Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A když týden nebereš prášky? A jinak když v tom týdnu nedostaneš MS, tak to chce před nasazením dalšího kroužku udělat těhotenský test.
Samozrejme ze jsi chranena, jen nesmis po pauze zapomenout zavest vcas, protoze u krouzku narozdíl od prášků je limit tři hodiny
Noí mě spletlo to že když si ho vyjmu tak jen na 3 hodiny nanejvýš. děkuju ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Asi jsem udělala chybu. Před 3 dny jsem dobrala platíčko prášků. V pondělí jsem začala menstruovat a včera jsem byla u doktorky, že potřebuji změnit HA. Napsala mi NuvaRing s tím, že si ho mám zavést ještě ten den. Tak jsem tak udělala. Ale nevím, jestli je to správně. Děkuji za rady. A ještě jedna věc. Je v pořádku si ho na sex vyndat? Díky, díky ![]()
Zkrácení té pauzy nevadí, takže chyba to není.
Na sex si ho vyndat můžeš, ale nesmíš ho pak zapomenou vrátit, smí být venku max. 3 hodiny, ale mě osobně to přišlo zbytečné a nechávala jsem ho.
Ja ho nevyndavam ani na sex, mam strach ze zapomenu znovu zavést
Ahoj holky,
používám Nuvaring rok a nemůžu si jej vynachválit, měsíčky mám kratší a bez bolestí, které byly dříve neúnosné, váha mi zůstala původní, při sexu ho nevnímám já ani partner.
Mám ale jeden dotaz, protože v příbalovém letáku se to nepíše - CHRÁNÍ HORMONY KROUŽKU PROTI POČETÍ I BĚHEM TÝDNE BEZ KROUŽKU? Jelikož menstruace přijde většinou třetí den po vyndání kroužku, stává se, že se s přítelem milujeme ty tři dny bez. Doteď jsme používali kondom, ale dnes to bylo poprvé bez, a malinko jsem znervózněla, chtěla jsem tuto informaci dohledat, ale nenašla. Poradíte?
Díky, Kačka
Je-li kroužek mimo pochvu méně než tři hodiny, měl by Tě chránit, ale osobně bych to určitě nedělala. Sex je doba, kdy bys ho měla mít především.
Ahoj, před těmi třemi týdny jsem zavedla první kroužek a od té doby jsem měla měsíčky pořád, možná ke konci se mi hodně zeslabily a ztmavly… ted ve čtvrtek jsem vysadila a mám je zas, ale vlastně tak, jak by tedy správně měly být.. myslíte, že to s novým nasazením konečně správně skončí? je to vážně vyčerpávající.. u gynekoložky jsem byla, předepsala mi na to předtim jedny prášky a kapičky, aby se mi to aspon zeslabilo, což jakš takš pomohlo, ale i tak…
do práškové antikoncepce se mi moc nechce po předchozí zkušenosti.. brala jsem je 4 roky a po vysazení jsem zhubla asi 12 kg! a měla jsem s nimi pravidelně každý měsíc mykozní onemocnění.. ted nic, paráda… proto bych nejradši jinou antikoncepci, takže zkoušim tenhle kroužek..
@Kajdulinda
Omlouvám se za anonym, ale jsem chlap, tak nechci aby si o mě někdo myslel že jsem úchyl že se pletu do antikoncepce.
Vlákno jsem viděl na boku mezi obnovenými. Žena to měla jako ty, první kroužek krvácela skoro pořád, od druhého kroužku už bylo všechno v pohodě.
Tak to nevzdávej, mělo by se to srovnat.
@Kajdulinda jestli antiko sedi by se melo hodnotit az po 3 cyklech, ale chapu ze tohle je velmi neprijemne ![]()
Ahojte
mám dotázek možná blbý, ale když sem ten týden bez kroužku tak sem nebo nejsem chráněna? A co když nedostanu v tom týdnu mestruaci
???