Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám znovu dotaz, omlouvám se, ale jsem trochu vyděšená. Po několika letech na Lindynette prášcích jsem po pauze místo prášku zavedla nuvaring, bylo to na silvestra v devět večer, po 3 týdnech tedy ted ve středu 21.1 v devět večer sem vytáhla kroužek. Menzes zatím nikde. Má stím, prosím, někdo zkušenosti? Je možné že by menstruace vubec nepřišla? Kroužek mi nevypadl ani jsem ho nevyndávala, dobře seděl celé tři týdny, takže bych řekla, že těhotenství je, doufám, vyloučeno. Díky moc!
@joppa jeste je brzy, vzdyt to vecer bude teprve 72hodin. Snaz se uklidnit, myslim ze do dvou max 3dnu normalne prijde ms ![]()
Ještě může být brzy, já vyndavám ve čtvrtek večer a MS doráží pravidelně v pondělí během dne
ale takhle jsem to měla i na práškách.
Uf, děkuju za uklidnění:) Břicho mě bolí vyoženě menstruačně, snad to brzy přijde. Já bych se i ráda uklidnila, ale v úterý mám státnice, takže to asi moc nepujde… ale děkuju za uklidnění, hned se cítím líp, že je vlastně ještě brzo a jančím zbytečně ![]()
Nemožné s nuvaringem otěhotnět, je velmi spolehlový pokud se zavádí jak má
Prodej léků na předpis je nelegální, příspěvky jsem proto smazala.
Monika
Zdravím
moc prosím o radu, nikde nemůžu najít nebo jsem asi úplně slepá, asi jste to tu už probíraly… jak je to u Nuvaringu se sexem při sedmidenní pauze? Jsem v této pauze chráněná před otěhotněním nebo ne?
Děkuji moc ![]()
@elfesamozřejmě že ano.Jako u každé jine antikoncepce. Ze by to nebylo v letáku?
@elfe řekla bych že to bude hned v prvním bode, kde je vysvětleno k čemu je lék určen. tam by melo byt jak funguje HA. ŽE brání uvolnění vajíčka ![]()
Tak mám zase dotaz na zkušenější
Musela jsem díky náhle ortopedické operaci neudělat pauzu a po vyjmutí hned zavést další kroužek(abych neměla menzes na operaci), v letáku je napsáno že je možné špinění nebo tak..to sem dostavilo, jsem ale chráněná? To tam nepíšou, ale předpokládám, že když sem neudělala nějakou chybu ve schématu, tak bych měla, né? Věc druhá je, že při operaci sem byla 2 hodiny v narkóze, myslíte, že ta má na ochranu vliv? A třetí věc, léky Zibor(injekčně na ředění krve),aescin(na otok) a piracetam (osvěžení mozku po narkóze), mají vliv? Nemá někdo zkušenost v kombinaci s Nuvaringem s některým lékem? Děkuji mockrát ![]()
Já jsem s Nuvaringem teda extrémně spokojená. Používám ho už rok a neumím si představit, že bych se měla vrátit ke každodennímu polykání pilulek. Při sexu nevadí, partner ho absolutně necítí, jen jednou se stalo, že o něj zavadil. Jinak ten kroužek se chůzí a pohybem umístí naprosto dokonale sám, i když se zavedení úplně nepovedlo. S tím vypadnutím to taky není nijak horké. Jednou jsem cítila že opravdu „vylézá“ ale bylo to při stěhování a nošení těžkých věcí. Tlak udělal svoje. Ale naprostá spokojenost! Bohužel můj organismus už je tak zmatený že v neděli vyndám kroužek a až v sobotu dostanu menzes, ale užvání tampónů a kroužku najednou taky není problém. Žádné změny nálad, žádné přibírání, chuŤ na sex nemizí… prostě BOMBA!
![]()
Ahoj holky, Nuvaring používám asi dva týdny. První tyden bylo vse v pohode ale ted jsme s přítelem spolu byli par dni a po každém sexu me strasne boli stydké kosti. Nikdy se mi to nedělo a sex neni razantní.. Prosim pomoc ![]()