NuvaRing

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
22.11.13 13:45

Tuhle antikoncepci jsem měla jako poslední před otěhot. a musim říct, že nebyla špatná, ale.. Po čase užívání teto HA mě začalo bolet při sexu, nevim jestli to bylo z toho. Taky mám příhodu, jednou mi ten kroužek manžel vytahl a měl ho na něm. Připadala jsem si jak v maneži :D To sem mohla dat anonymně, co. :P :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.11.13 13:46
@Niqitka píše:
Tuhle antikoncepci jsem měla jako poslední před otěhot. a musim říct, že nebyla špatná, ale.. Po čase užívání teto HA mě začalo bolet při sexu, nevim jestli to bylo z toho. Taky mám příhodu, jednou mi ten kroužek manžel vytahl a měl ho na něm. Připadala jsem si jak v maneži :D To sem mohla dat anonymně, co. :P :think:
:lol: dobry ;)
  • Citovat
  • Upravit
katttt
22.11.13 13:52

Jasne diky no. Jako cekat mesic se mi teda moc nechce ale zeptam se jeste dr dik

• Citovat
  • Upravit
16365
22.11.13 14:02

@KackaDoup obcas je dobry navody cist :mrgreen:

@Niqitka :mrgreen: :mrgreen: jste se aspon zasmali ne  :lol:

@katttt píše:
Jasne diky no. Jako cekat mesic se mi teda moc nechce ale zeptam se jeste dr dik

Nemusis cekat, jen tyden navic jeste kondom. (To ja jen jsem takova ze by mi to prislo moc umely nabouravani cyklu)- a taky zalezi kolikaty den bys ho chtela zavest.
S dr se urcite porad stejne tam musis jit na prohlidku a pro recept ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elza001
28.11.13 23:06

A co když byl po sexu venku déle než tři hodiny? :(
Stačí používat dalších 7 dní ještě jinou antikoncepci, aniž bych se musela obávat, že už jsem ohrožena těhotenstvím? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
16365
29.11.13 11:42
@Elza001 píše:
A co když byl po sexu venku déle než tři hodiny? :(
Stačí používat dalších 7 dní ještě jinou antikoncepci, aniž bych se musela obávat, že už jsem ohrožena těhotenstvím? Děkuji za odpověď

zalezi jek dlouho a v kterem tydnu, viz letak: :mavam:
Jestliže byl Váš kroužek dočasně mimo pochvu

Když je přípravek NuvaRing v pochvě, uvolňuje pomalu hormony do organizmu a chrání tak před otěhotněním. Jestliže je kroužek mimo pochvu déle než 3 hodiny, nemusí Vás před otěhotněním ochránit. Proto nesmí být kroužek déle než 3 hodiny mimo pochvu během 24 hodin.

Jestliže je kroužek mimo pochvu méně než 3 hodiny, chrání Vás stále před otěhotněním. Musíte vložit kroužek co nejrychleji zpět do pochvy, ale nejpozději během 3 hodin.
Jestliže byl kroužek mimo pochvu nebo se domníváte, že mohl být mimo pochvu déle než 3 hodiny během 1. nebo 2. týdne, nemusíte být chráněna proti otěhotnění. Vložte kroužek hned jak to zjistíte do pochvy a nechte kroužek na místě nepřetržitě po dobu alespoň 7 dní. Pokud máte pohlavní styk, používejte během těchto 7 dní kondom, neboť je zde možnost otěhotnění. Pokud jste v prvním týdnu používání a měla jste pohlavní styk v předchozích 7 dnech, je zde možnost, že můžete být těhotná. V tomto případě kontaktujte svého lékaře.
Jestliže byl kroužek mimo pochvu nebo si myslíte, že mohl být mimo pochvu déle než 3 hodiny ve 3. týdnu, nemusí Vás ochránit před otěhotněním. Znehodnoťte kroužek a rozhodněte se mezi dvěma následujícími možnostmi:

1. Zaveďte okamžitě nový kroužek.

Tím začíná další 3-týdenní období používání kroužku. Nemusí se u Vás dostavit menstruační krvácení, ale může se objevit krvácení z průniku nebo špinění.

1. Nezavádějte kroužek znovu. Počkejte na menstruaci a pak zaveďte nový kroužek, ne později než za 7 dní po odstranění prvního kroužku nebo jeho vypuzení.

Tuto možnost si můžete zvolit jedině tehdy, jestliže jste přípravek NuvaRing používala nepřetržitě během předcházejících 7 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha-ir
29.11.13 15:47

Ahoj holky, mám taky s nuvaringem problém… :(

Doktorka mi ho doporučila, protože jsem se chtěla vyhnout tabletkám (předtím jsem nikdy žádnou HAK nebrala)… jenže! nevím jestli je to normální a mám ještě počkat, jestli se to třeba při dalším kroužku nezlepší, ale v tuto chvíli bych ho nejradši vyměnila. Dneska je to týden, kdy ho mám zavedený, ale od prvního zavedení mám každý den mykózy, které jsem předtím nikdy neměla. Musím alespoň 1× denně mazat (Clotrimazol). Je ale horší, že ho v těle fyzicky necítím, nikde mi nesklouzává, ale párkrát za den mě zabolelo v podbřišku. Včera mi menstruace skončila a začaly silnější bolesti v podbřišku, jako kdybych to měla znovu dostat (ale už ani nešpiním), přesto že jsem si ho zkoušela zavést znovu a jinak), pobolívají mě záda, cítím únavu a hlavně bolest tu v tom podbřišku, je to nepříjemné. Zřejmě ho moje tělo nějak nedokáže přijmout :nevim: co myslíte? Měla bych radši přejít nakonec na ty pilulky (samozřejmě až po pauze)? Stalo se to ještě někomu? Já právě nevím jestli to znamená, že ho moje tělo nepřijímá, nebo jestli je to normální… zatím to ale nevypadá že by se to mělo nějak samo upravit…

• Citovat
  • Upravit
Ha-ir
29.11.13 17:34

Tak mi to nedalo a znovu jsem ho vyndala a zavedla. Tentokrát jsem ho „nervala“ tak hluboko. Mám ho asi 1cm od vchodu (spíš ještě míň) a je to o trochu lepší… i když nemůžu říct, že mě předtím nějak tlačil. Necítím ho pořád stejně, ale to „píchání“ v podbřišku už neni tak častý. Sice se pořád cítím tak divně (jako při menstruaci), ale tak uvidím jaký to bude v dalších dnech… ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nějak snižuje účinek, když si vezmu vaginální (boraxovou) globuli? Bylo by to vlastně v přímym kontaktu s kroužkem…

• Citovat
  • Upravit
1
11.12.13 21:22

Po 14 dnech zavedení kroužku - 14 dní krvácení, velmi zásadně snížená chuť na sex (s tím jsem počítala a vlastně to byl hlavní důvod nasazení antikoncepce - neustálé myšlenky na sex, bolení v podbřišku v touze po sexu, neschopnost soustředění v práci díky neustálé chuti na sex, hádky s partnerem kvůli neukojení…), hádky ustaly, ale to krvácení mi vadí.. Velké plus vidím v tom, že se mi nenalila prsa, což bylo vždy po běžné antikoncepci. Celých 14 dní kroužek drží na svém místě hluboko v pochvě, nesjíždí. Partner kroužek při sexu vůbec necítí. Jediné mínus to krvácení. Doufám, že ustane, ptž jsem jinak velmi spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
18.12.13 21:19

Ahoj holky, stala se mi takova vec - venku mrzne - je nula az minus dva stupne a ja zapomnela krouzky v aute, mela jsem je tam asi pul dne - myslite, ze se s nima mohlo neco stat? Hlavne s jejich ucinnosti! Stalo se vam to taky nekdy? Dik moc za odpoved!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.12.13 19:59

Ahoj,
Stala se mi taková věc..Měla sem pauzu 7 dní a zapomněla sem dát nový kroužek, o dva dny. A nějak sem si neuvědomila, že by to mohlo být riziko a s přítelem sme se milovali bez jiné antikoncepce. Myslíte, že to může být velké riziko těhotenství? Nebo kroužek působí hned po vložení? Nemáte stím nějakou zkušenost? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
25.12.13 20:04

To jste prodlouzila pauzu, coz se nesmi, takze jste vynechala ochranu v prvnim tydnu a pokud byl sex i v pauze hrozi zpetne otehotneni, zasla bych za 14 dni na test z krve pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.12.13 21:03

No a mám to nechávat až za 14 dní? Nebo myslíte, že mám jít pro postinor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
25.12.13 21:06

Zalezi kdy byl nechraneny pohl. styk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
25.12.13 21:06

A stejne pokud byl nechraneny styk v pauze je na postinor pozde