Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemáte za sebou prakticky žádné vyšetření. Hormonální profil a spermiogram je naprostý základ, na základě toho bych tak sebejistě netvrdila, že jste oba naprosto zdraví. Jděte do CARu, tam vám teprve udělají všechna potřebná vyšetření.
Jinak rady typu - je to v hlavě - miluju. Ono to někdy opravdu není v hlavě, ale bohužel v těle. My jsme měli výsledky taky dobré a pak se zjistilo, že mám nekvalitní vajíčka, prázdné folikuly. Bez IVF bychom na to nikdy nepřišli.
Snažíte se už rok, takže je čas přesunout se do CAR na podrobnější vyšetření. CAR neznamená IVF. Pokud to nejde, je dobré spermio, pak je dobré nechat udělat průchodnost vejcovodů.
Víš kdy máš ovulaci a jak dlouhá je luteální fáze? Někdy je krátká. ![]()
@eva1985aa píše:
Snažíte se už rok, takže je čas přesunout se do CAR na podrobnější vyšetření. CAR neznamená IVF. Pokud to nejde, je dobré spermio, pak je dobré nechat udělat průchodnost vejcovodů.Víš kdy máš ovulaci a jak dlouhá je luteální fáze? Někdy je krátká.
Vím přesně kdy mám ovulaci, ms mám na den přesně a luteální fázi 14-15 dni ![]()
My se snažíme dva roky od mých 29 a taky nevím, kde je chyba. Doktorka se mnou od dubna řeší každý měsíc ultrazvuk, nasadila duphaston, opatrně zkoušíme Clostyl a dala mi Prednison 2,5mg. Přítel měl výsledky v normě, já tento měsíc snad podruhé v životě neměla vidět dominantní folikul, takže mám pauzu do dalšího cyklu. Dva měsíce předtím po Clostylu jsem měla dva velké folikuly. Sleduji si bazální teplotu přes rok (nyní zase kvůli nasazování progesteronu). Už jsem během té doby zkusila akupunkturu, tento rok jsem dořešila s fyzio problémy se zády a začala na její popud chodit na psychoterapii. Dr. nám dává čas do září a to už je i pro mě čas, kdy bych se chtěla posunout někam do car. Jediný můj problém je slabá ms, 5 dnů, z toho jeden krev a zbytek špinění, ale dr. níc nezjistila (sliznice je při ovulaci normální, Clostyl ji trochu snižuje) a špinění před ms mi upravil progesteron. Beru střídavě vitamíny. Styk máme před i po ovulaci (hlen pozoruji) víceméně obden, jak kdy. Zkoušela jsem i gely, čípky, kalíšek. Byla jsem psychicky v háji z kolegyň v práci, rok a půl to byla těhotná jedna za druhou, na to mi moc pomohla ta terapie. Nyní jsem došla do fáze, kdy si říkám prdím na to a užiju si aspoň léto.