatě stačí, i s monitorem, routerem a tiskárnou žere 40W:

Athlon 200GE
16GB RAM (začínal jsem na 4GB a v pohodě)
SSD 500GB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
13.9.22 18:32

Ještě jednou všem děkuji za reakce a rady. Nakonec jsem koupila model, který mi doporučil @Ploskutáček ve svém příspěvku na první straně diskuse. Dnes mi došel ( i za stejnou cenu).
Své staré Toshibě zkusím dát ještě šanci výměnou disku, baterie a všeho, co by bylo třeba k základnímu fungování. Záleží však na ceně, kterou předběžně v servisu stanoví.
Hezký den a díky.
Edit. Toshiba Tecra A11 -E19

Příspěvek upraven 13.09.22 v 18:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11350
13.9.22 18:37
@Kelliee píše:
Ještě jednou všem děkuji za reakce a rady. Nakonec jsem koupila model, který mi doporučil @Ploskutáček ve svém příspěvku na první straně diskuse. Dnes mi došel ( i za stejnou cenu).
Své staré Toshibě zkusím dát ještě šanci výměnou disku, baterie a všeho, co by bylo třeba k základnímu fungování. Záleží však na ceně, kterou předběžně v servisu stanoví.
Hezký den a díky.

Tak se pak podělte o zkušenosti s tím Probookem (hlučnost, výkon, jak se vám líbí), prostě taková stručná uživatelská recenze. A vy ostatní, pokud budete něco shánět z oblasti elektra a počítačů, pošlete mi SZ. Občas mívám slevové kupony.

P. S. Vyplatí se tu Toshibu ještě oživovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15729
13.9.22 18:43

@Ploskutáček Tyhle Probooky jsou docela dobré, nicméně já bych si raději koupil Intel varianta + WPro kvůli doménovému prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
13.9.22 18:44

@Ploskutáček
Nevím. Je to Toshiba Tecra A11 E 19 Asi ne. Ale kamarád mi slíbil, že na to mrkne a naceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11350
13.9.22 18:48
@Zumpa píše:
@Ploskutáček Tyhle Probooky jsou docela dobré, nicméně já bych si raději koupil Intel varianta + WPro kvůli doménovému prostředí.

Já Intel moc nemusím, topí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
15.9.22 13:45

Podíval bych se jak dlouhou záruku - i za příplatek - se ke konkrétnímu notebooku nabízí. Pro šroty se obvykle tahle služba nenabízí a navíc to většinou znamená, že bude i servis.
Někde jsou i žebříčky opravitelnosti u jednotlivých značek z pohledu servisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15729
15.9.22 14:14
@Zebrina píše:
Podíval bych se jak dlouhou záruku - i za příplatek - se ke konkrétnímu notebooku nabízí. Pro šroty se obvykle tahle služba nenabízí a navíc to většinou znamená, že bude i servis.
Někde jsou i žebříčky opravitelnosti u jednotlivých značek z pohledu servisů.

Tenhle má 3 roky, lze doobjednat i NBD apod, ale bohužel to poslední dobou nikdo nedodržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
16.9.22 10:08
@Zumpa píše:
Tenhle má 3 roky, lze doobjednat i NBD apod, ale bohužel to poslední dobou nikdo nedodržuje.

U mě dobrý!
Ale lidi možná netuší, že NBD znamená Next Bussiness Day repair, tedy oprava na místě druhý pracovní den po nahlášení závady - to je tedy celkem exkluzivní podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák