Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cappy píše:
Longies jsou bezkonkurenčnísahají až skoro po lopatky.
Já mám doma troje (používáme je tedy i jako svrcní kalhotky na látkovky i jako spodní vrstvu na ven). Jsou fakt úžasné
No ja u nejmladsi taky latkuju,ale na ni jsou Longies zatim skoda-a te nasi skorotrilete uz asi zas nebudou…:-((17kilo,necely metr)
Holky díky moc za rady… Superfity máme a na merinovlnu se ještě mrknu! A lulje ve 2 letech máme ještě plíny - to by bylo na další diskuze
takže rozepínání overalu nehrozí ![]()
farska, když koupíš nejmladší velikost L, tak jí bude teď ještě velká, ale není problém zahnout hohavice. Vydrží pak až klidně do dvou let.
Můj dvouleťák je má ještě teď (scie tak tak, ale má
).
Co se velikosto XL týká, možná by byla OK i tříletému dítěti
Ale to nechci kecat, je to jen můj dojem.
My je příští rok asi mít ještě budem
Mahja teď jsem se dívala na ty vlňáčky. Vypadají super. Objednám je, jen nevím velikost… ![]()
Kamilenka píše:
Mahja teď jsem se dívala na ty vlňáčky. Vypadají super. Objednám je, jen nevím velikost…
Jak říkám, malý měl loni 14 měsíců a úplné vyžlátko, teď máme ve 26 měsících asi 10 kilo a koupila jsem mu hned ty XL, nosíme je pořád a příští rok nám taky budou, takže se neboj koupit větší, ohrnou se, takže menší než L nebo XL bych nekupovala. ![]()
No má teď asi 14 kilo, tak koupím ty XL a bude je mít i na příští rok. Moc děkuju za odkaz!! Vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje… Ještě jednou díky ![]()
Fotka z letošního listopadu, není ve stoje, ale pořád stále to stejné oblečení.
Oblečky se tak často neperou, vlna má samočistící účinek, stačí provětrat, pokud to není fakt špinavé. ![]()
Kamilenka píše:
No má teď asi 14 kilo, tak koupím ty XL a bude je mít i na příští rok. Moc děkuju za odkaz!! Vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje… Ještě jednou díky
Není zač, to já taky nevěděla, že je něco takového, mě to řekla kamarádka. Zkus kouknout třeba i na mimibazar, jestli nejsou nějaké třeba použité na prodej, já si ještě jedny koupila na výměnu, malý v tom i spí, protože je nerad přikrytý a pyžamku mu byla zima… ![]()
Puncochace termopradlo - funkcni pradlo urcite nenahradi. Vetsinou jsou bavlnene, to znamena, nebudou tak dobre odvadet teplo a vlhko od tela. Idelani je koupit funkcni tilko, triko s dlouhym rukavem a dlouhe kalhoty a na to kvalitni kombinezu, ve ktere se dite nebude potit. Pokud je hodne velky mraz a nejste si jiste ze bude kombineza stacit, navlecnte pod ni kvalitni mikinu ktera take bude fungovat, ne svetr. Ten uplne znici vlastnosti termopradla. Pokud mate levnou nekvalitni kombinezu a davate svetr, funkcni pradlo jako zakladni vrstva je zbytecna, nebude Vam fungovat tak jak ma.
A jeste jedna vec, termopradlo nesmi byt velke, musi presne prilehat k telu.
Kamilenka
Tak pak napiš, jak jste spokojeni.
Merinovlna - prostě super. ![]()
Mahja píše:
Oblečky se tak často neperou, vlna má samočistící účinek, stačí provětrat, pokud to není fakt špinavé.
Ještě dodám, že když už se vlna pere, tak nejlépe v ruce, ve studené vodě a v tekutém prostředku na vlnu ![]()
Nesušit v sušičce ani na topení.
Po praní jen vymačkat přebytečnou vodu do ručníku a nechat volně schnout
Cappy píše:Mahja píše:Ještě dodám, že když už se vlna pere, tak nejlépe v ruce, ve studené vodě a v tekutém prostředku na vlnu
Oblečky se tak často neperou, vlna má samočistící účinek, stačí provětrat, pokud to není fakt špinavé.
Nesušit v sušičce ani na topení.
Po praní jen vymačkat přebytečnou vodu do ručníku a nechat volně schnout
Jasan!!! ![]()
U longiesek bude návod, jak se o ně starat. ![]()
Kamilenka píše:
Holky díky moc za rady… Superfity máme a na merinovlnu se ještě mrknu! A lulje ve 2 letech máme ještě plíny - to by bylo na další diskuzetakže rozepínání overalu nehrozí
Kamilenko, napadlo mě to až po odeslání příspěvku, že asi ještě máte plíny, když jsi psala i o body. No nic - moji namrzlost můžu teď alespoň svádět na vysoké mrazy venku ![]()
Ty kalhoty od Cappy vypadají skvěle, ale dělají se jen do 18 kilo
Myslíte, že by byla naší malé/velké slečně? Má teď velikost 104-110 - jak co ![]()