Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a vyckejte…
zitra zavolej na gyndu.dr te prohlidne a bude.
@steveka jojo už se na to psychicky chystám. mám strašnou krávu doktorku
Ja sla taky k memu dr…v plne sile ms..co se dalo delat na netu jsem si precetla ruzne veci, tak jsem silela strachem..ale dobry.pry to bylo horecku a velkym poklesem hladiny hormonu.
Zdravím:)
Přečetla jsem si všechny příspěvky a mám dotaz. Minulý týden jsem si prvně nechala předepsat nuvaring, ještě jsem si ho nezavedla-čekám na menses. A docela mě děsí vaše komenty, že například při divočejším sexu vypadává. Mám si ho tedy po každém sexu kontrolovat? Asi jo, protože panikařím už teď. Taky mě zajímá, zda u některých poloh nemůže být sex bolestivý, když je tam kroužek, který tam vlastně nepatří? A poslední otázka je, jestli se vám teď objevují častěji mykózy než bez kroužku? Díky
![]()
Taky zdravím,
Nuvaring jsem užívala před rokem a půl, ale měla jsem pořád zvýšené teploty (nenapadlo mě, že to může mít souvislost), byla jsem unavená, udělaly se mi cysty v prsou a padaly mi vlasy, občas mi bývalo dost špatně. Taky jsem častěji trpěla na záněty a výtoky. Nepřibírala jsem. Nikdy se mi nestalo, že by vypadl, byl cítit, na sex jsem vyndávala. Po vysazení se srovnaly vlasy, ale menzes s frekvencí tři měsíce a brutální akné všude- nikdy jsem na něj netrpěla. Ale to souvisí s vysazením jakékoli antikoncepce- občas se to stává. Takže i jako silný kuřák to vidím na Diane, než se mi srovná pleť. Nuvaring má obrovskou výhodu pro nízký obsah hormonů, spousta žen kolem mě je s ním nad míru spokojená, ale za mě palec dolů.
Ahoj holky. tak muj problem se opakoval jeste jednou. volala jsem doktorce a ta mi rekla at si koupim askorutin ze by se to melo srovnat tak uvidime
Ahoj potřebovala bych poradit. Mám nuvaring už rok a půl a včera mi z ničeho nic málem vypadl, zandala jsem ho zpět a ráno byl zase na kraji.. Nevim co stim. nemáte stim někdo zkušenost? Jsem z toho hotova.
Mam dotaz. V pondělí jsem vytáhla kroužek - po prvních 3 týdnech a menses se ještě nedostavil a během těch 3 týdnů bylo 2× krvácení myslíte že je to normální? má doktorka má dovolenou tak nevím
Zuka1984: je možné, že je pro tebe hladina hormonů v kroužku příliš nízká. To může způsobovat krvácení v průběhu cyklu a pseudomenstruace se potom nedostaví, protože není dostatečně narostlá děložní sliznice, aby se mohla odloupat.
Zdravim, prvni nuvaring sem zavedla vcera vecer a rano byl uplne dole :-/ tak sem ho zavedla zpatky a takhle uz 3× stalo se to nekomu?
Ahojte, taky ho mam nekdy az na kraji.tak proste zasunu dal.pkud vylozene nevypadava tak v tom nevidim problem
@nsperlik píše:
Zdravím:)
Přečetla jsem si všechny příspěvky a mám dotaz. Minulý týden jsem si prvně nechala předepsat nuvaring, ještě jsem si ho nezavedla-čekám na menses. A docela mě děsí vaše komenty, že například při divočejším sexu vypadává. Mám si ho tedy po každém sexu kontrolovat? Asi jo, protože panikařím už teď. Taky mě zajímá, zda u některých poloh nemůže být sex bolestivý, když je tam kroužek, který tam vlastně nepatří? A poslední otázka je, jestli se vám teď objevují častěji mykózy než bez kroužku? Díky![]()
![]()
Mykózy způsobovat nemůže je nezávadný. Při sexu to nebolí, jen občas „obtěžuje“ řekněme při orálním sexu .) Partnerovi to nevadí, ale já se cítím lépe, když tam není, takže ho vyndavám.
@zuka1984 Když jsi předtím brala jinou HA, tak možná trvá než si tělo zvykne na menší dávky hormonů? Já přecházela z celkem silné HA na tohle a naprosto bez problémů, takže neporadím ![]()
@NevolovaD píše:
Zdravim, prvni nuvaring sem zavedla vcera vecer a rano byl uplne dole :-/ tak sem ho zavedla zpatky a takhle uz 3× stalo se to nekomu?
Já ho celkem běžně nosím „u kraje“ není to tak, že bych cítila že jde ven, ale je jen pár cm za vchodem, on se tam ustálí a pořád tam sedí a nehne se. Jediná nepříjemnost je pak, když už nasadím kroužek a k tomu ještě používám tampony, to si ho s tamponem vždy povytáhnu. Neboj, působí i takto. Pokud vyloženě necítíš jak tlačí tak je to normální.
Zdravím, NuvaRing jsem začala používat před týdnem, po špatných zkušenostech s pilulkami mi byl doktorem doporučen. Občas cítím bolesti v podbřišku a kroužek mi párkrát sklouzl níž, tak si říkám, jestli ho nemám zkusit zavést ještě hlouběji. Nebo je to jen důsledk toho, že na něj nejsem zvyklá? Jinak jej ale necítím. A opravdu to funguje i po dobu jednoho týdnu „bez kroužku“? Budu vděčná za rady zkušenějších.