16měsíční má 14,2 kg. Jde o obezitu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Koukám, že máme rozumný pediatry - nás nikam neposlali. Jen poslední doktorka si brala údaje pro výzkum - prý proto aby se dalo prokázat, že obézní batole neznamená obézní dospělý.
(mimochodem - nedávno jsem se dozvěděla, že můj táta měl v roce taky přes 14 kilo - tak jsem to hned předhodila mámě, ať mi laskavě nepředhazuje, že mám tlustý dítě
. Pak byl totiž hubenej).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne Taky tak taky tak. Také jsem ráda papala u babičky samé dobrůtky. Když jí budeš držet vyváženej jídelníček, tak nemůže být obézní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a poslední doktorka mi řekla zajímavej poznatek - mozek potřebuje cholesterol, tkže tlustý děti mají předpoklad být chytřejší
(u té starší se to fakt potvrdilo)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne Hele, teď jsem si ještě vzpomněla na mého bráchu. Ten byl jako mimino fakt obézní. Míry ti samozřejmě neřeknu, ale byl jak Míša Kulička, už jako kojenec držel dietu, měl vysoký cholesterol, naši se s ním tenkrát naběhali po doktorech… bráchovi je dneska 24 let, má skoro 2 metry a je to hubeňour. Než šel do školky, tak se z té oplácanosti vytáhl.
Malá má jídelníček fajn, nesní toho vůbec moc. Víc stejně zatím dělat nemůžete a ani to nemá smysl. Já opravdu věřím, že zarazí a že to vyběhá. Jak poroste, tak se jí budou měnit proporce a bude vypadat zase úplně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne Tak pak nemůžete chtít, aby byla hubená. NAvíc u takhle malých dětí se to fakt nedá posuzovat. Vyroste z toho a když budete držet zdravý režim, sport a nebude sedět u PC. Moje starší třeba moc nesní, na všechno ji musím přemlouvat. Lučina třeba neexistuje. A a je macatější, jak ostatní děti. Ale ona je taková pevná od základu. Snad to taky vyběhá…
Příspěvek upraven 21.10.14 v 21:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne Můj syn měl v půl roce 10 kg a ted skoro ve 3 letech 15. Dneska snědl asi 5 jogurtu a bagetu jinak nic dalšího nejedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne píše:
@superandrysek No řekli nám v Motole, že pokud bude na vysokým percentilu ve 2letech, tak vedle mají poradnu pro obézní děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne
My začali na motorce a na dětské sekačce, ta byla lákavější
odrážedlo využíváme až teď ve 3.5 letech… krapet ostuda
zvlášť když už pod ním praskají kolečka
Neboj, ona na to přijde
vřele doporučuju sekačku a nebo kočárek, to se trandí nejlíp…
Opravdu se neboj! Veď jí k tomu, aby jedla zdravá a vyvážená jídla a měla pravidelný pohyb
a až to jednou přijde, určitě bych jí v budoucnu neodpírala sladké či slané - normálně bych upekla třeba nějaký dobrý sušenky, udělala domácí slané preclíky, zdravé hranolky (dělané z brambor v troubě), aby pak neměla pocit, že o něco přichází
Nic neupírat (vymyslet alternativu ve zdravé formě, jednou za čas dovolit i zhřešit), hlavně to nepřehánět ![]()
Manžela chápu, ale on by měl pochopit, že se vyvíjí a roste. Co je teď, nemusí být za půl roku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mooch píše:
Jo a poslední doktorka mi řekla zajímavej poznatek - mozek potřebuje cholesterol, tkže tlustý děti mají předpoklad být chytřejší(u té starší se to fakt potvrdilo)
fakt, jo? tuky no asi ![]()
Jeden náš známý měl v roce 17kg, ale tomu to zůstalo ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ariadne píše:
Pěkný dobrý večer,s manželem dlouhodobě vedeme spor, jestli je naše dcera obézní nebo to vyběhá a je jen větší, silnější.
Při narození měla 53cm a 3,7kg. Hodně a ráda se kojila, tehdy byla celé léto vedra, takže se vykrmila a v půl roce měla 10kg a nějakých 74cm.
Naše dr zdvihala obočí, že je mimo tabulky a hnala nás na endokrinologii, kde nic nezjistili.
V roce měla 80cm a necelých 13kg. Teď v 15m 86cm a 14,2kg a dnes jsme ji vážili doma a má stejnou váhu 14,2kg.
Manžel to nějak těžce nese, že se mu zdá, že ztloustla a že bude nešťastná, ptž si založí tukové buňky a má vytáhlý žaludek. Já si myslím, že pohybu má dost a že z toho časem vyroste, už teď tu váhu zpomaluje.
Abyste měly představu, napíšu náš jídelníček:
- Kolem půl 7 kojení
- kolem 9h snídaně - chleba (rohlíky nedáváme), lučina, tvaroh, máslo, zelenina, ovoce, sní půl krajíčku max
- svačinu nechce
- 12h oběd - vařím naše jídla bez soli apod. Omáčky, těstoviny, kuskus, rýže, maso, ryby atd. Vše dělám dušené na vodě, pouze řepkový olej, zelenina. Nic smaženého, kořeněného. Knedlík měla teď poprvé tento týden, snědla jeden.
- svačina 15:30 jogurt s ovesnými vločkami
- večeře 18h - co zbylo z oběda, pečivo s něčím, zelenina.
Kojí se na spaní, ale spíš jen tak na zapití.
Nezná čokoládu, sušenky, piškoty, rohlíky, sladké pití. Pije jen čaj a vodu. Max má křupky. Hlídám to myslím dost, ale muž má pocit, že dávám velké porce.
Jak velké porce dáváte 16m dítěti? Obvykle to u nás je kolem 150g a ne vždy to sní, nepřidávám jí, ptž pak má to mlíko. Když nechce, nenutím.
Tak nevím
Pokud máte zkušenosti nebo podobné dítko, napište, jak z toho vyrostly, vyběhaly a byly to normální neobézní děti.
Díky všem
Ségra měla v roce 13kg, pak to ubývalo a tak cca od 10ti let byla vyloženě hubená. Od cca 16ti let má 180cm a 60kg. Takže podle mě v klidu. Je ještě maličká, obezitu bych řešila nejdřív od 4-5ti let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klídek vše dá dolů
dcera 3660/50cm v 6m 8990g v očku nadměrná nepřiměřená výživa ![]()
( výšky z hlavy nevím) 11kg v roce, 14kg 2r, 16kg3r,20kg 4r, pak nástup do MŠ a teď v 6letech má 116cm a 20kg
mladší porodní 4200g a teď V 20 měsících má stěží 10kg v očku mám zas, že je moc drobná… stejná matka, otec stejná strava
tak si asi uděláme s mužem třetí a budu doufat, že se vejdeme do tabulek tip top ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne píše:
@Fima po tvém příspěvku mě ale teda napadlo, jestli to není podobné jako u dospělých, že by třeba měla mít ještě menší porce a častěji, aby si tělo nedělalo zásoby.Kojení, pak třeba jen kus banánu, k svačině třeba malou kelímkovou přesnídávku, oběd, svačina jogurt samotný, druhá svačina zelenina, ovoce a večeře lehká.
Tohle mě dnes a děnně napadá u naší starší. Ona teda jí k snídani jogurt, pak polívka - spánek - druhé, svačinka jak kdy, ale většinou ovoce a pak večeře, kdy do ní s bídou nacpu rohlík/chleba s něčím… a všechny maminky hubených drobných dětí říkají - on(a) jí celej den pořád něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za hezké komenty. Jste mě uklidnily, ptž dneska večer ji měli s babi na hlídání, já byla pryč a přijdu a večeře téměř netknutá, tak se ptám, jestli jedla nebo jí to nedali. Prý nechtěla, ale pak jak hladový dítě zbodla samotný těstoviny. Ale viděla mě, že jím, tak jí to asi trklo.
Odpírat v budoucnu moc nechci, aby neměla pocit, že to pak musí při první příležitosti futrovat. Ale až bude Mikuláš, Zajíček na Velikonoce, tak babičkám doporučím ovoce a ze sušenek vybrat ty lepší nebo koupit ty bez cukru jen se sirupem.
- Citovat
- Upravit
@Blanka S ale tohle není tlustý dítě! Bych sem dala fotku svýho, ale prdnul by vám monitor ![]()
(obě moje děti měly 3 brady a 5 pipinek
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě teda dodám, že někdy mi jí je mezi dětmi líto
futrují piškoty, brumíky, loupáky, koblihy obsypaný cukrem a ona má křupku 
Pak když dostane nabízenou sušenku, tak neví, co s ní