Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tyynka píše:
Průkazky jsou určitě různé, bývají reklamní od různých firem, např. na vitaminy a podobně, já mám GravitalZjistila jsem, že i kolonku na plicní tam mám, ale nemusím tam
![]()
Já taky nikdy necvičila ,ani mě to nelákalo, jsem antisportovní typ, ale co se poslední dva měsíce válím doma, něco mi hcybí, takže už jsme zjišťovala těhu cvičení a ráda bych chodila, je to u nás jednou týdně za 30 Kč lekce, ale až od prosince:) Jinak mám teď pořád chuť plavat, ale to zase nemám kde..
JInak nehezké zprávy, volal mi dnes obvodní, že přišly výsledky z krve, kolísjaí mi nějaké hormony koem štítné žlázy, takže k dalšímu lékaři, kam budu muset teď každý měsíc až do porodu, a to jeden den předem nakrev a druh k léaři, takže další lítání a ježdění do města navíc. Mám s těmi doktor v těhoenství nějakou smůlu, pořád něco..
Už jste někdo byl? Zajímalo by mě, jak to probíhá
Já mám těhu průkazku s reklamou na porodnický gel Dianatal.Jinak u nás stojí cvičení 50 Kč jedna lekce,ale musím se dopředu objednat, že chci chodit.A s tou šž-já chodím pravidelně na krev každý měsíc..jelikož mi hladina taky pořád kolísá.. ![]()
jak se mame, devcatka??
ja to teda nechci zakriknout,ale nevolnosti NENAPADNE odchazeji ![]()
jak se mame, devcatka??
ja to teda nechci zakriknout,ale nevolnosti NENAPADNE odchazeji ![]()
ahojky lístečku,u mě vše oki..jediný,co mě trápí,je opět nechutenství
už mě netankujou ani ty jogurty..vůbec necítím pocit hladu,natož alespoň nějaký chutě..to je zas období
![]()
ahoj holky, lístečku mě už taky nevolnosti odešly.Víc mě trápí to, co duckinu-že nemám skoro žádný chutě..fakt jím hrozně málo ![]()
weru,já měla takovou radost,že jsem měla posledních 14dní konečně k jídlu kladný vztah a od včera tohle
ještě že jdu už ve st k dr…zeptam se ho,jestli je to normální..ještě že mám nějaký tukový zásoby,že malá nebude „trpět hlady“ ![]()
duckina píše:
weru,já měla takovou radost,že jsem měla posledních 14dní konečně k jídlu kladný vztah a od včera tohleještě že jdu už ve st k dr…zeptam se ho,jestli je to normální..ještě že mám nějaký tukový zásoby,že malá nebude „trpět hlady“
No, já přímo tukový zásoby nemám.I když jsem něco před těhu přibrala..Ale přijde mi,že jím hrozně málo.A divím se, že se mě ještě doktor neptal,jak to, že mám v každé těhu poradně míň kg.. ![]()
tak já ze začátku hrozně schodila (měla jsem za to,že je to tim posilováním)..teď,co vim,že jsem těhu,tak zjišťuju,že jsem nabrala cca 2kg..nevim,kolik tak běžně holky nabraly,když byly 23tt..
Mě, musím zaklepat, nevolnosti přešli, chuť k jídlu se navrátila, teď jsem měla dokonce pečené kuřátko a potéé i vepřové řízky, a dokonce jsme zvládla sama přípravu syrového masa! ![]()
Takže u mě jasné zlepšení, od té doby, co jsme nebyla schopná pozřít nic jiného než jourty a ovoce
Teď mám naopak chutě neustále, pořád bych něco zobala a hlavně jsem teď hrozně na sladké, které jsem nidky nemusela, sušenka sem, čokoláda tam.. Myslím, že 6 shozených kil bude brzy zpátky ![]()
duckina píše:
tak já ze začátku hrozně schodila (měla jsem za to,že je to tim posilováním)..teď,co vim,že jsem těhu,tak zjišťuju,že jsem nabrala cca 2kg..nevim,kolik tak běžně holky nabraly,když byly 23tt..
Já na začátku neshodila asi nic..nevím, vážili mě jen v těhu poradně..Hodně teď čtu o pití maliníku před porodem-k čemu je to dobré?Musím letět..jdeme na oslavu..
werunqa píše:Čaj z maliníku a těhotenstvíduckina píše:Já na začátku neshodila asi nic..nevím, vážili mě jen v těhu poradně..Hodně teď čtu o pití maliníku před porodem-k čemu je to dobré?Musím letět..jdeme na oslavu..
Po staletí se těhotným ženám doporučovalo popíjet čaj z maliníku pro snadnější porod. Dnes víme, že třísloviny v jeho listech mohou vyvolat stahy dělohy a pomoct zejména ženám, které přenášejí plod.
Současné americké studie ukázaly, že ženy, které pily čaj z maliníku během těhotenství měly až o 35 % nižší riziko použití kleští při porodu a také nižší riziko císařského řezu.
Čaj z maliníku zkracuje především druhou dobu porodní, tedy samotný porod.
Pomáhá také (zejména společně s mátou a heřmánkem) na ranní nevolnosti, případně průjmy, které mohou těhotenství doprovázet.
*dělala jsem teď 3roky v čajích a musim říct,že ženský si maliník dost chválily ![]()
tyynka píše:
Mě, musím zaklepat, nevolnosti přešli, chuť k jídlu se navrátila, teď jsem měla dokonce pečené kuřátko a potéé i vepřové řízky, a dokonce jsme zvládla sama přípravu syrového masa!
Takže u mě jasné zlepšení, od té doby, co jsme nebyla schopná pozřít nic jiného než jourty a ovoceTeď mám naopak chutě neustále, pořád bych něco zobala a hlavně jsem teď hrozně na sladké, které jsem nidky nemusela, sušenka sem, čokoláda tam.. Myslím, že 6 shozených kil bude brzy zpátky
tak to je fajn pokrok
![]()
tyynka píše:
Mě, musím zaklepat, nevolnosti přešli, chuť k jídlu se navrátila, teď jsem měla dokonce pečené kuřátko a potéé i vepřové řízky, a dokonce jsme zvládla sama přípravu syrového masa!
Takže u mě jasné zlepšení, od té doby, co jsme nebyla schopná pozřít nic jiného než jourty a ovoceTeď mám naopak chutě neustále, pořád bych něco zobala a hlavně jsem teď hrozně na sladké, které jsem nidky nemusela, sušenka sem, čokoláda tam.. Myslím, že 6 shozených kil bude brzy zpátky
Tak řízek sním, kuře moc nemusím.
.a to už před otěhotněním..Jinak já si dávám hrozně ráda rajčata s bazalkou.Těch bych se mohla užrat ![]()
ja jsem pri minulem tehu mela ve 20tt jedno kilo nahore…
vysledna vaha byla +14kg ![]()
ja jsem pri minulem tehu mela ve 20tt jedno kilo nahore…
vysledna vaha byla +14kg ![]()