Obchodní akademie-dobrý výběr pro dceru +dojíždění

Anonymní
23.1.22 11:54

Obchodní akademie-dobrý výběr pro dceru +dojíždění

Ahoj všem,
Předevčírem jsem byla s mojí dcerou (15) na dní otevřených dveří na SŠ „cestovní ruch a obchodní akademie“ v Chocni. Říkala, že to na ní udělalo dobrý dojem a že by se tam chtěla přihlásit. Ale nevíme, jak by to měla s dojížděním. Musela by 3× přestupovat. Na autobus pak na vlak a zas na autobus. Začínala by v 6:00 ráno a končila by v 7:00 večer. A na intr berou na dálku. Jak vy to máte s dojížděním? Jedná se tady o Žamberk = Choceň. Není zvyklá dojíždět, základku má v místě. Kdyby ji to ujelo, auto nemám. Takže, to je jediný, co jí v rozhodování brání.
Poradíte? :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65627
23.1.22 12:00
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Předevčírem jsem byla s mojí dcerou (15) na dní otevřených dveří na SŠ „cestovní ruch a obchodní akademie“ v Chocni. Říkala, že to na ní udělalo dobrý dojem a že by se tam chtěla přihlásit. Ale nevíme, jak by to měla s dojížděním. Musela by 3× přestupovat. Na autobus pak na vlak a zas na autobus. Začínala by v 6:00 ráno a končila by v 7:00 večer. A na intr berou na dálku. Jak vy to máte s dojížděním? Jedná se tady o Žamberk = Choceň. Není zvyklá dojíždět, základku má v místě. Kdyby ji to ujelo, auto nemám. Takže, to je jediný, co jí v rozhodování brání.
Poradíte? :*

Nesla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12702
23.1.22 12:04
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Necestovala, ale zkusila bych zatlacit jeste na ten intr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.1.22 12:09

Pokud není možnost intru, tak ne. Hledejte jinde, s lepším dopravním spojením, případně s možností internátu. Tohle dlouhodobě nedá, celý den v pr*eli, závislá na vlaku, autobusu. Nebude mít žádný soukromý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3463
23.1.22 12:26
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Zkuste ten intr, přímo se tam zeptej, nebo pak spolubydleni? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
23.1.22 12:28

Když jsem chodila na střední, vstávala jsem každé ráno v půl 5, první autobus jel v 5 do města, tam jsem skoro hodinu musela čekat na spoj do dalšího města do školy. Byla to hrůza. Určitě bych na vašem místě hledala jinou možnost školy. Dlouhodobě je to opravdu peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.22 12:30
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Bez možnosti intru, ani náhodou. Dojížděním ztratí celý den, co koníčky, zájmy, odpočinek, učení. Kdyby alespoň bez přestupů, to by se dalo třeba naučit, napsat úkol. Ale i tak to neřeší to ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42779
23.1.22 12:34

Ten intr bere opravdu na vzdálenost v km, nebo bere v potaz dojezdový čas? Zkuste se domluvit přímo s internátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
23.1.22 12:40

Také bych do toho nešla, pokud by nebyla možnost ubytování. Ono se to může zdát zvládnutelné, ale potom celý rok, v jakémkoliv počasí to bude blbé. Navíc nebude mít čas na nic, na učení, koníčky, kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.22 12:41
@Havlova píše:
Ten intr bere opravdu na vzdálenost v km, nebo bere v potaz dojezdový čas? Zkuste se domluvit přímo s internátem.

I složitost dojíždění. U nas jsou na intru i děcka, co to ofiko mají hodinu, ale mají třeba 3 přestupy.. páč stačí, ab jeden nejel, a jsou v háji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
23.1.22 12:45

Určitě bych nebrala. 4 roky dojíždět domů v 7 večer? Nebude mít čas na soukromý život, koníčky, ani na učení a přípravu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15488
23.1.22 12:46

Pokud by opravdu domu dojela až v 19h, tak je to blbost.. Nemáte poblíž nějakou jinou obchodku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9856
23.1.22 13:18

A ptali jste se na tom intru, jaká je šance, že by ji vzali? Zkuste tam zavolat, napsat. Pokud se jí škola líbí, tak by byla škoda to vzdát rovnou. Líná huba, holé neštěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78238
23.1.22 13:34
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

nechápu, proč jste vůbec na takovou školu jeli na den otevřených dveří, pokud nenabízí možnost internátu :zed: a že to na dceru udělalo dobrý dojem? školu nedělá hezké prostředí, ale učitelé a spolužáci, a to na dni otevřených dveří nezjistíte - tav vám každý maže med kolem huby - školy potřebují studenty, aby se uživily,
neznám váš kraj, ale už se tu někdo ptal - to není blíž nějaká obchodka s normální možností dojíždění?
tohle je hrozná varianta - když holce ujede 1 spoj, co bude dělat? nocovat na nádraží? to už dávno nejde, jsou v noci zamčené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
23.1.22 19:48

Teď mě napadlo, není ve městě jiný internát, který by ji ubytoval? Chce to obvolat přímo internáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí