Oblékání ve školce - moc náročný pro malé děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22074
10.10.14 15:26

@rejžička, dělej to prostě jako většina ostatních a je po problému - tričko, mikinu, lehkou podzimní bundu… buď půjdou v mikině nebo učitelka přidá bundu… sobě i dětem.
Přímo jsi poprosila, to je fajn, ale učitelka má takových maminek dvacet, které ji o něco poprosí… kromě toho, u nás třeba u těch nejmenších asistují při přípravě na procházku uklízecí „tety“, takže dítě mohl taky oblékat někdo jiný než komu jsi to řekla. Čímž k tomu mohlo snadno dojít, protože vesta je taková ošemetná… má ji zrovna tohle dítě mít nebo nemá? Radši mu ji dáme, ať se pak máma nezlobí, že nastydlo, když mu ji tu nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.10.14 17:16

@BohunkaP V pohodě. Já to nijak neřešila a raději se nejdřív ptám tady, jak to vlastně ve školkách funguje. :-)

Za reakci všem díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.10.14 17:52

Pracuji už předškoláků, resp. dětí s OŠD. Než jdeme ven, vždy vyhlédnu a dám dětem JASNÝ pokyn co obléknout. Např. bereme jenom mikiny nebo dnes si oblečeme všechno v čem jsme ráno přišli /třída jede ve zvláštním režimu, takže děti si nepřevlékají kalhoty ani nemají jiné věci na ven než ve kterých ráno přišly/. Pak si stoupnu do dveří a přesto, že jsou děti plně samostatné, při odchodu každého zkontroluji a upravím. Pokud je venku teplo, sama nabídnu dětem, zda si nechtějí sundat bundu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.10.14 18:18

@sloninka Tak to je supr, že je sleduješ i venku, jestli se třeba nepečou.. Kéž by takové paní učitelky byly všechny. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.10.14 18:39

Snažím se vždy si představit, jak bych chtěla, aby učitelka opečovávala moje vlastní dítě. Také mám zvyk při každé „blbosti“ během dne dát vědět mamince. Zrovna ve čtvrtek jsem jedné mamince volala, že holčičku asi půl hodiny bolí bříško. Nevolala jsem jí s tím, aby si pro ni přišla, ale prostě, aby to věděla a sama se rozhodla, jestli počkáme apod. Zrovna v tomto případě jsme se domluvily, že pokud by to nebylo dobré do oběda, že jí zavolám znovu. Holčička za další půlhodinku byla dobrá. Tak jsem i tak mamince napsala sms, že je vše v poho. Jak říkám, pořád si představuji, jak bych to já jako matka chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.10.14 20:26

U nás to teď řešíme taky.. U nás vymysleli, že máme donést i druhé oblečení v případě zimy tepla. Takže např. Je teď docela teplo, ale máme mít i oblečení kdyby byla víc zima, např náhradní svetr atd.. Jenomže u ná, nevím, jak které jiné děti, v tom má kluk zmatek..
Takže přijde v nečem.. to ví, k že ne, ale má nahoře věci a pak ještě dole a to už pak je že neví. Učitelka dá třeba pokyn, oblečte si vše co máte nebo já fakt nevím no :mrgreen:
takže jeden den 22 st a oteplené kalhoty svetr vesta, další den, kdy jsme měli sotva 14 st, krátký rukáv a lehká šustka
Klukovi jsem domlouvala, když mu je horko aspoň se vysléknout, obléct už asi těžko venku, naštěstí se sám převléká, když se zpotí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.10.14 18:23

@kvaček To je podobná situace, no.. Asi budu doufat, že se malá co nejdřív naučí sama se rozepnout a říct učitelkám, když jí bude zima. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí