Oblékání ve školce - moc náročný pro malé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47103
10.10.14 11:09

Já si myslím, že pokud tam má 30 dětí, snadno zapomene, co jí která maminka ráno říkala. Snažím se trochu předvídat a nechávat tam oblečení tak, aby jim nebylo zima / vedro. Ale myslím si, že jim trochu vedro je :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.10.14 11:11

@rejžička Chtít to po ní můžeš, jde o to, jestli má učitelka kapacitu na to, aby to zvládla. Mají toho moc. Nezkoušela jsi se s ní nejdřív o tom domluvit? Dcerka byla v týdnu v jiné školce a když jsem si pro ní přišla, tak měla na sobě jen mikinu, bez bundy a čepice přesto, že jsem jí říkala, aby si to ven oblékla. Děti byly na zahradě a když jsem se jí ptala, proč nemá bundu a čepici, tak mi na to učitel řekl, že když šli ven, tak bylo teplo. :cert: Večer pochopitelně dcerka horečku přes 39 a už to jelo, tak jsem pěkně naštvaná. Je už větší, takže se snažím, aby měla ode mne instrukce. V té školce, co chodí, tak si vezme, co jí řeknu, tady jí do toho učitel kecal podle toho, jak se cítil on, ale každé dítě je jiné. Jsem pěkně vytočená. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.10.14 11:14

Snažím se předvídat a připravím oblečení, tak jak si ho má vzít. :nevim:
Jednou jsem byla svědkem, že když je pak fakt teplo, tak jim řeknou, ať se svléknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
10.10.14 11:15
@eva333 píše:
JO, to by mne taky zajímalo…malý tam chodí první týden a slyšela jsem, že děti jsou také ve školce často nemocné z toho, že se učitelky s oblékáním moc nemažou. Musí se jim přesně nachystat, co mají oblékat??

No, my na to máme pod skříňkou zvláštní poličku, ve které jsou věci na ven..Když se jde na procházku nebo na zahradu, řekne jim paní učitelka, dejte si jen tepláky, mikinu, prostě podle počasí. Pak je ještě kontrolují, když odchází ze dveří.
Dětí mají moc, na to aby si učitelky pamatovali, co kterému děcku mají obléct..Děti se většinou oblékají sami a učitelky jen přihlíží..

• Citovat
  • Upravit
18223
10.10.14 11:19

No, myslím, že by to pro tebe mohla udělat. Ale taky věřím. že v tom shonu snadno zapomene. A navíc syn se snaží oblékat sám, tak aby si poradil i on sám. Synovi se snažím připravit to, co snad dopoledne bude akorát. Nenechávám tam na výběr, raději tam nechám teplejší variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
10.10.14 11:24

My to máme ve školce rozdělené. Co je na háčku v zavěsené tašce, tak je na zahradu a ve skřínce nahoře to, v čem přichází a odchází, popř. náhradní věci… Takže si děti oblečou, co mají určené na ven a plus k tomu případně učitelka řekne, ať si vezmou ještě čepici a bundu, vestu apod. Jinak my si i hlasovali, zda chceme, aby chodili ven za každého počasí, shodli jsme se, že ano, takže máme ve výbavě ve školce povinně i pláštěnku a holinky :)
A co se týká nemocí, tak bohužel, já mám teďka kluka taky týden doma, protože se ve školce nakazil, tomu se nezabrání při větším množství dětí po jedné kupě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.10.14 11:42

Chtít po ní můžeš co chceš, ale uvědom si, že ve školce není jen tvoje dítko :mrgreen:

u nás se dávají klasicky zvlášt´ věci na ven - podobně jak psala @Xiraxinek k tomu jsou tam i holínky a pláštěnka…

jinak učitelky jsou v pohodě, horší je to když vyzvedává tatínek, to pravidelně malej přijde v tom co má na zahradu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.10.14 12:00

U nás mají děcka jednu jedinou skříňku a tam všechno. Nahoře mají náhradní oblečení a pláštěnky, dole je botník a uprostřed je to ostatní, tudíž oblečení na ven a v čem přijdou do školky. Dávám tam klukovi oblečení takové, které si má skutečně ven obléct. Jednu bundu tam má stále, tu má právě „školkovou“, v druhé přichází a odchází domů. Mikinu mu tam dávám jen jednu, kalhoty tam má na ven a další zase ty, v kterých přijde. Ráno mu to třikrát v šatně opakuji, co si má obléci. Ale i tak se mi párkrát stalo, že jsem odpoledne přišla a měl rifle od bahna a kalhoty na lítačku netknuté. Přiznám se, že mě zatím nenapadlo to řešit, protože chci, aby se kluk učil trochu odpovědnosti za sebe a hlavně při počtu 28 2-letých a 3-letých dětí ve třídě to prostě po učitelkách chtít nemůžu. U nás je to třeba i tak, že strašně záleží na tom, jak na tom je dítě se sebeobsluhou. Náš kluk je prý ve školce naprosto samostatný, takže na něj v oblékání asi nikdo ani nedohlíží, protože to v podstatě nepotřebuje. Kalhoty si obleče a jestli takové nebo makové je vlastně jen detail. Učitelky vyloženě jen dohlíží v tom směru, jestli si brát bundu nebo ne. Když bylo fakt teplo, tak jsem je viděla, že měli jen mikiny a do bund se třeba nenavlékali, stejně tak s čepicema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
10.10.14 12:28

@rejžička, učitelka těžko může u dvaceti dětí (notabene těch nejmenších, které jsou nesamostatné) řešit, jaké má maminka přání ohledně oblečení - děti oblékne podle počasí, do toho, co mají připraveno.

Snadno mohlo dojít i k situaci, že dítě samo vyžadovalo obě věci, protože je tam vidí… to jsme řešili ve školce mockrát, že si dcera oblékla něco jiného, protože „já jsem si myslela, že…“ a „logicky“ mi to zdůvodnila.

Nechávej tam oblečení, u kterého je to jedno - tj. žádné vesty a podobné kravinky, ty jsou k ničemu, buď je v nich zima nebo vedro, nejsou-li trefeny přesně podle momentálního počasí. Do školky patří trička, mikiny, bundy - z toho učitelka volně jednu vrstvu přidá nebo ubere podle vlastní úvahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.10.14 13:40

@BohunkaP suhlas, až na to, že vesty jsou na tohle púočasí ideální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
10.10.14 13:44
@brumdinka píše:
@BohunkaP suhlas, až na to, že vesty jsou na tohle púočasí ideální :D

Kdo to pokládá za ideální, ať si je nosí, resp. dítěti dává. Ale žádat po učitelce, aby řešila a kombinovala, zda má tomu kterému dítěti dát mikinu + vestu nebo jenom vestu nebo jenom mikinu… jinému zase jinak… to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.10.14 13:47

@BohunkaP já ale po učitelce v tomto směru fakt nic nežádám :lol: jen jsem napsala, že vesta je ideální na tohle počasí a nevidím důvod proč to nazývat kravinkami :D lépe čti ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
10.10.14 13:52

@brumdinka, no… a já ten důvod vidím… a co z toho? :nevim: O vestách tahle diskuse není - zřejmě proto jsem tu reakci nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
10.10.14 13:54

@BohunkaP vůbec nic, jenže jen proto, že tobě to nebvyhovuje nemusí to být kravinka :mrgreen: hezkej den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.10.14 14:34

@BohunkaP Já tam nenechala vrstvu jako „kravinku“ navrch - prostě buď mikča nebo vesta. Přímo jsem poprosila, kdyż bude vedro, sluníčko, ať jí dá jen vestu. Že ji navleče do mikiny i vesty, to mě opravdu nenapadlo, obojí je od pohledu hodně teplé, takže se malá potila jako v létě.

Ale ok, pokud chci moc, tak malé holt ráno něco dám a budu doufat, že se nezmění počasí a hlavně se brzy naučí rozepnout bundu, případně i svléct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí