16měsíční má 14,2 kg. Jde o obezitu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8780
21.10.14 21:20
@Ariadne píše:
@Pipet No právě jde o ty velikosti porcí. Třeba ten jogurt sní tak kolem těch 150g, někdy ani ten malý kelímek nesní a to je třeba i samotný bez ničeho.Marmeládu ani přesnídávku jí tam nedávám.

Porce jsou podle me spis male. Nas na roce s prehledem snedl 250g sklenicky, domaciho jidla i o dost vic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.10.14 21:20

Jsem koukla k sobě. Starší kluk měl v roce přes 11 kg a 82 cm, v roce a půl přes 14 kg a 87 cm. Ve 3 letech měl 15,5 kg a 95 cm. Byl vždycky o hlavu větší zhruba do 2 let než jeho vrstevníci. Vypadal starší i v obličeji. V těch 2 letech dost zarazil, vrstevníci ho dotáhli, mezi 2 a 3 rokem něco zhubl a teď je naprosto v průměru. Je teda svalnatější, subtilnější, není to žádná vychrtlina, má silné nohy i kosti.

Mladší je naopak drobek. V roce měl rovných 10 kg a podle doktorky 75 cm (já doma pokaždé naměřila jen 73 cm max.). Aktuálně má 15 měsíců, nedávno jsem ho měřila a naměřila jsem 76 cm. A to na tom při porodu nebyli zase až tak rozdílně. Starší měl 4490 g a 53 cm, mladší 4130 g a 51 cm. Ve 2 měsících měl mladší dokonce na kila mnohem víc jak starší. Pak zarazil. A to jí pořád. Furt má kus žvance v puse, sní toho stejně jako ten starší 3-letý. Ráno pije 300 ml mléka, potom snídá pečivo, během dopoledne má čerstvé ovoce nebo zeleninu, k obědu polévku i druhé, odpoledne opět ovoce a nějakou ti křupku nebo sušenku, občas jogurt, moc mu to nechutná. Večeří polévky nebo pečivo, dušenou zeleninu, před spaním má zase 300 ml mléka. Dneska na večeři snědl třeba plný velký talíř polévky a ještě měl krajíc chleba se sýrem. A není to na něm vidět. Je hodně živý, pořád v pohybu, zkrátka to vyběhá.

Já bych to nehrotila. Tvoje dcerka mi přijde normální. Navíc je pořád ještě v tom věku, kdy ty děti ještě pořád dost rostou. Ano, mnohem méně jak v tom prvním roce, ale ještě pořád je to dost. Ona zarazí. Po těch 2 letech se to opravdu strašně zpomalí. Uvidíš, jak na tom bude v 18 měsících na kontrole, ale těžkou hlavu bych si z toho nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.10.14 21:21

@mooch :mrgreen: :pankac: Droběna :-D

No kdyby byla lenoch, tak si řeknu, že je pecivál, ale ona běhá, co je vzhůru, nesedne si, takže se i dost potí.

Jedna babička by jí tu čoko i dala, druhá je opatrná, že bude tlustá

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.10.14 21:22
@Svandu píše:
Porce jsou podle me spis male. Nas na roce s prehledem snedl 250g sklenicky, domaciho jidla i o dost vic..

skleničku tu velkou od 12m celou nesní,2/3 oběd a zbytek třeba s dovařenými těstovinami večer.

Celou by snědla tu menší

• Citovat
  • Upravit
27
21.10.14 21:24

Tvého manžela chápu, má strach aby potom nebyla nešťastná. Já sama jsem byla jako dítě obézní, když jsem chodila do školky tak to bylo v pohodě, ale děcka ve škole to už bylo horší. Děti dokážou být opravdu zlé. Ale já si myslím že je to brzo si něco takového připouštět je ještě malá. Jídelníček má teda vzorovej, já už od roku našemu malýmu dávam to co jíme my, jenom málo slaný a kořeněný. Takže zatím bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
21.10.14 21:24

@Ariadne Špatně jsem se vyjádřila, myslela jsem, že náš prcek jí častěji (nenechá si ujít dopolední svačinu i po té, co v půl osmé zbaští celý rohlík nebo celý krajíc chleba s lučinou), větší porce a částečně má i jídla, ve kterých ten cukr je - rohlíky, piškoty, štrůdl, loupák. Ale my máme v rodině rychlé spalování, kdybys mě viděla, pochopila bys. Švagrová má baculatou holčičku, je jí 1 a 3/4, posledního půl roku se jí váha téměř zastavila, vytahuje se do výšky a víc jí to sluší, ale do roka ji kojila a taky nic nenadělala s tím, že je dost baculatá. Jakmile začala chodit, je to výrazně lepší. Kamarádka měla také slušně obézní holčičku (na UM), mezi 2 - 3 rokem se to začalo zlepšovat, dnes je jí 9 a vypadá naprosto normálně, má správné míry, jen je trošku vyšší (vysoký tatínek). Spíš jde o to, aby manžel věřil, že tento stav je dočasný, nejde víc ovlivnit než to, co děláte, a měl ji rád takovou, jaká je:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.10.14 21:25

@Fima po tvém příspěvku mě ale teda napadlo, jestli to není podobné jako u dospělých, že by třeba měla mít ještě menší porce a častěji, aby si tělo nedělalo zásoby.

Kojení, pak třeba jen kus banánu, k svačině třeba malou kelímkovou přesnídávku, oběd, svačina jogurt samotný, druhá svačina zelenina, ovoce a večeře lehká.

• Citovat
  • Upravit
149
21.10.14 21:25

Myslím, že Ti jí naprosto v pohodě.
Určitě bych ještě počkala. Na jaře Ti začne pořádně běhat a uvidíš, že se to spraví :kytka: Náš byl v půl roce pořádná kulička + dvě brady a pak se ani nenadálo, začal lézt, vytáhnul a teď je z něj špejle! Opravdu bych se nebála :) A ještě chvíli počkala.
Dávala jí kvalitní potraviny jako teď. Hodně ovoce a zeleniny a bude to dobré! :)
Uvidíš, že Ti za chvíli začne lítat venku na odrážedle, povyroste a nepoznáš jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
21.10.14 21:26

Jestli máš svoji na profilovce, tak moje má rozhodně větší pupek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.10.14 21:27

@meogon taky se mi děti smály, takže bych ji tomu nerada vystavila, ale myslím, že na běhání po dalších dr je čas do 2 let a že prostě uvidíme :palec:

Jenže já byla dítě živené jitrnicemi a pribiňákama, u babičky buchty, amolety a obalované chleby ve vajíčku.

:jazyk:
  • Citovat
  • Upravit
Chocoloco
21.10.14 21:27

@Ariadne Moje starsi dcera byla podobny cvalda, mozna jeste horsi. I podle pediatra byla cele obdobi od cca sesti do 24 mesicu silne obezni.Ve dvou letech vazila temer to, co ja kdyz jsem sla do prvni tridy.Dnes je ji dvanact pryc a na 162 cm ma 43 kg, pred hodinkou si dala treti veceri :mrgreen:.Kontroluj kvalitu potravin a pohyb, zavery bych zatim nedelala.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.10.14 21:28
@mooch píše:
Jestli máš svoji na profilovce, tak moje má rozhodně větší pupek :mrgreen:

jo to bylo někdy v dubnu, v 10m :mrgreen: to jsme právě lítali do Motola na endokrinologii

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.10.14 21:29

@zuzkasim no to spalování právě je asi nějaké dispoziční, ne? Mně to spaluje pomalu, proto mám taky tolik co manžel :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.10.14 21:30

@vikki.v jj to odrážedlo by to mohlo ještě zlepšit. Zatím jí to na něm moc nejde, nepochopila systém odrážení, což je docela klíčové :mrgreen:

Chodíme i na plavání a tam taky dost spálí, na cvičení s dětmi, každý den jsme 2× denně venku a doma neposedí

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
21.10.14 21:31

@Chocoloco :palec:

Budeme ji holt hodně směřovat do sportu, sami dost cyklistíme, tak se snad naučí rychle na kole a bude jezdit s námi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko