Objevení // září 2011, přidejte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5998
26.11.11 16:03

Vidíte a já jsem za ty změny ráda. Jelikož nemám odpracovanej rok (sice jsem z vejšky šla hned do práce, ale i tak mi to na rok nevyšlo), tak bych musela automaticky jít na ty 4 roky a brala bych tři roky jen 3.600,– :zed: no a po té změně si určím rodičák na 2,5 roku a bude se vypočítávat z platu mého mužíčka (ten pracuje už spoustu let) no a jelikož chceme brzy další, tak po těch 2,5 letech budu znovu na rodičáku a zase se bude vypočítávat z platu mužíčka, což je prostě super :palec: chtějí podpořit mladé rodiny a podle mě se jim to tímhle návrhem docela dobře podařilo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.11.11 16:04
duckina píše:
hlavně mi přijde,že to tam neni takový „strojený“ .. hlavně ty jejich trhy..kde mají ty svá řemesla a výrobky..ne jako tady..kde už i na vánočních trzích mají stánky vietnamci..málokde narazíš na stáneček,kde prodává někdo,kdo si vše sám vyrobil vlastníma rukama :( ..Němci si dost potrpěj na dřevěný hračky atd..je smutný,že vánoce už nemají takový smysl,jako kdysi..To možná Amíci prožívaj nejvíc..já teda osobně je nemusim,přijdou mi zas moc „přehnaný“..ale můj názor ;)
Zajeďte si příští rok na vánoční trhy do Kuksu. Atmosféra myslím úžasná, dána i tím prostředím (hospital, skoro zámecký park, sochya tak dále..), trhy řemeslné, žádní vietnamci.. ;)
K tomu screeningu, v 16 týdnu už to nemohlo být ono, spíš klasický ultrazvuk a krev, protože to, co se na něm měří je podle tabulek srovnatelné jen do toho neukončeného 14.týdne, hlavně pak šíjové projasnění.. Ale nosní kůstka a podobně by snad měla být vidět i potom ;)
Aniska888 píše:
duckina píše:
jinak v životě jsem neměla takovou chuť na plavání jako teď… :think: :dance: ukecávám už 14 dní manžílka,abychom co nejdříve vyrazili ;)
A může se chodit plavat?Švagrová to měla zakázané…

Je i těhotenské plavání přímo, takže určitě můžeš, jen asi nelézt do každé vody kvůli infekcím a podobně.. Doporučují na to ty speciální „už nevím čím napuštěné“ tampony, co se dají koupit v lékarně.. Ale já bych asi šla normálně i bez toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.11.11 16:07
werunqa píše:
Radmika píše:
Holky, jsem pekne nas**** !!! Ne ze nedostanu porodne ale podle posednich informaci bych mela dostavat materskou 6700 (nebo kolik to je ) jen do 9 mesice ditete a pak mi to zkrouhnou na 3700 do 3 let ditete !!!
Nevite nahodou jak to vlastne bude s tema penezma v roce 2012 ???
Asi je tam v te vlade :pocitac: :pocitac: :cert: :cert: :zed: :zed:
Co máš z toho já porodný taky nedostanu :cert: :cert: !!.Jinak co vím, tak od roku 2012, by se to nemělo potom stáhnout na 3700Kč.
Má být nějaký strop 220 000Kč-ať už si vybereš na 2,3, nebo 4 roky.Z čehož na 2 roky je to prý nejvýhodnější a na 3 roky nejmíň výhodné.. :nevim:

Ne, výhodné je všechno stejně, protože dostaneš stejnou částku, jen se to rozloží a buď budeš pobírat víc peněz každý měsíc nebo míň, ale delší dobu.. To s tou výhodností je oproti současnému stavu, tam jsi na 3 roky získala nejvíc peněz, asi o 10 000 víc, nevím teď o kolik, proto je to „méně“ výhodné než teď..
Ideální je, že už si můžem zvolit délku rodičovské i my, co jsme na to do teď neměly nárok, pokud podmínky splňuje otec dítěte. Takže když půjde Radmika na tříletou, bude dostávat myslím kolem těch sedmi tisíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
26.11.11 16:21

Týny ,opravdu se jednalo o prvotrimestrální screening..nejednalo se pouze o obyč UTZ s krví..přece mě o něj nemohli ošidit,pokud se jedná o zjištění různých špatných faktorů..prováděl to dokonce Mudr.Břešťák,u Apolináře a okolí taková kapacita na prošvihlá důležitá vyšetření v I.trimestru..v papírech mám psanou ještě KO ve III.trimestru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
26.11.11 17:33
Anie22 píše:
Vidíte a já jsem za ty změny ráda. Jelikož nemám odpracovanej rok (sice jsem z vejšky šla hned do práce, ale i tak mi to na rok nevyšlo), tak bych musela automaticky jít na ty 4 roky a brala bych tři roky jen 3.600,– :zed: no a po té změně si určím rodičák na 2,5 roku a bude se vypočítávat z platu mého mužíčka (ten pracuje už spoustu let) no a jelikož chceme brzy další, tak po těch 2,5 letech budu znovu na rodičáku a zase se bude vypočítávat z platu mužíčka, což je prostě super :palec: chtějí podpořit mladé rodiny a podle mě se jim to tímhle návrhem docela dobře podařilo :dance:

To já odpracováno mám,a chtěla jsem jít na 3 roky-takže asi půjdu na 2 a pak uvidíme co dál.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
26.11.11 17:35
tyynka píše:
werunqa píše:
Radmika píše:
Holky, jsem pekne nas**** !!! Ne ze nedostanu porodne ale podle posednich informaci bych mela dostavat materskou 6700 (nebo kolik to je ) jen do 9 mesice ditete a pak mi to zkrouhnou na 3700 do 3 let ditete !!!
Co máš z toho já porodný taky nedostanu :cert: :cert: !!.Jinak co vím, tak od roku 2012, by se to nemělo potom stáhnout na 3700Kč.
Má být nějaký strop 220 000Kč-ať už si vybereš na 2,3, nebo 4 roky.Z čehož na 2 roky je to prý nejvýhodnější a na 3 roky nejmíň výhodné.. :nevim:
Ne, výhodné je všechno stejně, protože dostaneš stejnou částku, jen se to rozloží a buď budeš pobírat víc peněz každý měsíc nebo míň, ale delší dobu.. To s tou výhodností je oproti současnému stavu, tam jsi na 3 roky získala nejvíc peněz, asi o 10 000 víc, nevím teď o kolik, proto je to „méně“ výhodné než teď..
Ideální je, že už si můžem zvolit délku rodičovské i my, co jsme na to do teď neměly nárok, pokud podmínky splňuje otec dítěte. Takže když půjde Radmika na tříletou, bude dostávat myslím kolem těch sedmi tisíc..

No já četla, že na ty 3 roky tě strouhnou o nějakých 11000Kč a na 2roky ti zase přidají +3400Kč nebo tak nějak.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
26.11.11 19:05
werunqa píše:
tyynka píše:
werunqa píše:
Radmika píše:
No já četla, že na ty 3 roky tě strouhnou o nějakých 11000Kč a na 2roky ti zase přidají +3400Kč nebo tak nějak.. :nevim:

No, oporti otmu, co je teď, což se nás stejně netýká. Mě přijde náhodou spravedlivé, že je rodičovská pro všechny stejná, a je jedno, na jak dlouho jdou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
26.11.11 19:21
tyynka píše:
werunqa píše:
tyynka píše:
werunqa píše:
Radmika píše:
No já četla, že na ty 3 roky tě strouhnou o nějakých 11000Kč a na 2roky ti zase přidají +3400Kč nebo tak nějak.. :nevim:
No, oporti otmu, co je teď, což se nás stejně netýká. Mě přijde náhodou spravedlivé, že je rodičovská pro všechny stejná, a je jedno, na jak dlouho jdou ;)

Já nevím, moje ségra má ještě tady tu starou a říkala, že jí to naštěstí nestáhly potom na ty 3700Kč.. :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
26.11.11 20:13

Ahoj holky :kytka:
Tak k tomu plavání…Chodím i s malym každou neděli do klasického bazénu a hodlám v to pokračovat do konce těhu ;) je to porstě paráda :kytka:

Dneska místo palačinek jsme měli sladké knedlíky s tvarohem :D

A té mateřské se hrozím…jak to bude :?: …a bez porodného…jsem zvědvá a snad tam ti chytří :zed: zase něco nezmění.

Jinak dočítání mi dneska zabralo pěkných pár minut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
26.11.11 20:21

Počkat, ještě k tomu tetování…tak přihazuji foto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
27.11.11 08:07

Tady jsou nové podmínky ohledně mateřské http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4
Já přemýšlím nad 3 letou. Měla jsem to tak u prvního a nedovedu si představit dát dítko ve 2 letech do školky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
27.11.11 08:34
Radmika píše:

Záleží jestli jsi odpracovala těch 270 dní pak máš nárok na PPM. PPM-mateřská se vám do RP nepočítá, jsou to dvě rozdílné částky, navíc ,které vyplácí jiné instituce.
Po vypršení 28.týdnů mateřské-PPM - si vyberete variantu rodičáku, pokud do 3 let věku dítěte, tak by to dělalo asi 7300 kč měsíčně-rovnoměrně rozdělené na každý měsíc stejná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
27.11.11 08:53
Radmika píše:
werunqa píše:
Radmika píše:
Vite co vam ale reknu, socialne slabsi rodiny muzou flakat deti jako na bezicim pase, ale ti co vydelavaji, poctive chodi do prace, ani v nemoci nejdou na nemocenskou aby neprisli o penize, tak tem stat nic neda..jeste jim spis bere, ale ti co rodi jak se jim zachce a nemaji pomalu ani na rohliky, ti dostanou zaplaceno vsechno, kde je tady kruci spravedlnost ??
Asi se nesmim tak moc divat na net, jinak se mi narodi mega nas*** dite :D :D

holky, tak ta materska me taky pekne sere!!! nevite kde o tom najdu vic?? jsem na rodicku, ale bude mi muset koncit, kvuli novymu mimi.. tak jsem zvedava,jak to bude… To jsou fakt idioti!!! min penez na vic deti… uz takhle tech 7600, je minimum na jedno dite.. jak to pak ma mit clovek na dve deti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.11.11 10:27

http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/?…
Ale s tím nic nevykoumáš, prostě musíš jeden rodičák zrušit a brát jen ten druhý.. Škoda, že jste nevěděli, že přijde druhé tak brzo, mohla jsi mít dvouletou a pak byste aspoň vyčerpali víc z té částky. Teď bude dobré, že to půjde v průběhu měnit, takže třeba žena bude na tříleté a když otěhotní, změní to na dvouletou, aby dostávala víc peněz každý měsíc a „odčerpala“ tak z té povolené částky co nejvíc.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.11.11 10:45

Ale ja treba beru ze holky co otehotnely a nemaji rok odpracovany souhlasi s tim jake jsou ted podminky, ale co my co pracujeme nekolik let aby jsme mely nejakou praxi a zkusenosti… budeme okrouhnute a nejake penize ?? Ok ze je materska bidna, no kdysi byla jeste horsi, treba moje macecha brala jen 1000 kc…
Ale s tim porodnym ??? Tak to tezce nedavam, si vemte ze chcete na svet privest neco uzasneho a stat vam ani nedopreje trapnych 13 000 i kdyby to melo byt opravdu jen na ockovani a potreby pro mimi…
Muj pritel sice vydelava nadherne penize, ale da na dane minimalne 30 000 kazdy mesic, ale na ukor toho, ze doma travi pomalu jen vikendy ( jen aby mohl mit takovy plat ), ktere ja shodou okolnosti travim v praci… a jeste nam reknou ze jsme nadstandart ??? Takze kdyby jsme dali vypoved… a naplatili ani najem, tak by nam stat vsechno proplacel ? Kdyby jsem to vedela driv, tak si deti nasekam hned po stredni a nemusela bych se vzrusovat jestli na ne mam nebo nemam !!! Ja chapu ze to z velke asti udelala i kvuli romum kteri rodili jen aby meli porodne, ale co my poctivi ?? Co pracujeme pomalu 365 dni v roce ? Pomalu bez dovolene a urcite bez nemocenske… aby jsem nahodou neprisli o misto !!!
Proste by se o tom dalo hovorit dlouze, ja jen ze mi nektere zakony prijdou opravdu nespravedlive…
Jo a sice mame krasne platy, ale taky platime hypoteku, to ais ti talenti co sestavujou tyhle hluparny nevidi… a kdo mi pak bude plait ockovani pro mimi ?? A popripade leky kdyz je bude potrebovat ??? NIKDO !!! Takze pak uz z nas mozna ti zebraci budou.
Holky zdar jsem se zase tak namichla, ze pujdu asi psat prezidentovi :D :D :D

Příspěvek upraven 27.11.11 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí