Nuttela a dvouměsíční mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.12.17 22:28

@Envie no tvl 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
18.12.17 22:35

To je mazec, zrovna se Nutellou cpu jak to prase, ale nejsou mi dva mesice, no 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.17 22:38

@Envie to je mazec no… hele me mrzi jak se spousta babicek drzi toho co bylo pred 30,40 lety a nepřipustí, že dle nich ty moderni vymysly moderních matek můžou být pro deti lepší (ted mluvim o cukru a strave, ne opalovani mimina, to sna nebylo normalni nikdy)… proste doba, věda, znalosti se přece za ty roky pohly, ale v tomhle směru se to nejak netoleruje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.12.17 22:48

@pppetulda22
Hm, asi si reagovala na tu radostnou zprávu stejně, jak já, když se mému 10ti měsíčnímu synovi líbily nalakované nehty babičky a ta nelenila a taky mu je nalakovala! :cert: Ještě teď jsem naštvaná a už to jsou 4 roky…
No, k věci: nutela je hnus, ale bála bych se v tomhle věku nuteli míň než jahod (ovocné šťávy jsou agresivní). Malé bych přidala trochu víc tekutin, aby neměla problém s kakáním a trochu bych ji sledovala, kdyby náhodou. Ale není ani první ani poslední dítě, co snědlo něco totálně nevhodného. Většinou se o tyhle experimenty postarají starší sourozenci, ne dospělá ženská! :cert: Jestli chce tchýně dělat exkurze pro malou do světa chutí, stačí k tomu suchá kůrka chleba nebo batolecí kukuřičné křupky. A hlavně přiměřeně! Myšleno kousíček, kterým se neudusí ani ji nezacpe žaludek!
A přeju pevné nervy, asi budeš mít veselou výchovu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
18.12.17 22:58

@Kkklarka

Ason je to babička (nebo tchýně?) To moje mamka, když malému (22 měsíců) nechci dát sladkosti, které stejně ani nemá extra rád, tak řekne, že přece jeho tělo cukr potřebuje taky :zed:

Jinak k tématu..Tohel bych nepřežila. Na hlídání bych tchýni miminko už nikdy nedala, možná až tříletého. Moje tchýně je podobného ražení, ale už jsem si sjednala pořádek. Nemá mě za to ráda, ale respektuje to. kdžy ho hlídá, tak výhradně s jídlem nachystaným ode mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.12.17 22:58
@Jana206 píše:
Ja bych se jeste zamyslela, co k tomu tchyni vedlo. Prijde mi na hlavu nechavat nekde dvoumesicni, byt nekojene miminko. Treba plakalo a ona ho neumela jinak utisit. Dovedu si predstavit, ze to mohla byt delsi doba, nez jste se vymotali z obchodaku. Tak male dite patri k matce, jine osobe jen do kocarku.

Tak to moc nesouhlasím. I já si po porodu musela koupit novou podprdu a džíny, abych mohla s prckem alespoň k doktorce. No, moje máti daleko, tak hlídala tchýně. Holt to není ideální, ale tahat dvouměsíční miminko do obchoďáku mi přijde příšerné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
18.12.17 23:00
@Envie píše:
@nenivolnynick mazec ze? Mela bejt o pul 10 doma!!! Prisla ve 12,ani mi nezavolala a mala cervena jak rak. :zed: :zed: :zed: no od ty doby ji nehlidala. S jidlem totiz mame to samo a taky nechape, proc jsem ji v pul roce nedala svickovou a jako dezert kindervejce. Dyt kindervejce je prece pro deti. :zed: :zed: :zed: skoda slov no.

Jojo a tchýně mi přinesla pro tehdy mého 8 měsíčního syna Monte dezert, že je to z tvarohu a je to zdravé :mrgreen: Mamka zase říkala, jak jsme ve 4 m jedli kačenu s knedlama a jsme zdravé, že jíst se má všechno a malému zadělávám na problémy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.17 23:28

Ja budu mit asi trochu jiny nazor, nez vetsina.

Samozrejme je to strasne, zejmena s ohledem na potencialni alergii na orechy a vubec ten pristup - ze ti to tchyne snad ani nemela rikat.

ALE - nereagovala bych tim, ze by uz dite nedostala na hlidani. Pokud je jinak zodpovedna a da se s ni mluvit, promluvila bych si, az se obe trochu uklidnite a nastavila bych pravidla. Lepe receno by s ni asi mel promluvit manzel. Ne prilis prisna pravidla, ale pres nektere veci proste nejede vlak (ktere veci dite smi a nesmi jist, s jakymi vecmi si smi a nesmi hrat). Pokud bude jeji pristup rozumny, uz bych se k tomu nevracela. Dite bych ji na hlidani pujcila teprve v 6 mesicich, az uz bude trochu odolnejsi.

Podle me je to totiz presne ten pripad „Jiricek taky dostaval na dudlik med a nic se mu nestalo“, jak tu uz nekdo psal a tchyne to proste nedomyslela. Byla bych nastvana a hodne, tchyne je trosku padla na hlavu, ale zase bych z toho nedelala kovbojku, pokud uzna svou chybu.

• Citovat
  • Upravit
30979
19.12.17 06:34

@pppetulda22 Tchyne jede tu svou, za nas se daval med, ten treba nenasla, tak dala nutelu. Spis ty se zamysli, zda potrebujes hlidat 2 mesicni dite kvuli nakupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
19.12.17 07:11

Babičky jsou na tohle hrozný no :D
Já bych taky nebyla tak radikální, člověk je rád, když si pak od batolete na chvíli odpočine a mít hlídání je důležité. Ale záleží jestli je nutelová tchýně jinak normální a bude respektovat třeba to, že nechceš do dítěte cpát úplně zbytečně sladkosti a bílej cukr třeba do roka.

Já fakt nechápu, proč si někdo myslí, že malé dítě musí jíst bílej cukr a chemický sladkosti, jinak snad zahyne, nebo si dětství neužije. Děti tu chuť neznají, tak ji nepotřebují, stačí jim přírodní cukry třeba z ovoce atak. Čím dýl se budou cpát nezdravým, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.12.17 07:37

@ospalámyš

jenže to její miminko není batole, ale miminko :D Já bych tak radikální prostě byla. Čím víc jí to zakážeš, tak na just mu něco dá. A v 6 měsících taky nutelu nepotřebuje, nevěřm, že by to dodržela.
Taky trochu nechápu, kdo si nechá hlídat 2 měsíční miminko…Neříkám tahat ho po obchodech, ale dá se to nějak udělat i bez hlídání babiček.
Já malého dala na hlídání tchýni (nejdéle to bylo 5 h u nás doma, kde žádná nutella není) až cca v roce a půl. Asi jsem extrém, ale prostě já jáí taky nevěřím. Vaří samá mastná jídla, pribinák považuje za zdravou svačinku (ještě, že to můj syn nejí, ochutnal poprvé v 15 měs a vyplivl to) atd atd…
S tím cukrem máš pravdu, mamka má ten názor, že cukr mít musí…Když jí vysvětluju, že cukr je téměř všude a není potřeba ho cpát cukrem ve sladkostech, tak to je marné.
Ale to bych malého musela izolovat od všech. Všichni na mě hledí že od roka může dítě vše…Díky bohu malý sladé nemusí, tak je to vyřešeno. Nejí ani koblihy, koláče, sušenky, brumíky, různé sladkosti pro děti. Sem tam si dá teď kousek kinder čokoládky, ale sní trocšku a nechce.
Mám zas kamarádku, co je prostě úplně vysazená na kotrolu jídla a cukr nesmí do 3 let. Do teď (2 roky) malý neochutnal nic, kde by byl cukr, nedává ani nic mléčného (kravské mléko, ani UM), max bílý ovčí/kozí jogurt. Ale já to neodsuzuju. Akorát její synek je teda na svůj věk strašně vyhublý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
19.12.17 07:44
@Envie píše:
@ospalámyš moje tchyne razi heslo, ze chudinka z toho zivota nic nema, ochuzuju ji oo takovy veci atd. Psa a dite si dle ni utahnes jen na zradlo. Jen za to te budou mit radi. 8o :roll: :zed:

:) To je docela typický, kupovat si děti jídlema sladkostma, ono to má podle mě dost starých lidí. Moje tchyně taky měla podobné tendence, co se týče výživy, tak prostě si jede to svoje. Dnes má zdravotní problémy právě z důvodu nezdravé stravy, ale to ji netrkne ;) No ale beru to tak, že každej je holt ňákej, ona je jinak fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.17 07:46
@Terez001 píše:
@ospalámyšjenže to její miminko není batole, ale miminko :D Já bych tak radikální prostě byla. Čím víc jí to zakážeš, tak na just mu něco dá. A v 6 měsících taky nutelu nepotřebuje, nevěřm, že by to dodržela.
Taky trochu nechápu, kdo si nechá hlídat 2 měsíční miminko…Neříkám tahat ho po obchodech, ale dá se to nějak udělat i bez hlídání babiček.
Já malého dala na hlídání tchýni (nejdéle to bylo 5 h u nás doma, kde žádná nutella není) až cca v roce a půl. Asi jsem extrém, ale prostě já jáí taky nevěřím. Vaří samá mastná jídla, pribinák považuje za zdravou svačinku (ještě, že to můj syn nejí, ochutnal poprvé v 15 měs a vyplivl to) atd atd…
S tím cukrem máš pravdu, mamka má ten názor, že cukr mít musí…Když jí vysvětluju, že cukr je téměř všude a není potřeba ho cpát cukrem ve sladkostech, tak to je marné.
Ale to bych malého musela izolovat od všech. Všichni na mě hledí že od roka může dítě vše…Díky bohu malý sladé nemusí, tak je to vyřešeno. Nejí ani koblihy, koláče, sušenky, brumíky, různé sladkosti pro děti. Sem tam si dá teď kousek kinder čokoládky, ale sní trocšku a nechce.
Mám zas kamarádku, co je prostě úplně vysazená na kotrolu jídla a cukr nesmí do 3 let. Do teď (2 roky) malý neochutnal nic, kde by byl cukr, nedává ani nic mléčného (kravské mléko, ani UM), max bílý ovčí/kozí jogurt. Ale já to neodsuzuju. Akorát její synek je teda na svůj věk strašně vyhublý.

2 mesicni miminka si nechava celodenne hlidat velka cast civilizovaneho sveta, dokonce Evropy, protoze matky casto v tomhle veku nastupuji do prace. To, ze to neni v CR zvykem, je vec jina.

I ja jsem ve 2m parkrat nechala maleho sestre na hlidani nekolik hodin a nepovazuji se za prisernou matku.

A ono, kdyz mu da v 6m trochu nutelly jednou za mesic, kdyz ho bude hlidat, tak se vubec nic nestane. Kdyby slo o moje dite take by mi to vadilo. Lepe receno - kdyz slo o moje dite, taky mi to vadilo - tchyne mu davala liznout ci cucat-kousnout sladkeho za rohem, kdyz jsme byli na navsteve, byl uz tedy o neco starsi, nez 6m, vek si nepamatuju. I ted do nej cpe sladkeho vic, nez bych chtela.

Stvalo me to, ale nedelala jsem z toho drama. Jednou za mesic ho to nezabije a babicky holt nejsou maminky.

Tim neobhajuji nutellu u 2 mesicniho, muj dvoulety jeste nemel bonbon (alespon co vim - u babicky urcite mel a nechci to vedrt :-D). Ale proste nejhorsi na cele te veci mi prijde potencialni alergie na orisky, ktera se nastesti nekonala.

• Citovat
  • Upravit
44199
19.12.17 07:57
@Vlaďka 83 píše:
Tak to moc nesouhlasím. I já si po porodu musela koupit novou podprdu a džíny, abych mohla s prckem alespoň k doktorce. No, moje máti daleko, tak hlídala tchýně. Holt to není ideální, ale tahat dvouměsíční miminko do obchoďáku mi přijde příšerné.

Já dávám dítě do kočárku a na procházku, pokud to nejde, jde prostě se mnou. Nemusím se stresovat já ani hlídací osoba, že malá bude řvát a nepůjde utišit, prostě nákup prospí. Z hlediska virů, bakterií a nemocí už nejsem tak úzkostlivá. Jednak odepínám fusak a sundávám čepici, naše kabáty dáváme dolů, ne na zabarikádovaný kočár, jak to občas vídávám, dýchat na ni nikdo nebude. A druhak, se staršími dětmi jsem od malinka do obchodů nechodila a dcera je často nemocná i teď, v 9 letech. Zpětně vidím, že toto na to vliv nemá, akorát si sama sobě způsobíš stres z toho, že se nikam nedostaneš. Nejmenší beru všude, kam potřebuji já. Bez výčitek.

To, co píšeš, je praktikovatelné pouze u prvního dítěte a s babičkami za zadkem. Pokud to tak někomu vyhovuje, tak prosím. Ale mě ne. V klidu vezmi na nákup mimčo s sebou, aspoň mám spodek kočárku na odložení nákupu atd. Většinou to v klidu prospí. Jsme tam jen po nezbytně nutnou dobu. A do supermarketu většinou nechodíme, spíš do obchodů s oblečení, hračkami, botami, spotřebním zbožím atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
19.12.17 08:34

@Terez001
Ale já nemyslím radikální co se táče stravy, ale toho, jak tady některé píšou „ už nikdy by dítě neviděla“ :). Pokud by si tchýně dala říct a nastavili se nějaká pravidla ohledně výživy, tak ok. Problém někdy je, že ty sebestředné ženské mají pocit, že to musí jet podle nich a ony přece děti atky vychovaly… a prostě dítě cpou, i když si to rodiče nepřejou.
Jako já jsem pak s tchýní taky vyměkla, ty její bonbóny furt, no ale nastavili jsme si pravidla, že fakt jako ne celej pytlík pomalu obden, ale to bylo až u starších dětí.

Nutelu bych dítěti nedala určitě tak do roka, k čemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí