Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj Holky,
prosím o názor! Pohrávám si s myšlenkou otevření obchůdku s dětským oblečením a potřebami v Budějovicích. Ale pořád váhám, protože nevím, jestli by se tu uchytil? Mělo by se jednat jak o sekáčové věci (většinou dovoz z USA nebo UK), tak věci nové – i boty, capáčky, bryndáky atd. Sem tam něco pro maminky – těhotenské oblečení atd. Pro děti by bylo oblečení cca. do 5 let. Myslíte, že by se tu takový obchod uchytil nebo už je to tu podobnými obchody přesycené? Moc díky za názor!!
Sekac nee. Osobne tam nenakupuju, ale holky driv jo a dneska uz kupujou radeji novy veci, v akcich je levno. Zmas zeleninovy bar s koutkem pro deti? O necem podobnem uvazuj, je tam porad narvano..
@karolec Mně by se to líbilo, moc dětských sekáčů neznám, ale otázkou je, zda se dá na sekáči něco vydělat, koukala jsem, že mé oblíbené sekáče na Lannovce zrušili, asi zkrachovali. Ale myslím, že v centru města není obchod s novými dětskými věci, baby centrum je trochu zruky(kdo bydlí dál).
Co mi třeba v centru chybí je těhotenská móda, nebo jak píše anpnymní, restaurace s pěkným dětským koutkem.
Tak já bych uvítala obchudek s dětským oblečením, spíše asi nové věci, sekacu je tady dost…a možná i povlečení a podobné „doplňky“, precijen babycentrum je jedno a pravda trochu z ruky a oblečení v retezcich mi přijde někdy vcelku předražené, bundicka stojí stejně jako dospelacka, ale mimco ji má na pár mesicu:-)…nebo kavárna s dětským koutkem, to je taky pravda:-)
Tak já bych uvítala obchudek s dětským oblečením, spíše asi nové věci, sekacu je tady dost…a možná i povlečení a podobné „doplňky“, precijen babycentrum je jedno a pravda trochu z ruky a oblečení v retezcich mi přijde někdy vcelku předražené, bundicka stojí stejně jako dospelacka, ale mimco ji má na pár mesicu:-)…nebo kavárna s dětským koutkem, to je taky pravda:-)
To já bych asi šla do obchůdku s větším výběrem těhu oblečení…v nižších cenových relacích. To je vůbec síla - než tu člověk něco sežene, aby objezdil celé město, protože tu mají něco, tam něco jiného…
@karolec já bych dost uvítala takový trošku alternativnější dětský obchůdek-moderní látkové plenky, ekodrogerie a miminčí kosmetika, oblečení z biobavlny atd. Je to teď docela in a ruku na srdce-dětských hadříků se dá dobře, levně a kvalitně nakoupit v Tescu mraky
To myslím v ČB a širokém dalekém okolí hodně chybí (něco malinko mají teda v tom krámku naproti Družbě, ale tam se nedá dostat s kočárem a je to tam takový stísněný…a vůbec nic moc sympatickýho). Plus klidně nějaké to těhotenské oblečení, kožené capáčky, parádičku na křtiny..atd. Prostě to, co lidi jinak musí kupovat na netu, když to shrnu.
Příspěvek upraven 17.01.13 v 12:33
Jako proč ne. Pro mně ale bude důležitá 1. cena, 2. zda se tam dá pobýt s dětma, 3. přístup autem (nejsem přímo Budějčák).
Jinak spousta obchůdků krachuje, protože - a chápu - holky postě dost nakupujou na netu
. Co to spojit? ![]()
@Emilie píše:
Jako proč ne. Pro mně ale bude důležitá 1. cena, 2. zda se tam dá pobýt s dětma, 3. přístup autem (nejsem přímo Budějčák).Jinak spousta obchůdků krachuje, protože - a chápu - holky postě dost nakupujou na netu. Co to spojit?
To by byl „príma“ nápad ![]()
Mě přijde, že obchodů s dětským oblečením je tu plno. Do sekáčů pro malou taky chodím, mají tam i hračky a různý potřeby pro miminka za super cenu. Ale řekla, bych, že jich je tu vcelku dost. Co mi fakt chybí je nějaká kavárna pro mamči s dětma, nějaká herna. Někam kam se dá i s kočárem. Když jsem se chtěla sejít s kamarádkou byl problém. Buď obsazeno a nebo jsme se tam se 2 kočárama nedostali, nevešli.
Do ČB jezdím nakupovat a za mě teda ne. Co řeší dost lidí z ČB je jak prodat věci a následně levně koupit. U nás v Třeboni funguje burza. Teď už je 3× do roka, zájem velký. Nevím, jak moc se dá na tom vydělat - berou minimální poplatek za prodané věci. Ale jako pomoc pro maminky to určitě je dobré.
Jinak jak píšou holky - spíše něco, kam se dá zajít na kafčo, obídek a děti budou na očích a užijí si dle svého ![]()
Já si myslím, že určitě ano. Ale dala bych si velký pozor, aby to nezklouzlo k tomu sekáči. Nějaký lepší obchůdek - kvalitní věci a v roku bazárek, proč ne.
Prostě kavárnu, hernu, a ten obchod jako doplněk tý kavárny. Napadá mně, co kdybys třeba nabídla šikovným holkám co něco vyrábí, že by tam za nějakej bakšiš to mohly mít vystavený v tvým „obchodě“, jestli mi rozumíš. Mně to napadlo v tý souvislosti, že já třeba šiju, kamarádka korálkuje, ale obě jaksi nemáme dost času a prostředků si samy do toho svého obchůdku sednout. A nevidím problém, proč se nedomluvit na nějaké provizi z prodeje. A věřím tomu, že takových mamin bude víc. Na druhé straně, je spousta mamin, které se k takovým věcem nedostanou, ale ocení originální věc. No a jednou za čas že by se tam konal bazárek - věřím tomu taky, že na to by se maminy taky „naučily“
.
UK sekáč bude myslím otevřený na Husovce, ale nevím, jestli přímo dětský.
Jinak bych měla celkem strach otevřít obchod v pronajatých prostorách. Nájmy jsou vysoké a spousta lidí už se dneska neobtěžuje chodit po krámech, spíše sedne k netu. Bývá to i levnější. Ale pokud jsi nadšenec s kapitálem, směle do toho. Pokud nemáš vlastní peníze a musela by sis na to půjčit, tak to asi ještě zvaž.
Mimochodem v úterý jsem po dlouhé době procházela město a jen jsem valila oči, kolik kavárniček a krámků, kam jsem dřívě chodila je zavřených. Nájmy prostě dneska předčí výdělky…