Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já právě trpím bolestma.. takže to je jeden z důvodů a ten druhej, že v zrcadle se nemůžu ani vidět.. jsem už zoufalá, po vysazení jsem měla trošku problémy, ale ted nečekaně a nepochopitelně se to rozjelo, takže jdu asi do antikoncepce zpět asi po třech letech..
@Luc7 A jseš si jistá, že nejsi těhotná? To se pleť taky hodně zhorší.
Holky, ja brala HA několik let, pleť bez chybičky… V zimě jsem vysadila, přestala mi vyhovovat, chtěla jsem udělá pauzu a nechat si čas na rozmyšlenou, jakou ochranu budeme používat dal… No a teda akné hrůza, obličej a zada… Sotva se mi to začne lepsit, do rána mám další čtyři… A ještě ke všemu takové velké, bolavé, hluboké… No dnes budu vyndavovat první NuvaRing, pleť zatím stále stejná, ale chápu, ze je ještě brzy, doufám ve zlepšení, každopádně vzhledem k blížícímu se letu stejne plánuji návštěvu dermatologa ![]()
Akorát holky, nemely jste bolesti zad pri užívání NuvaRingu? Kdysi jsem na to trpěla, nijak jsem to ale neřešila, ted jsem měla dlouho klid apod lední dva týdny se mi to zase začalo objevovat, někdy se nemůžu ani narovnat, hlavně v oblasti beder a výš zhruba do poloviny… Nevim, jestli to mám pricitat NuvaRingu? Děkuji! ![]()
@PepiKo Když jsem brala Nuvaring, tak jsem bolesti zad neměla. Ale po vysazení jsem měla první den MS velký bolesti v oblasti beder. Takže u mě to Nuvaring nezpůsoboval.
S tou pletí bych tomu dala čas. Po vysazení se mi taky hned nezhoršila, asi až po čtvrt roce.
@Majdina82 no ja pleť taky neměla hroznou hned od vysazeni, ale prave poslední dva tri měsíce je to děs běs…
tak uvidim
Těhotná nejsem… jsem zrovna v cyklu, i když vím, že někdy to nic neznamená, ale ta katastrofální pleť je už tak 2-3 měsíce. Přijde mi, že se mi hrozně začaly ucpávat pory. Jdu na vylučovací metodu. Vynechávat kosmetiku…
Ahoj, mam dotaz…dnes (ctvrtek) jsem zavedla prvni krouzek…chtela bych se zeptat jestli to ted bude tak, ze za tri tydny take ve ctvrtek ho vyndam a pak za tyden zase ve ctvrtek zavedu novy? Protoze driv jsem byla zvykla brat prasky 21 dni pak 7 dni pauza a 8mý den prvni prasek.
Takze u Nuvaringu je to takhle po tydnech…? Nejak jsem se do toho zamotala ![]()
@Pce Ahoj,jj ve čtvrtek ho zavedeš a pak zase ve čtvrtek vyndáš. můžeš si to posunout i na jiný den, aby ti MS vycházela, jak potřebuješ.
Dobrý den, rozhoduji se mezi Nuvaringem a tělískem Jaydess, tak by se chtela zeptat co by jste mi doporučili? a první kroužek se zavádí ihned po skončení menstruace? Děkuji
@macinka445 První kroužek zavádíš první den MS. Bližší info ke kroužku najdeš na netu. Nemám zkušenosti s tělískem, to neporadím. S Nuvaringem jsem byla spokojená.
Zdravim! holky zacala jsem pouzivat NuvaRing! nikdy v zivote pred tim nebrala zadna antikoncepce, nemuzu polikat prasky vybec a po druhe proste nechtela jsem si nicit zdravi hormonalnimi pilulkami!
jinak mne doktor doporucil ze krouzek mam zavest prvni den menstrualniho cyklu a nechat ho tam po dobu 3× mesicu, a pootm vyndat a dat dalsi! ale ja ctu pribalovou informaci ze tam pisi kdyz nechate dyl nez 4 tydny tak je riziko tehotenstvi! vubec nevim co delat,, muzete neco poradit((
@anicka5550 Ahoj, to jsi ho asi špatně pochopila nebo se přeřekl. Nechává se tam 3 TÝDNY ne měsíce. Po třech týdnech ho vytáhneš a pak další vložíš za týden. Za další tři týdny ho zase vytáhneš a tak furt dál… ![]()
Teď mě ještě napadá, že možná myslel, že balení máš na tři měsíce
Jsou tam totiž tři kroužky.
No mozna jsem to spatne pochopila..ale on mne rikal ze kvuli tomu ze mam hormony strasne rozhazeny a proto musim tak dlouho to mit..uz rok a mul mne se zrusil menstruacni cykl, tak ze krvacela po dva mesice v kuse potom tri mesice klid a tak furt. a on rikal ze to je kvuli tomu ze jsem mnela dve operaci za sebou a to se zrusilo a proto me tak doporucil ten nuvaring! Ja jemu jeste urcite zavolam, ale doufam ze mne aspon pomuze ten nuvaring uklidnit hormony a budu mit konecne klid s menstruaci ![]()