Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eumedon Ano, pokud chce někdo nahlásit že byl okradený a sepsat protokol.
Ne - pokud ji ztratil.
Ale pokud zajde rovnou na úřad tak ušetří čas za cestu na policii, páč je to zbytečné. Doklad může nahlásit jako neplatný jen úřad, ne policie.
@ivvet píše:
@eumedon Ano, pokud chce někdo nahlásit že byl okradený a sepsat protokol.
Ne - pokud ji ztratil.Ale pokud zajde rovnou na úřad tak ušetří čas za cestu na policii, páč je to zbytečné. Doklad může nahlásit jako neplatný jen úřad, ne policie.
Aha, tak dík. Pro zakladatele je důležitá informace, že kterýkoliv úřad s rozšířenou působností a taky doporučení, aby si nahlásil trvalý pobyt tam, kde přebírá poštu anebo si zřídil datovou schránku.
@terinka4444 píše:
prosím tě, myslela jsme že ne, ale nedávná diskuze odsud mne vyvedla z omylu, pokud někdo na tu občanku vezme půjčku po telefonu a ta občanka nebude bloklá, respektive neprokážeš, žes jí tou dobou už měla bloklou, máš malér, půjčka jde za tebou, banka to bude vyžadovat po tobě, můžeš se složitě soudně domáhat s nejistým výsledkem. Spolehlivě tě ochrání doklad o ztrátě z policie a zablokování na magistrátu, od všeho uschovat doklady, ideálně na furt
Ale tak to by pak člověk nemohl dát občanku nikde z ruky - stačí, aby si na úřadě, poště,… opsala číslo občanky a rodný č. a může jí zneužít. A nikdo ji nemusí ani krást
To teda čumím ![]()
@aleba píše:
Ale tak to by pak člověk nemohl dát občanku nikde z ruky - stačí, aby si na úřadě, poště,… opsala číslo občanky a rodný č. a může jí zneužít. A nikdo ji nemusí ani krástTo teda čumím
Což je samozřejmě blbost.
Zdravím všechny, chci se s vámi poradit ohledně ukradeného op.
Sakra už je to týden a já blbka to ještě ani nenahlásila dnes je sice sobota ale ohlasím to alespoň na policii. Jen se s vámi chci poradit…já moc dobře vím kdo mi tu občanku ukradl mám toho dotyčného nahlásit nebo jim na polici mám sdělit jen, že mi byla odcizena? Já bych byla nerada kdyby tomu frajerovi nadále procházelo odcizovani dalších osobních dokladů. A že jsem u něj pod stolem viděla hromadu opravdu hromadu platebních karet, netroufli sem se na karty ale podívat ale stačilo za na pouhé oko sem tu hromadu karet pod stolem zahledla. Byl to frajer co mě nechal u sebe bydlet, podal mi jen tak aniž by mě víc poznal vlastně mě vůbec neznal ale byli jsme sousede a já brečela že mě ten můj zase vyhodil a on ať jdu klidně k němu že mu to nevadi..okay, byl milej, starostlivej, ale tak trochu teplej mi přišlo..jednou sem mu napsala že jdu na brigádu přes noc.. začal mě hecovat proč mu to dávám vědět v 11 večer a další keci..jak mu to mám dát vědět když sem se to sama dozvěděla v 11vecer.. nechapala jsem proč tak najednou vyvádí vždy mě chápal a byl fakt hodnej!! naopak by měl být rád že si jdi vydělat nějakou korunu..řekla jsem mu že přijdu ráno..on bez odpovědi, ráno jsem přišla a neotevíral mi…nikdy se takhle nechoval tak mi pak začal jen psát že neotevíral schválně a ani mě už dovnitř nepustí..podezřívá mě, že já mu něco ukradla..byla tam na návštěvě před 14 dni jeho kamarádka ta tam ukradla jeho šaty a nakonec sem to prý já co je ukradla..úplně hořím..já u krást mu nějaké šaty které ani nebyli na můj vkus vůbec hezké
prehnany..říkám mu..no dovol.. ať se uklidní a raději mě nechá si vzít od něj všechny moje věci co tam mám když mmu takhle prezkocilo..a on že mi je vyhází na chodbu trvalo mu to 12 hodin než to na tu chodbu dál co tam asi tak dělal s těmi věcmi když jsem zjistila že mi toho zpoustu chybí a pozor chybi mi můj noví op..tak moment..a víte proč jsem to ještě nenahlásila protože by mě zajimalo zda když jste v registru dlužníků a máte exekuci za půjčku z dřívějška + exekuci z dopravního podniku aa T-Mobile..i přez toto se dá doklad jak koliv zneužít? Děkuji za váš čas a snad i radu ![]()
@Petunaa píše:
Zdravím všechny, chci se s vámi poradit ohledně ukradeného op.
Sakra už je to týden a já blbka to ještě ani nenahlásila dnes je sice sobota ale ohlasím to alespoň na policii. Jen se s vámi chci poradit…já moc dobře vím kdo mi tu občanku ukradl mám toho dotyčného nahlásit nebo jim na polici mám sdělit jen, že mi byla odcizena? Já bych byla nerada kdyby tomu frajerovi nadále procházelo odcizovani dalších osobních dokladů. A že jsem u něj pod stolem viděla hromadu opravdu hromadu platebních karet, netroufli sem se na karty ale podívat ale stačilo za na pouhé oko sem tu hromadu karet pod stolem zahledla. Byl to frajer co mě nechal u sebe bydlet, podal mi jen tak aniž by mě víc poznal vlastně mě vůbec neznal ale byli jsme sousede a já brečela že mě ten můj zase vyhodil a on ať jdu klidně k němu že mu to nevadi..okay, byl milej, starostlivej, ale tak trochu teplej mi přišlo..jednou sem mu napsala že jdu na brigádu přes noc.. začal mě hecovat proč mu to dávám vědět v 11 večer a další keci..jak mu to mám dát vědět když sem se to sama dozvěděla v 11vecer.. nechapala jsem proč tak najednou vyvádí vždy mě chápal a byl fakt hodnej!! naopak by měl být rád že si jdi vydělat nějakou korunu..řekla jsem mu že přijdu ráno..on bez odpovědi, ráno jsem přišla a neotevíral mi…nikdy se takhle nechoval tak mi pak začal jen psát že neotevíral schválně a ani mě už dovnitř nepustí..podezřívá mě, že já mu něco ukradla..byla tam na návštěvě před 14 dni jeho kamarádka ta tam ukradla jeho šaty a nakonec sem to prý já co je ukradla..úplně hořím..já u krást mu nějaké šaty které ani nebyli na můj vkus vůbec hezképrehnany..říkám mu..no dovol.. ať se uklidní a raději mě nechá si vzít od něj všechny moje věci co tam mám když mmu takhle prezkocilo..a on že mi je vyhází na chodbu trvalo mu to 12 hodin než to na tu chodbu dál co tam asi tak dělal s těmi věcmi když jsem zjistila že mi toho zpoustu chybí a pozor chybi mi můj noví op..tak moment..a víte proč jsem to ještě nenahlásila protože by mě zajimalo zda když jste v registru dlužníků a máte exekuci za půjčku z dřívějška + exekuci z dopravního podniku aa T-Mobile..i přez toto se dá doklad jak koliv zneužít? Děkuji za váš čas a snad i radu
Cituji
Nemám ráda, když někdo považuje každý druhý příspěvek za trolla, ale tady mám i já pochybnosti. Ale kdyby to náhodou byla pravda - máš vůbec rozum, bydlet u někoho takového? V momentě, kdys viděla, co je zač, jsi měla vypadnout. A buď ráda, že to skončilo jen občankou. Ty nemáš kde bydlet? Za druhé, na policii už jsi měla dávno být. A myslím tím na policii, ne na úřadě, kde se za normálních okolností toto vyřizuje. A pokud jsi tam viděla, to co píšeš, tak určitě oznámit. Ono totiž neoznámení trestného činu je také trestné. Jistě si umíš představit k čemu takové odcizené doklady slouží a kolika lidem to řádně zkomplikuje život. Tak se seber a uháněj.