Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už ho mám přes tři měsíce a naprostá spokojenost!
Vůbec ho necítím, manžel taky ne
, nikdo to nevidí, nemůžu ho ztratit (narozdíl od Evry, která se mi 2× odlepila) a nemusím na to pořád myslet (jako u pilulek). Stačí jednou za 3 týdny vyndat a po týdnu znovu zavést nový. Byla jsem s tím i cvičit aquaerobic a žádný problém, tampony taky nevadí. Menstruace se mi zkrátila a zeslábla, už nemám bolesti a nevolnost (u Evry ano).
Cena je podobná jako u Evry, ale pohodlí mnohem vyšší.
Každému asi vyhovuje něco jiného, ale já to můžu jen a jen doporučit. Fakt bezva vynález. ![]()
Ahojky, taky přemýšlím o antiko , už máme dvě děti a to stačí ![]()
prosím vás , asi blbý dotaz, ale nějak si to neumím představit, už jsem pochopila, jak se zavádí, ale jak vyndavá? podle článků to má tedy vlákna, za které se vytáhne? a nemůžou se ty vlákna dostat dovnitř a znemožnit vyndání? a zavést se nemůže taky nějak špatně?
omlouvám se za asi přiblblé dotazy, ale jaksi mi to nedá se nezeptat, díky moc ![]()
Ahoj,
je to hladký kroužek bez ničeho. Vzhledem k tomu, že pochva není zase až tak hluboká, tak na začátek kroužku lehce dosáhneš prstem. Za kroužek prst zahákneš a jednoduše vytáhneš ven.
řekni si u svého gynekologa o letáček, tam je všecko perfektně vysvětlený.
Díky moc, už jsem tady jukla na ty odkazy a tam to je, jen bych se taky bála, aby časem nevypadl nějak
.. ![]()
Neboj, nevypadne
Ze začátku jsem občas ten pocit měla, že už už musí prostě vypadnout (hlavně na wc
) ale nikdy se mi to nestalo. Díky Nuvaringu jsem se opravdu dokonale seznámila s „tou dole“ a její anatomií a fyziologií, takže teď už jsem si na 99,99% jistá, že nevypadne. Jde o to si na ten pocit kroužku zvyknout a fakt ten měsíc až dva trvá, než si na to člověk zvykne a začne tomu opravdu důvěřovat. Každopádně za zkoušku nic nedáš. Buď Ti bude vyhovovat nebo ne. ![]()
Díky moc za rady, holt něco zkusit budu muset, jinak to fakt nezjistím, sice se těch hormonů už trochu bojím, jak mi totiž žádné po porodu už nesedly, taky bolesti a totál.nechut k sexu, takže manžel z těch všech důvodů hormony nechce, ale představa doživotního gumičkování mě děsí.. ![]()
asi to holt zkusíme , jen doufám, že někdy ted přestanu krvácet
- už jsem skoro 8týden po porodu a stále.. ![]()
Ahoj,
tak po nespokojenosti s pilulkami (krvácení uprostřed cyklu, podrážděnost…) jsem si nechala předepsat Nuvaring a ode dneška používám.
Až mě překvapilo, jak je zavádění jednoduché, ani po prvním pokusu nic necítím.
Fakt je, že příbalový leták je super, vše dopodrobna vysvětleno.
Zvažovala jsem i Mirenu, ale… nějak mi vadí pocit, že si to nereguluju sama.
Efča
Evčo - držím palečky, at ti nuvaring sedí a jestli budeš moci, napiš prosím po čase, jak ti sedne
. Už se snad dostavím na ko po 6ti nedělí na gyn tak se mi to rozhodnutí taky blíží..
Nuvaring asi vyzkouším, jen se bojím, právě aby mi sedl..no uvidíme ![]()
Nuvaring mám 4.měsíc a je perfektní.Kudy chodím,tudy chválím.Mívala jsem bolesti hlavy,pořád unavená bez nálady a teď v pohodě.Je opravdu super.
Ahoj, já sice osobní zkušenost nemám, ale nedávno jsem byla na gynekologii v kabince, odkud je slyšet, co se děje v ordinaci
a slyšela jsem, jak dr.vysvětlovala pacientce použití tohoto kroužku a pak přihodila příhodu, že ho nosí i její dcera a jednou, když skákala do bazénu, tak jí kroužek vypadl, ale že ho zas chytila, zasunula a funguje dál..
To je ale strašná blbina.To neměla plavky?úplně to vidím,jak tam stojí nahá a on ji vyskakuje ,ale ona ho chytne a zasune.Tak to fakt nefunguje,to by musela mít nějaké extra silné pánevní dno a kroužek vystřelit,no blbost.nepřihl.Hana
Mě to taky připada,že je to blbost, ale nevím nemám zkušenost a vyprávěla to gynekoložka
oni mají bazén na zahradě,ale nevím, jak přesně se to mělo odehrát, mě to přišlo jak scéna z komedie.......
Ahoj, jen se přidávám ke spokojeným. Mám kroužek 2. měsíc. Nemusím se bát, že zapomenu pilulku, snadno se zavádí, stejně snadno vyndavá. Necítím ho ani já, ani manžel při sexu - kdyby to náhodou někomu vadilo, dá se denně na dvě hodiny vyndat, opláchne se a dá zpět. Fakt pohoda.
Ahoj, tak už mám Nuvaring déle, než půl roku a zatím jsem byla absolutně spokojená. Ale včera mi kroužek prasknul ! Nevěřila jsem, že je to opravdu možné, ale stalo se to. Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že jsem ho teď častěji vyndavala (kvůli léčbě vaginálními čípky) a zandavala a jestli se tedy víc namáhal…
V příbalové informaci píšou, že se má okamžitě nahradit novým (ještě že jsem ještě jeden měla doma) a pak mít 7 dní ještě bariérovou antikoncepci. A že hrozí riziko otěhotnění. Nechápu proč, to při zlomení přestane účinkovat? Naštěstí jsem se už dva týdny lečila, takže jaksi k otěhotnění dojít nemohlo
Ale docela mě to vyděsilo.
Zajímalo by mě, jestli se to stalo ještě některé z vás, jestli jsem to zavinila já, nebo jestli jsem jen padla na vadný kousek ![]()
Ahoj, chci se zeptat, včera večer jsem ho zapoměla vyndat, vyndala jsem ho až ráno a teď nevím jestli to nasazení za týden mám udělat jako vždy večer, nabo to posunout na to ráno???