16měsíční má 14,2 kg. Jde o obezitu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ariadne Tak já dávám i sušenky jenom s mírou. On teda miluje jogurty a na ty má pořád
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Tohle mě dnes a děnně napadá u naší starší. Ona teda jí k snídani jogurt, pak polívka - spánek - druhé, svačinka jak kdy, ale většinou ovoce a pak večeře, kdy do ní s bídou nacpu rohlík/chleba s něčím… a všechny maminky hubených drobných dětí říkají - on(a) jí celej den pořád něco.
Hm, možná na tom opravdu něco je. Starší mě s jídlem vyloženě sejří. Vybíravec je to odjakživa, čerstvé ovoce a zeleninu nevzal do pusy pořádně nikdy, na množství toho moc nesnědl. Zatímco mladší bagroval dva jogurty na posezení, do něj jsem to soukala pomalu jak do husy. Ve 2 letech přestal jíst úplně. Jediné co jedl, tak chleba s máslem. Chtěl chleba k snídani, k obědu, k večeři. Dopolední svačiny neměl, prostě nejedl. Za to jsem dostala i sprdunk ve špitále, že nemá dopoledne svačinu. To, že to do něj vážně nedostanu, jsem jí nevysvětlila. Má prý jíst 5 x denně a hotovo. Rozjedl se až teď ve školce, dokonce začíná brát na milost občas i to čerstvé ovoce. Ale jak jsem napsala výš. Když o víkendu obědváme, mají stejnou porci. Starší to nesní nikdy, mladší to sní vždycky. ![]()
Příspěvek upraven 21.10.14 v 21:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne píše:
@superandrysek No řekli nám v Motole, že pokud bude na vysokým percentilu ve 2letech, tak vedle mají poradnu pro obézní děti.
to potěší.
Máme o měsíc a půl starší, oproti vaší jí tedy jak kyselina…v podstatě pořád něco pojídá, ani nevím, kolik tak může vážit, tak jedenáct kilo max, měří stejně. Starší byl větší pucek, jedl méně…A od tří let nepřibírá, jen roste a roste…nudle.
Zpravidla to děti opravdu vyběhají nebo spíš vyrostou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moji kluci to oba vyběhali, taky byli coby kojenci takoví buřtíci, teď už ne. mladší se sekl už asi v 10m, to měl skoro 11 kilo, pak v roce 11,2, v roce a půl 11,7, ve 2 letech 12, ve 3 14,9, teď ve 4,5 má 18, ale je naopak hodně hubenej, má 115cm. u mladšího jsem čekala podobný průběh ten měl v roce 11,5(oba mi ukázkově v roce ztrojnásobili porodní váhu), a pak v roce a půl „šok“, že mladší se nesekl, že kyne dál, měl 13,5, a solidní pupek, te´d mu táhne na 3, má teda 16 kilo, ale přes metr výšky, hodně se vytáhl, a myslím že je naprosto akorát, ne taková nudle jako brácha, ten měl při stejné výšce o kilo míň, ale tlustý rozhodně není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne Te uklidnim jeste vic, ja teda nekojila bohuzel, malej pil Bebu, ale my meli na roce 18kg, pritom prvni nejakou susenku dostal az na dvou letech, vubec jsem ho sladkym necpala, taky nas posilali vsude mozne, a na nic neprisli, proste pribiral hodne po te BEBE, ale co zacal chodit a behat, tak uz nepribiral, ted mu jsou tri a ma stejne, je vysoky ma skoro 110cm, vypada spis na 4 nez na 3 roky, ale kdyz je nahatej ma telicko jak nic, spis ma baculaty tvare, ale jinak se dost vytahnul, ma raminka jak nic..
neboj, nekdo ma holt vetsi sklony k tomu ukladat si tuky, ja se na susenku jen podivam a ma dve kg nahore, muj svagr si da buchty jeste v deset vecer a je porad jak z Terezina
![]()
Nehlede na to, ze treba za rok mala jist ani nebude chtit, u deti se to meni, nas malej se v tom jidle taky vrta a poradne jist nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych tomu dala ještě čas, holka byla taky pěkně oplácaná, mezi 2 a 3 rokem se hezky vytáhla, teď jí je skoro 7 a je štíhlounká, děda si ji furt dobírá, že jí nedáváme jíst ![]()
Klukovi je 2,5 a je to taky macek. Nar.4,20kg a v 1,5roce 16kg, teď ve 2,5 letech má 16,5kg a začíná se vytahovat taky. Takže to neřeším, stravu má vyváženou, zeleninu miluje a takhle malýmu dítěti bych jídlo neubírala. A ani bych teda neřekla, že je vaše malá tak tlustá, aby se s ní běhalo po vyšetřeních. Fakt, bych to ještě nechala být, je ještě maličká, ona se vytáhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek No…mela jsem co nosit no
ale mleko pit musel, cukrovku nemel, nechala jsem mu delat i testy…:)jo a dodam, ze byl na 34+4tt rozeny a mel 3560g a 53cm
nevim, kdo by ho rodil v terminu petikilovyho ja teda ne
![]()
Příspěvek upraven 21.10.14 v 22:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne, jídelníček má opravdu ukázkový, někdy bych byla ráda, kdyby moje skoro 4-letá dcera takto jedla (aktuálně má 17 kg a 104 cm).
Dcera měla v roce 9 kg a 74 cm, syn 10 kg a 76 cm. V roce a půl měla dcera 10,8 a 82 cm, ale je nejedlík. Od roka do roka a půl nechtěla žádné doma vařené jídlo a jedla jen skleničky. Většinou měla tu 220 g či 250 g na dvakrát, prostě víc nechtěla jíst.
Syn měl v roce a půl 11 kg a 83 cm a někdy se bojím, že nás sní. Takže obě dvě děti jsou úplně jiní co se týče jídla, ale přesto měli váhu a výšku skoro stejnou.
Já bych nyní pokračovala dál stejně jako teď to máš nastavené (jen bych asi dala třeba „snídani“ ne v 9 hod. ale třeba o půl hodiny později a měla by to jako snídani, zvlášť pokud má ráno mlíko - tedy toto jen v případě, že v těch 9 nemá už hlad) a počkala do těch 2 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne a dle tabulek je nadprumerem? Jak je na tom motoricky? Stejne si myslím ze v tomto věku je radno usuzovat. Myslím ze takhle hezky pribira skrze to kojení. Ja zas furt resim ze malicka je hubenour a prtous a my jsme přitom s manzou 173/ja kolem 60, manžel 95 normální
Urcite to vybeha, hambacema a colou ji nekrmis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mela ve 3,5 mesicich 7940 (presne o 4kg vic nez pri narozeni), a je kolikrat stejne velka jako zname rocni kluk
mysli ze obezita se zjistuje mnohem pozdeji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj…moja prva dcerka mala porodnu vahu 3620g, v roku 13 kg, v 3 rokoch mala 1 meter a 20 kg…dr nam doporucila po pol roku prist na prevazenie, mala by si udrzat vahu a vyrast z toho, tak som tiez zvedava…druha dcerka mala porodnu vahu 3900g a v 6 mesiacoch mala 8500g… takze tiez ziadny drobcek…ale pridu mi obe akurat, maju licka a pevnejsiu postavu, ale nic hrozne…sladkosti davam s mierou…napr.1 kocka čokolady za den,1 lizatko za tyzden a pod. Ale nehrotim ziadnu dietu…teraz ma obdobie nachladnuti a nechuti jej papat, tak chudne…jest nenutim…a ja som tiez obezna, mam 90 kg, tak necakam, ze budu tenke ako palicky…proste maju pomale spalovanie, čo uz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ariadne píše:
@superandrysek No řekli nám v Motole, že pokud bude na vysokým percentilu ve 2letech, tak vedle mají poradnu pro obézní děti.
Jo, tobě vyhrožují obezitologickou poradnou pro děti a mě dr. v 10 měsících u dcery vyhrožovala sociálkou, protože za 4 měsíce přibrala „jen“ 300 g.
Takže přesně chápu jak ti bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit