Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den. mam dotaz- pristi tyden mam jit na operaci. zadala jsem svoji lekarku o oddalovaci injekci a ona mi pred mesicem nasadila naplasti evra. pri nich jsem 16 dni kdvacela, tak mi ted rekla at si misto pauzy vlozim krouzek nuvaring. je mozne ze menses oddalim? nebo mam ocekavat komplikace? dekuji za odpoved
Ahoj,16.2.2014 jsem zavedla 1.kroužek nuvaring. Strašná bolest jak při kontrakcích, bolelo mi to 3 hod. ráno, přes den 2×2 hod. a večer před spaním 3h. Měla jsem pocit, jako když mi to rozežere dělohu. 3.den také bolesti hodně. 4.den se bolest zmírnily. 5.den už to ušlo. 13.den pořád krvácím- volám gynekologovi. Odpovídá, abych vydržela týden, pak popř. zavolala, zda tam není zánět.6.3.2014 stále krvácím-volám gynekologovi, že jsem prokrvácela celé období zavedení 1.kroužku Nuvaring. Říká, že to může být u nové antikoncepce až 3 měsíce. Další negativa potím se:převlékám trička po 30 min., začínám být anemická, ruce a zápěstí nedokrvené-zimnice. Dostavuje se nepravidelná frekvence intervalu srdce. Informuji gynekologa- odkáže mi na obvodního lékaře, abych tam řešila srdíčko, popř odběry krve. Volám tedy obvodního lékaře. Bolí mi kolena.11.3.2014 2.den po vysazení nuvaring cítím se o dost lépe, tentýž den navštěvuji obvodního lékaře, sděluji mu potíže. Jsem objednána na odběry krve 20.3.2014.16.3.2014 zavádím 2.kroužek. Mám křeče v lýtkách a krevní sraženiny -modřiny. Vezmu si hořčík, který mi pomůže na 2 hodiny
Po odběrech krve čekám na výsledky: snížené železo - dostávám actiferin
a snížená činnost štítné žlázy - dostávám letrox 50. Tím se vyřeší mé potíže, krvácení přestáva, ted jsem v týdnu bez kroužku a v neděli budu brát 3.kroužek. Takže vcelku zdlouhavý proces, ale konečně jsem se dočkala výsledku. Zdravím všechny
Ahoj, stalo se někomu z vás, že se první menses vůbec nedostavila? Zavedla jsem poprvé kroužek 1.den, kdy měla přijít MS večer a jenom jsem v noci trochu špinila a MS se vůbec nerozjela a pak přestalo i špinění, Teď mám kroužek 6.den, dělala jsem si dvakrát testy, těhotná nejsem. Mám už tři děti a stačí
, předtím jsme používali jen kondomy, ale kamarádky otěhotněly i s nimi…já už to riskovat nechci, Mudr mi říkala, že kroužek má nižší pravděpodobnost otěhotnění než prášky i gumičky. Zatím jsem moc spokojená, ani ho necítim při sexu ani při sportu. Díky
@Bertolka
Je to mozne, pac krouzek se ma zavest az POTE, co ten den menstruaci dostanete, ne, kdyz ji jen ocekavate.tzn. Mohly hormony zapusobit, ale tutac to neni, radeji si udelejte pak i test.
@Erika1 Zavádění bez problémů, citlivost při styku také žádná. Zdálo se mi to praktické až do doby, co mi nastaly problémy. Při sprchování jsem si nahmatala poměrně velkou bulku, která byla velmi bolestivá při doteku. Bylo mi řečeno, že je to zánět bartholiniho žlázy a že to je pravděpodobně z Nuvaringu, který dráždil stěny poševního vchodu. Takže po nasazení léků a vysazení Nuvaringu jsem se toho zbavila a už bych se ke kroužku nevrátila. Momentálně jsem skoro rok bez antikoncepce a nemůžu si ztěžovat!
Ahojky, užívám nuvaring už 5tý rok, a najednou se mě dostavily šílené křeče v břiše, když nuvaring vyndám na menstruaci, bolesti jsou po 2 dnech vyndaní v pohodě. Nemá někdo s tímto problémem zkušenosti? Dík ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Používám Nuvaring pravidelně už asi 5 let. Teď se mi stalo, že jsem zapomněla vyndat kroužek (místo v pátek, jsem ho vyndala v sobotu 14.6.). Menstruaci jsem měla cca středa-pátek, ale v pátek jsem zapomněla kroužek zavézt a zavedla jsem ho až v neděli 22.6. ráno :/. Pět dní na to cca 27.6. jsem měla nechráněný pohlavní styk. Myslíte, že bych mohla být těhotná? Příp. poznal by to už dnes gynekolog? Pokud jsem ho vyndala později a zavedla později, jedná se pokud dobře počítám o rozdíl jednoho dne, ale stejně jsem z toho celá nesvá:(
Ahoj, Nuvaring užívám první měsíc. Dříve jsem užívala pilulky. Četla jsem, že se má kroužek po 21 dnech vyndat a 7 dní bych měla mít MS. Po těchto 7 dnech mám opět zavést nový kroužek a budu 100% chráněná, nebo musím užívat i jinou ochranu v prvních dnech? Mockrát děkuji za radu. ![]()
Nevite, odkdy ucinkuje, kdyz si ho zavedu, jestli hned nebo jako u prasku pockat nekolik dni. A take bych se chtela zeptat, zda se s nim da koupst v bazenu nebo tak, jestli to krouzku nejak neuskodi. Dekuju za odpovedi:)
Dobrý den, mám pár dotazů na nuvaring..brala jsem 2 roky HA a v pořádku od změny značky jsem měla problémy..krvácení při styku i mimo, po změně dalších dvou značek i k vrácení stare se nic nezměnilo. Doktorka mi předepsala NUVARING a zprvu mi to přišlo dobré řešení, ale po přečtení této diskuze se malinko obavám..jaké máte zkušenosti s touto antikoncepcí, pokud jste některá měla podobné problémy jako já..děkuji ![]()
@nast19 na kazdého pusobi jinak, kdybych nemela problem s tlakem, nikdy bych s ha neskoncila. Nekdo ma problemy nekdo ne, musis vyzkouset sama ![]()
Ahoj nuvaring mam 2.tyden a musím říct že jsem prijemne prekvapena.1.zavedeni naprosto v poradku, řekla bych zže je to jeste jednodušší než zavedení tamponu. O krouzku nevím dokonce musim kontrolovat jestli tam vubec je. Hodně jsem četla a že vypadava, ale není tomu tak…a pri sexu o nem také nevim..cena je sice vyšší, ale už bych ho nevymenila ![]()
Dobrý den dámy, prosím můžu se zeptat, mám trombofilii F (srážlivost krve) a pilulky vůbec nesmím. Vlastně žádnou HA, dokud mi moje gynekoložka nedala letáček o NuvaRingu. Myslíte, že bych ho mohla zkusit? Moje mamka touto nemocí trpí taky, dozvěděly jsme se o ní teprve nedávno, takže jako mladá asi 10 let brala antikoncepci i když by neměla. V pořádku pak porodila 2 děti. Bohužel před rokem skončila v nemocnici, kde málem zemřela, když se jí udělala sraženina (tromboza) v mozku, tak jsem se dozvěděly o trombofilii.
S přítelem už kondomy mít nemůžu, nebudete mi věřit, ale mám na ně vztek
I příteli to trochu vadí, zdržuje to, furt musíme myslet aby jsme je nezapomněli koupit a je vážně k nas****í když zapomeneme. Jaké jsou vaše názory? ![]()
@Teri069 No nevím jestli i v tomto případě jsou doporučovány, protože i v Nuvaringu jsou hormony i když minimální. Opravdu jen minimum.
Kdyby nestály 1000-1200 tak bych je měla zase taky. Měla jsem kde co, momentálně jsem se fakt už navždy zařekla, že HA nechci i protože mám pozitivní Rodinnou anamnézu a při sebemenším problému vysadit, takže vysazuju a už nechci pilule ani vidět.
S nuva jsem byla nejvíce spokojená, jen ta cena