Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Teri069 píše:
Dobrý den dámy, prosím můžu se zeptat, mám trombofilii F (srážlivost krve) a pilulky vůbec nesmím. Vlastně žádnou HA, dokud mi moje gynekoložka nedala letáček o NuvaRingu. Myslíte, že bych ho mohla zkusit? Moje mamka touto nemocí trpí taky, dozvěděly jsme se o ní teprve nedávno, takže jako mladá asi 10 let brala antikoncepci i když by neměla. V pořádku pak porodila 2 děti. Bohužel před rokem skončila v nemocnici, kde málem zemřela, když se jí udělala sraženina (tromboza) v mozku, tak jsem se dozvěděly o trombofilii.
S přítelem už kondomy mít nemůžu, nebudete mi věřit, ale mám na ně vztekI příteli to trochu vadí, zdržuje to, furt musíme myslet aby jsme je nezapomněli koupit a je vážně k nas****í když zapomeneme. Jaké jsou vaše názory?
Ja myslim, ze by jsi to mela probrat v hematologicke ambulanci. Porad je to hormonalni no… a po domluve pouze s gynekolozkou bych do toho nesla ![]()
Nuvaring je super, za me doporucuju, prasky mi delali neplechu, spineni, spineni po styku..s nuvaringem jsem naprosto spokojena, jen by mohl byt levnejsi..
@Teri069 ja brala Nuvaring rok, pak mi prisli na Leidena a MTHFR, oboji heterozygot a uz mi to hematolog nedoporucil, gyndarka nenapsala. Pritom geneticka rikala, ze Nuvaring bych mohla. Nicmene riskovat to nebudu, beztak mi to nikdo nepredepise ![]()
Taky mám cestve zjistenou trombofilii a nuva ring mi doktorka zatím nechala, delali jsme dalsi testy a vysledky zatim nevim..doufam ze to zustane u toho ze si budu moci nuva ring nechat ![]()
Zdravím ženy, po všech peripetiích s prášky (špinění skoro celý cyklus, deprese) jsem přešla na Nuvaring…tak jsem zvědavá. Mám anovulační cykly, a nedostávám bez hormonů (HA nebo Agolutin) MS, po porodu jsem začala brát tu stejnou HA jako před porodem, a vůbec mi nesedla. Tak jsem se rozhodla že to zkusíme bez prášků…ale zase jsem nedostávala MS a každý měsíc chodila na injekce, a nebo brala různé hormony a to se mi už fakt nechce. Tak jsem zvědavá jestli to bude fungovat jak má. Mám trošku strach z toho abych ho někde neztratila…
V pondělí si mám zajít pro injekci abych dostala MS a budu zavádět
![]()
Nechci teda strašit, ale na youtube dost holek Nuvaring kritizuje, hlavně kvůli šíleným výkyvům nálad a depresím :/ Samozřejmě na každýho to asi působí jinak, tak držím palce ať to není váš případ.
AHoj holky nemate nahodou jeden krouzek na prodej? moje dr. ma dovolenou a ja zjistila ze nemam dalsi. dekuji
Ahoj holky
, našla jsem tady spoustu super typů rad, nicméně nenašla jsem žádný příspěvek o koupání ve vaně. Mám ráda dlouhou horkou koupel
, myslíte, že kroužku to bude vadit, když se má omývat jen ve vlažné vodě? Horká voda při koupeli se „tam“ přeci dostane
…Za názory moc děkuju ![]()
@Danielka118 jak hluboko se dostane ta horka voda, asi ne zase az tak daleko jak si myslis, to bys totiz citila
takze klid, to mnozstvi co se tam dostane rychle vychladne. Pokud se nekoupes dvakrat denne a mas obavy tak ho muzes vyndat ![]()
Pravda, ho vyndej a máš klid. Myslím si, že když to vydrží 37stupňů třeba při nachlazení, tak to klidně vydrží třeba 40 ve vodě ![]()
Holky jsem trubka, stydím se, proto anonym. Vyndala jsem kroužek o den dřív než jsem měla. Myslíte, že to má vliv na účinnost, když ho znovu zavedu zase o den dřív?? Dík
@Anonymní píše:
Holky jsem trubka, stydím se, proto anonym. Vyndala jsem kroužek o den dřív než jsem měla. Myslíte, že to má vliv na účinnost, když ho znovu zavedu zase o den dřív?? Dík
KLid… Ten kroužek v sobě nemá hodinky ![]()
Například. Dnesk čili v úterý vyndám ( místo středy) tak tedy i zavedu v úterý ( místo té středy, která už nebude dále figurovat)
Ahoj holky, ja je vysadila a mam doma jeste dva nevyuzite krouzky, zakoupene v srpnu. Kdybyste n nektera mela zajem, dejte mi vedet! ![]()