Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, ptam se spis „kontaktnich“ maminek. Mam 9 ti mesicni dite, a je hodnej. Ale kdyz ma sve dny, tak jsem z toho uplne na dne. Porad jen piska, pri hrani, pri lezeni. Je zamraceny, atakuje kazde jidlo. Chodi spat v 8, a je vzhuru uz kolem 6 s tim, ze k nemu vstavam nekolikrat za noc ho pretocit, dat dudlika. Neplace, jen proste nespi a vrti se. No a rano jak se vzbudi tak hned piska a krici. Hlad nema, jidlo sni nejdrive v 8. Ale ja jsem nevyspala, a pak prtivna na nej. A kdyz uz v 8krici, ze je unaveny, mam na nej zlost, ze mel spat rano. A ted je nevyspaly svou vinou ale peklo doma dela me. A obcas uz zakricim A DOST! KLID TADY BUDE. On to nechape, smeje se tomu, ze zvysim hlas. Samozrejme, kdyby kvuli tomu plakal, tak uz to neudelam. Ale obcas si takhle ulevim. Odejit do jine mistnosti nemuzu, ke rad na zemi a mame v byte plno nebezpecnych „nasttah“. Sveho syna nenechavam plakat, spinkal s nami v posteli, ale od te doby, co mi spadl, je v postylce…Delam prp nej prvni posledni, vecer uz utikam v 10 spat, ale stejne usnu az kolem 12. A rano jsem pak unavena…Neposilejte me na psychinu, jen chci vedet, ze to obcas mate taky nektera.
Ahoj, já mám něco podobného s 5m synem. Když řve, vadí mi to, a pak jsem na něj hnusná, pak se mu omluvím, i když to nechape, kdž se v noci často budí, třeba kvůli nemoci, tečou mi nervy, a je to to samé. Pak mám výčitky z toho. Občas babička malého pohlídá a já se odreaguju, nedovedu si představit, že bych byla v kuse s dítětěm do asi 2 let, to bych asi zblbla. Přitom u dcery jsem toto neměla, bylo to v pohodě. Taskže nevím, jestli je to věkem, nebo co… ![]()
Taky mám 9.měsíčního a taky usne až kolem 20hodiny a probudí se kolem 5-5:30. Chodím s ním spát, ale jsem tak přetažená, že usnu až za dvě, tři hodiny. Když je člověk vyčerpaný, tak je protivný. Co takhle si s ním zdřímnout i přes den? Já to sice zkouším, ale neusnu, v hlavě mám moc myšlenek, ale aspoň si odpočinu, oddychnu. A pokud máš pocit, že jsi hodně protivná, tak si kup třezalku. (Pokud nekojíš) To se spraví
Časem.
Tak to pockej po 2 roce na obdobi vzdoru a tak. U nas je rev prakticky od rana do vecera, pokud male neco nedovolim.
Ja mam triletyho a mesicni.. Ted si rikam, jak jedno dite byla uplna pohoda
detska chodi spat teda uz mezi 18-19hod ale mrnous je vzhuru pak kolem 10 na mliko a od 2-3 hodiny od rana az skoro do dopoledne nespime, nebo teda prcek jo po chvilinkach, takze nez stihnu usnout uz se zase krouti a natahuje, do toho se vzbudi starsi kterej ma ted nejaky obdobi vzdoru nebo co, no des
ani nevim kdy sem naposled spala dyl jak 2 hodinyv kuse
@georgesab Taky to tak mam, nekdy vic nez obcas.
Nejlepsi bylo obdobi, kdy jsem co hodinu v noci kojila.Rano jsem byla jak zoombi.
@georgesab Proč ho v těch 8 ráno nedas spat a nejdes si taky odpočinout?
Mám to podobně, mám ročního kluka.ted mu teda rostou zuby spí s námi ted v posteli.taky vstává kolem 6. ale přes den ještě 3× spí. bohužel jen v kočárku, přes den mi v postýlce prostě neusne.
jednou týdně strčím babičce na celé odpol a mám klid.
@lucenka Protoze mam plno jinych povinnosti, musim uvarit, vyprat pradlo, protoze nas kos, ikdyz peru denne, je stale plny. Sundat pradlo, povesit ho. A naoko pouklizet, protoze na poradne gruntovani neni cas, to je jen rychle. orach, rychle povysavat a co nejrychleji vytrit, kdyz se prcek plazi po celem byte…Pritel ma. odpoledni, takze pomuze rano s malym a ja muzu uvarit a kdyz spi tak uklizim. No a odpoledne prochazka…
@georgesab píše:
@lucenka Protoze mam plno jinych povinnosti, musim uvarit, vyprat pradlo, protoze nas kos, ikdyz peru denne, je stale plny. Sundat pradlo, povesit ho. A naoko pouklizet, protoze na poradne gruntovani neni cas, to je jen rychle. orach, rychle povysavat a co nejrychleji vytrit, kdyz se prcek plazi po celem byte…Pritel ma. odpoledni, takze pomuze rano s malym a ja muzu uvarit a kdyz spi tak uklizim. No a odpoledne prochazka…
Já to mám stejně. NeŽ bych šla spát, když spí maly, jdu radši uklízet. Ne že bych nestíhala, to stíhám až až, ale pro mě je ztráta času jít spát, a navíc mě to během dne ta unava přejde.
@georgesab doporučují pořídit si šátek nebo nositko, u tebe se určité uklidní, ty s nim můžeš dělat domácí prace a prvek bude spokojeny, ze může všude koupat, třeba i usne a ty si uděláš všechno, co potrebujes
já mám díky nositku a šátku spokojenější život, uváděno, uklizeno a potom, co jsem přestala koukat na hodiny jsem odpocinutejsi ![]()
A DOST na malou taky používám, skoro 4 měsíční, někdy už je toho na mě taky hodně, vstávám v noci pořád co dvě hodiny, taky nenechávám déle plakat, taky spí s námi v posteli, prostě vyžaduje hodně kontaktu a já jí ho dávám, strašně ráda, ale co je někdy moc, to je příliš Vždycky se jí pak omluvím a vysvětlím jí, proč jsem zvýšila hlas a je mi hned líp. Teď chci začít chodit večer, až ji uspím, si zaplavat, abych se nějak vybila jinde, chvilku bez ní (zároveň se toho ale děsím). Jinak chodím si občas lehnout s malou, ale unavená plus bolesti hlavy a zad jsou už téměř non stop. Všechny matky mi přijdou, že všechno dokonale zvládají, jenom já, že jsem taková nanic, tak jsem ráda za tuhle diskuzi.
Příspěvek upraven 17.03.15 v 11:18
@lucenka A v tech 8 ho spat dat nemuzu, pac spi jen hodinu a ven chodime az kolem 15 po mliku a taky abychom byli doma ve 16-16.30 aby mi v pohide usl v tech 20. Jinak by mi mevydrzel ani do tech 15 a vsechno bych musela. posunout o dve hodky deive, tzn by chodil spat v 18 a vztaval uz ve 4 rano. Mam bohuzel odzkousene… ![]()